je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A The Sun kimaxolta a fiútémát

Illustration for article titled A The Sun kimaxolta a fiútémát

Ezzel a címlappal jelent meg kedden a vezető angol bulvárlap, a The Sun, miután a fél világ azt várta hétfőn, mikor születik meg végre Katalin hercegnő és Vilmos herceg gyermeke, fiú lesz-e és hogy hívják. Utóbbit egyelőre nem tudni.

Advertisement

Ide kapcsolódik, hogy a Tumblren KA-Steve érdekes dologra hívta fel a figyelmet a Buckingham palota elé kifüggesztett, a jó hírt közlő papírlap kapcsán:

Még áltisiben helyesírásverseny második helyezésért is cirkalmas betűkkel, kézzel írt, merített papíros oklevelet kaptam, az angol királyi családnál viszont a jelek szerint nagy a válság. Nincs büdzsé igényes kivitelezésre, van előre elkészített formanyomtatvány, szülés előtt megjósolva, hogy az anya és a gyerek jól van, csináltak ilyet fiúsat meg lányosat (majd elfogy mindkettő) és akkor már csak ki kell tölteni. Classy.

Advertisement

Erről a papírról van szó meg a Times New Romannal írt betűkről:

Illustration for article titled A The Sun kimaxolta a fiútémát
Advertisement

Bizonyára sok grafikus meg tipográfus üti most a fejét a falba, az meg már csak a ráadás, hogy a dokumentumra kézzel ráírt 4.24 pm születési dátum konkrétan nem fért ki az előre megadott helyre. Ezt elnézve egyébként kíváncsi lettem, vajon hogyan néztek ki korábban a palota elé kitűzött jóhírek, amikor még nem volt Word? Írógéppel írták? Netán kézzel?

A KA-Steve által sugallt képet viszont ha nem is nagyon, de kicsit azért árnyalja a papír kerete meg az egész körítés:

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter