je suis Charlie

A nagy Sólyom-bukta

Persze még nincs igazán okunk buktáról beszélni, de mai hír, hogy a Sólyom Airways nem tud fizetni szeptemberben az alkalmazottainak, mivel nem sikerült megegyezni az Oman Air-rel, így fizetésképtelen a cég. Pedig én nagyon drukkoltam a lisztes-olajos magyar prémium-légitársaságnak. Lucsik János videóüzenetei például már-már közelítették Gyurcsány gyengébb videós húzásait.

Hogy mi okból indult ez az egész projekt, arról nem sokat tudok mondani, mert magam sem értem. Elméletek mindenesetre vannak. Sokkal viccesebb feleleveníteni a Sólyom körül fellángoló cicaharcot: sokan felhívták rá a figyelmet, hogy elég zavaros ötlet ez az egész dolog, meg hogy elég hülye neve van. Erre persze a Fidesz-közeli sajtó publicisztikai offenzívát indított a cég mellett. Nyilván: egyrészt "magyar" vállalkozás, nemzeties nevekkel, meg némi keleti szél is fújdogált Ománból, szóval minden adott volt. Most mementóként csak Bayer Zsolt cikkét szeretném idézni a sötétben bujkáló ellensólymászokról:

Már a hír másnapján beindult a szokásos cinizmus. Cinizmus, gúnyolódás, röhögés, hitetlenkedés. Hirtelen tele lett a nyilvánosság névre hallgató közvécé repülésügyi szakértőkkel, akik felírták a budi falára saját maguk okosságait.

Advertisement

Egy újabb sikertörténet Sikertörténetországban. Menjenek tovább. Nincsen semmi látnivaló.

Share This Story