je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled 168 Óra, a mémek nagy barátja

Fenti képet osztotta meg Facebook-oldalán a 168 Óra, ezzelszembenatényaz-felvilágosítása alatt ezzel a szöveggel: "Képünkön: A kétarcú Orbán. A kormány propagandistái a baloldali - tönkre retusált - fotót tették a Nemzeti Konzultáció kísérő levelébe. A jobboldali az igazi Orbánt ábrázolja. Ez az Economistban jelent meg."

Advertisement

Az amúgy klassz kis interjúi miatt vásárlásra érdemes 168 Óra (legutóbbi számban például Hadházy Ákost, Tarlós Istvánt, Gabriele Zimmer-t, Tóbiás Józsefet és Bíró Krisztát is kérdezik) Facebook-oldala időnként olyan, mintha egy elvakult Orbán-ellenes honpolgár posztolgatna a saját üzenőfalára. A mulatságos mémek náluk szinte mindennaposak (legutóbb a Nemzeti Színház trafikosítását osztották meg), július 10-én például egy ilyen képet raktak ki az oldalra, "bolond lyukból a keleti szél se fúj"-felütéssel:

Illustration for article titled 168 Óra, a mémek nagy barátja
Advertisement

Olykor amúgy az ATV Facebook-oldala is hajlik hasonló, felettébb humoros kontentek továbbosztására (pl. a Vakkomondor blog posztjainak reklámozására), de a 168 Óra élen jár a nemvicces, helyenként rendkívül színvonaltalan viccességek közszemlére tételében. A nyitó kép például az egyik legidegesítőbb, sajnos elég gyakori állampolgári szokásra világít rá: a politikusok külső jegyek alapján történő démonizálásának, lejáratásának kísérletére.

A "kétarcú Orbán"-kép körülbelül egy szinten van a miniszterelnök testmagasságára, testalkatára, vélt származására való utalgatással, melyekre egyébként ironikus módon mindig olyanok célozgatnak, akik a megbélyegzés, az intolerancia és a rasszizmus ádáz ellenségének tartják magukat. Egy amúgy színvonalas hetilap Facebook-oldala meg ne posztoljon már olyan mémeket, mint amilyeneken a minden politikust börtönbe csukni óhajtó, nem túl szofisztikált gondolatvilágú állampolgároknak szokása kacarászni.

Advertisement

Bónuszként pedig itt van még egy kép, amelyet az Ez a Mi Hazánk nevű, az 1000 leütés blogból kinőtt Facebook-oldalnak sikerült megosztania "Az Ember, Aki Sosem Hazudik" cím alatt. Pedig nevezett blog is igen színvonalas bejegyzésekkel szokott olykor-olykor szolgálni.

Illustration for article titled 168 Óra, a mémek nagy barátja
Advertisement

Ha nem akarsz lemaradni semmiről sem, kövesd az Alternatívát a Facebookon!

Share This Story

Get our newsletter