√Čs ha majd a tollforgat√≥ terrorist√°k megk√©rdezik: h√©, mi√©rt csin√°lt√°tok? Mi√©rt?

Odavagytok a nagy lebŇĎg√©sek√©rt? Ti egy √°rva kukkot se sz√≥ljatok akkor. √ögysem √©rten√©k, mi√©rt csin√°lt√°tok. Nem √©rten√©k, hogy csak a bajt√°rsak miatt. Meg az √©tolaj√©rt. Meg a szilvalekv√°r√©rt. Meg az Orb... orsz√°g√©rt.

√Čs elmondhatj√°tok majd: m√°r meg√©rte. M√©g ha nem is j√∂tt √∂ssze a besz√°ll√°s a bakui piacra. Sem az ankaraira. Sem a rij√°dira. De m√©g az om√°nira sem.

Advertisement

Ott volt viszont az a p√°r csod√°latos h√≥nap. Am√≠g az egekben lehetett √©rezni magatokat. Magunkat. A fellegekben, bar√°taim. √Čs nem sz√°m√≠tottak a g√ļnyol√≥d√≥k, a r√∂h√∂gŇĎk, a hitetlenkedŇĎk. Az elef√°nttestŇĪ, ty√ļkmellŇĪ, tevepat√°j√ļ, liber√°lis mocsad√©kok. Mert mi√©nk volt a S√≥lyom. Az LMP-√© meg, persze, sosem lesz, ak√°rhogy is szeretn√©k.

De nem lesz S√≥lyom L√©git√°rsas√°guk a most huhog√≥knak sem. A hivat√°sos gonoszkod√≥knak. A sikertelens√©gnek √∂rvendŇĎknek. Az apokalipszis katasztr√≥faturist√°inak. A lepraj√°rv√°nyon kacag√≥knak. Meg a lapodnak sem, Bandi. Sz√≥val majd akkor kacagjatok, ha idŇĎhomok√≥r√°k helyett ti is l√©tre pr√≥b√°ltok hozni valamit, amin el lehet rep√ľlni Londonba mosogatni. Vagy Om√°nba, esetleg Azerbajdzs√°nba.

Advertisement