je suis Charlie
je suis Charlie

5+1 dolog, ami lehet, hogy nem is volt

Illustration for article titled 5+1 dolog, ami lehet, hogy nem is volt

Amióta megtudtam, hogy nem volt fülkeforradalom, iszonyat bizonytalan vagyok. A fülkeforradalmat maga Orbán Viktor jelentette be a választási győzelem éjszakáján, belekerült a Nenyibe, ott díszeleg elvileg minden középületben, hogy forradalom történt, erről beszélt akkor ugye Szijjártótól Matolcsyig minden kormányközeli figura. Aztán most meg OV egy mondattal eltüntette a magyar népnek ezt a jelentős pillanatát: kicsit úgy érzem magam, mint ahogy az egyszeri ember akkor érezhette magát, amikor Pozsgay hasonló módon hirtelen forradalmat kreált '56-ból. Ha viszont nem volt forradalom, akkor az azóta folyamatosan tartó szabadságharc eseményei és szereplői is kérdésessé válnak.

Advertisement

1. Elmúlt nyolc év

Minden esély megvan rá, hogy a sokat emlegetett elmúlt nyolc év, melyben a szocialista kormányok állítólag annyira lerombolták az országot, hogy máig nem sikerült rendbe tenni, na ez a nyolc év nem is történt meg. Ki tudja most már? Az elmúlt nyolc év egyébként is mindig gyanús volt, mert már három éve van, hogy elmúlt.

Advertisement

2. Gyurcsány-Bajnai szövetség

Lássuk be: nincs sok bizonyíték rá, hogy létezne a dékás Gyurcsány Ferenc és az Együtt-PM-et vezető Bajnai Gordon szövetsége. Persze Bajnai minisztere volt Gyurcsánynak, majd váltotta a miniszterelnöki székben, de sosem tűnt úgy, hogy nagyon szövetségben lennének. Főleg nem most, amikor GyF kénytelen külön indulni, mivel Bajnai és Mesterházy úgy baszta ki a szövetségből, ahogy macskát szarni szokás. A sokat emlegetett Gyurcsány-Bajnai szövetség tehát elég esélyes arra, hogy Orbán Viktor valamikor visszavonja.

Advertisement

3. Bajnai-gárda

Ha kiderül, hogy Bajnai-gárda sem volt, akkor én világgá megyek. A Bajnai-gárda a kormánypárti közlemények legkirályabb szereplője: nem tudjuk, kiket takar, mi közük van Bajnaihoz, csak annyit, hogy erőszakosak, terroristák és legalábbis egy szinten vannak a szélsőjobbos radikálisokkal. Legutóbb például az sem derült ki, hogy mit csináltak. Ilyen háttérrel nem csodálkoznék, ha Orbán Viktor kijelentené: Bajnai-gárda márpedig nincs is, ahogy boszorkányok sincsenek.

Advertisement

4. Az Orbán-kormány elleni összehangolt nemzetközi támadás

Matolcsy György 2012 végén jelentette be, hogy sikerült elhárítani az Orbán-kormány megbuktatására szövetkező "valakiket". A támadás egyik csúcspontja bizonyára a kivénhedt '68-as rendbontó, Daniel Cohn-Bendit önmaga paródiájába forduló kirohanása volt az EP-ben, miközben a rendkívül mérvadó Heller Ágnes, Konrád György és sokan mások a külföldi médián keresztül támadták, felteszem a "magyar családokat". Most már nem is vagyok benne olyan biztos, hogy ez a támadás megtörtént. Ki tudja?

Advertisement

5. A jobban teljesítés

Na azért mindennek van egy határa. Ha Magyarország nem teljesít jobban, akkor én jövőre a Schmuck Andorra fogok szavazni.

Advertisement

+1 Viviane Reding

Úgy értem: látta már valaki ezt a nőt élőben? Mert én nem. Nem lepődnék meg róla, ha kiderülne, hogy az egész nő nem is létezett, csak rosszul emlékszünk.

Advertisement

Szerintetek miről derülhet még ki, hogy nem is úgy történt, ahogy azt mi gondoljuk?

Share This Story

Get our newsletter