je suis Charlie

A nagy bajai mutyivideó-mutyi

A bajai 32. választókerület már 2013-ban a 2014-es választás állatorvosi lova lett. Volt itt csalás, kémfilmszerű megfigyelések és videózás, megafonos lejáratókampány, gulyáságyú, Jimmy Fia Krisztián: egyszóval minden, amit el lehet képzelni. A megismételt választás után hvg.hu-n felbukkanó gyanús megvesztegetős videó aztán tényleg tetézte az eddigi helyzetet. Akárkivel beszélgettem, arra jutottunk: a Hvg ilyet úgy szokott csinálni, hogy belefingik a lisztbe egy hatalmasat valamivel, megvárja, amíg mindenki cáfol, aztán ráerősít és bizonyít. A Schmitt-ügy, meg a szekszárdi trafikmutyi iskolapéldái voltak ennek az - egyébként nem túlzottan eredeti - módszernek.

Úgy tűnik, most sajnos nem ez volt a helyzet, hanem kitolták az anyagot a teljesen provokatív címmel/leaddel, aztán most ott állnak egyszál pöccsel a kézben. Teljes a kavarodás, van olyan hír, hogy már be is vallották a videó szereplői, hogy az MSZP rendezte meg az egészet, de valódi infót csak 300 ruppóért adna ki G. Róbert. A Hvg főszerkesztője, Gavra Gábor annyit mondott, hogy megbízható forrásból kapták az információt, de súlyos szakmai hibát követtek el a körítéssel. Nagyon szomorú, hogy nem jártak utána alaposan s szereztek még pár bizonyítékot a nagy leleplezés előtt.

Advertisement

A lehetőségek:

  • Szárnyalt az MSZP propaganda-gépezete, és ezt sikerült alkotni.
  • Az MSZP-sek rendelték meg, de mikor nem készült el időben, nem akartak fizetni, ezért a bajaiak nyilvánosságra hozták.
  • A Fidesz próbál úgy tenni, mintha az MSZP próbálta volna őket bemártani.

Utóbbi feltételezés elég kicsavart, de nem teljesen elképzelhetetlen. Ha hiszünk annak, hogy a Hvg megbízható forrásból kapta az anyagot, akkor feltehetjük, hogy belső fideszes, vagy szoci forrásról van szó, aki eddig jó tippeket hozott: most őt is vagy átejtették, vagy az egész szépen fel volt építve. A videó maga annyira gyalázatosan szar és átlátszó, hogy hirtelen el sem tudom dönteni, melyik felet tartom elég bénának hozzá. Talán a Schmuck Andort. Az egész ügy mindenesetre teljesen káprázatos, és jelzi azt, hogy mit is várhatunk 2014-ben: olyan durva kampányt, amilyen még sosem volt. Ja, és Fidesz-győzelmet.

Share This Story