Megegyezett a jel√∂lt√°ll√≠t√°s √©s a leendŇĎ korm√°nyprogram alapjaiban az MSZP √©s az Egy√ľtt-PM. Most m√°r csak k√©t dologra van sz√ľks√©g√ľk: egy norm√°lisan kommunik√°lhat√≥ n√©vre, valamint egy v√°llalhat√≥ minisztereln√∂k-jel√∂ltre. Bajnai Gordont m√°r T√∂r√∂k G√°bor is temeti, Mesterh√°zy Attila meg olyan hihetetlen√ľl unalmas, hogy hirtelen csak egy J√≥bar√°tok-ism√©tl√©shez tudn√°nk hasonl√≠tani - m√°r ha lenne az MSZP eln√∂k√©ben b√°rmi humoros. Felmer√ľl teh√°t a k√©rd√©s: ki lenne az Nagy Ellenz√©ki √ĖsszemŇĪk√∂d√©s minisztereln√∂ke? Nek√ľnk van p√°r tipp√ľnk.

1. Schmuck Andor

Bolondulnak √©rte a nŇĎk, im√°dj√°k a nagymam√°k √©s m√°r megjelen√©s√©vel is erŇĎt sug√°roz: kell enn√©l t√∂bb? Kell! Hiszen m√©g √©nekelni is tud! Az MSZDP eln√∂k√©n√©l keresve sem tal√°lhatnak jobbat az ellenz√©ki √∂sszefog√°s boszork√°nykonyh√°j√°nak spindoctorai.

2. Vadai √Āgnes

Advertisement

NŇĎi minisztereln√∂k? NŇĎi minisztereln√∂k! Az Orb√°n-rezsim kem√©ny hang√ļ kritikusa, Gyurcs√°ny Ferenc legk√∂zelebbi harcost√°rsa, a k√©rlelhetetlen amazon: egy erŇĎs nŇĎi k√©z tal√°n rendbe tehetne v√©gre l√°ngokt√≥l √∂lelt kis orsz√°gunkat.

3. Dániel Péter

Advertisement

Szerint√ľnk karizmatikus.

4. Szegedi Csan√°d

Advertisement

V√©gre valaki, aki elfogadhat√≥ a New York-Tel Aviv, √©s a Gy√∂ngy√∂spata-√ďpusztaszer tengelyen is! A Holokausztot mostan√°ban megismerŇĎ ex-jobbikos zsid√≥ politikus tal√°n az egyetlen, aki megsz√≥l√≠thatja a radik√°lis oldalra t√©velyedett b√°r√°nyk√°kat.

5. Gyurcs√°ny Ferenc macsk√°ja

Advertisement

Most ŇĎszint√©n: ki ne szavazna egy macsk√°ra? A mi voksunkat biztosan megkapn√° a sz√ľrke kiskedvenc, aki b√©k√©sen tŇĪrte, hogy gazd√°ja felhaszn√°lja egyik k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°s haknij√°hoz. M√©g egy kicsit el is hat√°rol√≥dik tŇĎle. Gyurcs√°ny Ferenc macsk√°ja az elm√ļlt √©vekben nyilv√°n ellesett egy-k√©t fog√°st a volt minisztereln√∂ktŇĎl, √©s szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem lenne rosszabb minisztereln√∂ke ennek az orsz√°gnak, mint b√°rki m√°s.

+1. Orb√°n Viktor

Advertisement

Teljesen egy√©rtelmŇĪ: Magyarorsz√°got meg kell v√©deni a Bajnai-Tavares Sz√∂vets√©g rezsics√∂kkent√©s-ellenes magatart√°s tan√ļs√≠t√≥ v√°mp√≠rjaival szemben. A minisztereln√∂knek k√∂teless√©ge saj√°t kezŇĪleg gyŇĎzelemre vezetni az ellenz√©ket.

Ha semmirŇĎl sem akarsz lemaradni, k√∂vesd az Alternat√≠va Facebook-oldal√°t.