je suis Charlie

Nincs üdítőbb nyári foglalatosság egy híroldal szerkesztőségében, mint az MTI teljesen irreleváns infografikáit böngészni. Nincs olyan fontos vagy kevésbé fontos téma, melyet az MTI grafikusai (?) ne dolgoztak fel volna az elmúlt években. Használja egyáltalán valaki ezeket? Íme egy válogatás az elmúlt egy hónap terméséből (mely mondat rögtön hazugság, hiszen hónapról hónapra ugyanazokat a képeket használja a népszerű hírügynökség).

1. A kezdet és a vég

Advertisement

Ezen a képen egyszerűen nincs mit elemezni: cumisüveg, mécses, szevasztok.

2. Ásványvízárcsökkentés-ellenes magatartás

Árulkodó, hogy 2005-ben, a Gyurcsány-Bajnai szövetség regnálásának csúcspontján majdnem 120 forintig kúszott fel a palackozott víz ára. Mint láthatjuk szocialista kormányok alatt egyértelműen emelkedett, míg Orbán Viktor kormányai alatt csökkent az ásványvíz ára. Véletlen?

3. Furcsa grafika a tojásárakról

Advertisement

Valószínűleg a nagy tojásár-polémia kapcsán került fel ez a csodálatos grafika az MTI-re. Valahogy így tudom elképzelni:

- Te, Zsolti, a Bajnai tojásárazik, úgyhogy kéne valami a tojásokról, oké?
- Oké főnök, kiveszem a tojást a hűtőből és lefotózom!
- De figyelj Zsolti, most ne kúrj be annyira, mint a múltkor, amikor Lomnici helyett véletlenül a Szijjártó Petit kockáztad ki egy képről! Ezt most ne baltázd el, oké?
- Persze, főnök! Rendben van!

Advertisement

Zsolti persze kicsit bebaszhatott, ugyanis valami nem stimmel. Én nem igazán értek a közgazdaságtanhoz, de az legalábbis furcsának tűnik, hogy a fogyasztói árak jóval a felvásárlói árak alatt járnak. A tojást egyébként én olyan harminc-negyven forintért veszem (azt nem az Intersparban), tehát vagy felvásárló vagyok, vagy óriási balek.

4. Halál a májra!

Advertisement

Miért? MIÉRT? Miért kell ilyenekkel sokkolni a békés újságírót egy csendes délelőttön? Kit érdekel ez?

5. Tanácsok kánikulában

Advertisement

Kommentár nélkül:

Advertisement

+1. Irreleváns országok a nagyvilágból rovat

Advertisement
Advertisement

Share This Story

Get our newsletter