je suis Charlie

5+1 jelölt az ellenzéki összefogás élére

Megegyezett a jelöltállítás és a leendő kormányprogram alapjaiban az MSZP és az Együtt-PM. Most már csak két dologra van szükségük: egy normálisan kommunikálható névre, valamint egy vállalható miniszterelnök-jelöltre. Bajnai Gordont már Török Gábor is temeti, Mesterházy Attila meg olyan hihetetlenül unalmas, hogy hirtelen csak egy Jóbarátok-ismétléshez tudnánk hasonlítani - már ha lenne az MSZP elnökében bármi humoros. Felmerül tehát a kérdés: ki lenne az Nagy Ellenzéki Összeműködés miniszterelnöke? Nekünk van pár tippünk.

1. Schmuck Andor

Advertisement

Bolondulnak érte a nők, imádják a nagymamák és már megjelenésével is erőt sugároz: kell ennél több? Kell! Hiszen még énekelni is tud! Az MSZDP elnökénél keresve sem találhatnak jobbat az ellenzéki összefogás boszorkánykonyhájának spindoctorai.

2. Vadai Ágnes

Női miniszterelnök? Női miniszterelnök! Az Orbán-rezsim kemény hangú kritikusa, Gyurcsány Ferenc legközelebbi harcostársa, a kérlelhetetlen amazon: egy erős női kéz talán rendbe tehetne végre lángoktól ölelt kis országunkat.

3. Dániel Péter

Advertisement

Szerintünk karizmatikus.

4. Szegedi Csanád

Advertisement

Végre valaki, aki elfogadható a New York-Tel Aviv, és a Gyöngyöspata-Ópusztaszer tengelyen is! A Holokausztot mostanában megismerő ex-jobbikos zsidó politikus talán az egyetlen, aki megszólíthatja a radikális oldalra tévelyedett báránykákat.

5. Gyurcsány Ferenc macskája

Advertisement

Most őszintén: ki ne szavazna egy macskára? A mi voksunkat biztosan megkapná a szürke kiskedvenc, aki békésen tűrte, hogy gazdája felhasználja egyik közösségi médiás haknijához. Még egy kicsit el is határolódik tőle. Gyurcsány Ferenc macskája az elmúlt években nyilván ellesett egy-két fogást a volt miniszterelnöktől, és szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem lenne rosszabb miniszterelnöke ennek az országnak, mint bárki más.

+1. Orbán Viktor

Advertisement

Teljesen egyértelmű: Magyarországot meg kell védeni a Bajnai-Tavares Szövetség rezsicsökkentés-ellenes magatartás tanúsító vámpírjaival szemben. A miniszterelnöknek kötelessége saját kezűleg győzelemre vezetni az ellenzéket.

Ha semmiről sem akarsz lemaradni, kövesd az Alternatíva Facebook-oldalát.

Share This Story