je suis Charlie
je suis Charlie

Hát annyit mindenképpen elért a Heti Válasz szerkesztősége, hogy a reggeli kávé elfogyasztása után első dolgom volt lebattyogni a Nagyvárad téri aluljáró újságosához. A hosszú sort látva rögtön arra gondoltam, hogy más polgártársaim is égető szükségét érezték az újabb Bajnai-gate megismerésének, de az előttem lévő kopasz úriember csak egy Nemzeti Sportot vett, a másik férfi egy Népszavát, a mögöttem lévő hölgyek pedig egy-egy Story magazinra csaptak le.

Az előzetes azt sugallta, hogy Schiffer végig Bajnairól meg Küllőiről beszélt, ehhez képest ez nem egész négy kérdésre adott válaszban jelenik meg, ahol Schiffer

Advertisement
  • nem állítja, hogy van "Bajnai-hálózat",
  • hanem gyakorlatilag annyit állít, hogy Küllői megkereste őket, egyszer találkoztak, aztán hallott vissza egy pletykát, hogy adna pénzt az LMP-nek, ha Schiffer félreállna.
Advertisement

Schiffer tehát végül is semmi izgalmasat nem mond, még Küllőit is külön keretesben kell Bajnaihoz kötni, hogy világos legyen a konspiráció. Stumpf András viszont úgy keveri a szart a kérdéseivel, hogy az valami hihetetlen. Lássuk a négy legrosszabb kérdést.

HV: Pedig 1989-ben együtt indult a politikai karrierje Bajnaiével, ráadásul a Gyurcsány Ferenc vezette Új Nemzedék Mozgalomban. Bajnairól mennyire látszott akkoriban, hogy édesapja állampárti gazdagodása biztosítja számára a hátteret?

Advertisement
Illustration for article titled A négy legrosszabb kérdés a Schiffer-interjúból

Szerintünk messziről bűzlött a fiatal Bajnairól, hogy édesapja állampárti gazdagodása biztosítja a hátteret.

HV: Csak nem azokon keresztül került oda [Küllői], akik idén Bajnaihoz dezertáltak a pártjából?

Advertisement

Schiffer ezt nem erősíti meg.

HV: Tehát már akkor rá akart tenni a kezét az LMP-re a Bajnai-kör?

Ehhez hasonlót Schiffer sehol sem állít, és a kérdésre adott válaszában sem erősíti meg.

HV: Mintha szivárványkoalíció azért lenne a baloldalon: a Budapest Pride eseményeire mindannyian elmentek. Ön így szerezné vissza az SZDSZ-keménymagot?

Advertisement

Schiffer erre azt mondja, hogy "Szél Bernadettel azért mentünk el a Pride megnyitójára, mert helyesnek tartjuk, ha politikusok kifejezik szolidaritásukat a mindennapos elnyomást szenvedő LMBT-emberekkel, honfitársainkkal."

Ha nem akarsz lemaradni semmiről sem, kövesd az Alternatívát a Facebookon!

Share This Story

Get our newsletter