je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

5+1 pártnyilatkozat Ferenc pápa „buzis” kijelentése kapcsán

Illustration for article titled 5+1 pártnyilatkozat Ferenc pápa „buzis” kijelentése kapcsán

Bejárta a médiát, hogy Ferenc pápa a keresztény ifjúság brazíliai világtalálkozójáról hazafelé jövet, a repülőgépen interjút adott az újságíróknak. Itt az alábbiakat mondta:

Ha valaki meleg, de jóakaratú és keresi Istent, akkor ki vagyok én, hogy elítéljem? (…) Nem az a baj, ha valakinek ilyen az irányultsága. Testvéreknek kell lennünk. A probléma az, ha valaki lobbizik ezzel az irányultsággal – pont mint ahogy a politikai lobbik, a szabadkőműves lobbik meg az összes többi lobbi csinálja. Ez a probléma.”

Advertisement

Sokhelyütt egyből elkezdtek reklamálni, hogy hol vannak a pártok ezzel kapcsolatos nyilatkozatai (főleg a Fidesz, a Jobbik és a KDNP nyilatkozataira vár a jónép), mi pedig kis segítséget szeretnénk nyújtani a nyilatkozatok megszövegezésében.

1. Jobbik, Novák Előd: „A vatikáni szabadkőművesek vezetője csak a zsidó lobbi nyomásának engedve jelentette ki a fenti gyalázatos sorokat, amelyek az emberiség hagyományos normáival és az ősmagyar vallással is összeegyeztethetetlenek. Éppen ezért elítéljük Ferenc rabbi, izé pápát mondataiért. Szebb jövőt!

Advertisement

2. Liberálisok, Rózsa Mihály: „Gyalázat! Ferenc pápa így próbálja eltussolni a meleg pedofil papok ügyét? Vagy csak így próbálja elhitetni, hogy liberalizálódik az egyház? Az igazi liberálisok mi vagyunk! Hallja mindenki? Az igazi liberálisok mi vagyunk!” *összeesik*

3. MSZP, Török Zsolt: „Kiborult a bili! Még az általunk nem sokra tartott Ferenc pápa is kimondta végre, hogy elfogadja meleg barátainkat. Ebből is látszik, hogy a homofób Kerényit és Kósa Lajost a maga közelében tartó meleg gyűlölő antiszemita Orbán – aki a Posványosra is csak a románok szavazatai miatt ment – nem igazi konzervatív!

Advertisement

4. Fidesz, Kocsis Máté: „Természetesen Ferenc pápa kijelentései mögött is a Gyurcsány–Bajnai-szövetség ármánykodása húzódik meg, de mivel a Civil Összefogás Fórum nyilatkozatban állt ki meleg nemzettársaink mellett, így szívesen látjuk őket mi is a következő Békemeneten. Ugyanakkor nem mondhatja senki, hogy nem vagyunk igaz keresztények, hiszen a rezsicsökkentés révén a téli hónapokban olcsóbban lesz meleg minden magyar háztartásban.

5. KDNP, Harrach Péter: „Nos, őexcellenciája csak megerősítette a katekizmusban évezredek óta fennálló normát minapi kijelentésével. Ahogy a katekizmusban tételesen szerepel…” Elég csak eddig megtartani a sajtótájékoztatót, mert itt már mindenki bealszik a kánonjog doktorának hangszínétől.

Advertisement

5+1. Együtt–PM, Scheiring Gábor: „Miután Hugo Chávez lelki üdvéért szentmisét mutatott be a caracasi püspök, csak örömmel fogadhatom, hogy Ferenc pápa végre nyitott a melegek felé. Bajnai Gordon szivárványszínű reverendával köszönte meg Ferenc pápának, amit tett, ezen egyébként a Szolidaritás logója szerepel.

Ha további kommentárokra vágysz, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!

Share This Story

Get our newsletter