je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Aki lemarad, kimarad - Percről percre a szoctám-sorból

Zuhogó eső. Egy öltönyös, HÖK-ös figura napszemüvegét homlokára tolva közli a szoctámért sorban állókkal, hogy vége. Aki nem kap sorszámot, az nem kap támogatást. Lakner Dávid és Pintér Bence élő közvetítése az eseményekről, az ELTE BTK-n a HÖK-iroda előtt a szoctámra való jelentkezésre várakozó sorból. (A képen megtévesztő módon a Blaha Lujza téri ételosztásra sorban állókat tettük, mert nem volt nálunk fényképezőgép, és mert szeretjük drámaian megvezetni az olvasót.)

Advertisement

12:20 Beállunk a sorba. Nagyon izgulunk, vajon mi lesz ennek a vége. A cél, hogy eljussunk a HÖK-irodáig.

12:32 Öt méterrel előrébb!!! Már mögöttünk is állnak. Igaz, csak hárman.

12:38 Egy LMP-s kocsi mellett várjuk sorunkat. A rendszám egész pontosan: LMP - 404. Találó. Amúgy az autóban ülők száma nulla fő, épp, mint a párt vidéki szavazóinak.

Advertisement

12:45 Elkezdett esni az eső. Kurvajó. Buli az egyetem.

12:53 Most szóltak, hogy aki nem kap sorszámot majd, az búcsút inthet az ingyen pénznek. 30 ezer forint márpedig sokat számít manapság. Bár ki tudja, ha bevezetik a feltétel nélküli alapjövedelmet, megszoptuk, hogy mi két órát vártunk az összegnek kábé a negyedéért.

Advertisement

12:55 Feltétel nélküli halálbüntetés - ekként vontuk össze az LMP és a Jobbik által párbeszédre javasolt elképzeléseket. Ti mit szólnátok hozzá?

12:57 Celebspotting: előbb ment el mellettünk Teczár Szilárd, a Magyar Narancs újságírója, HaHa-aktivista. Gondolkozunk, dedikáltassuk-e vele valamelyik MaNcs-os írását, de nincs bátorságunk hozzá.

Advertisement

13:15 Buzinkay Géza Magyar Hírlaptörténetét olvassuk. Éppen megalakult az MTI, 1880-ban. Mire beérünk, valószínűleg eljutunk odáig is, hogy Fidesz felszántja az egészet.

13:30 Felbukkant az öltönyös HÖK-ös, napszemüvegén megcsillant a borult égbolt. Kijelentette, hogy aki nem kap sorszámot, az beszopta. Érthető is: a HÖK-ösök sem érnek rá egész nap. Főleg azok, akik az erzsébetvárosi Jobbik-irodába sietnek. (Pintér Bence: Bazzeg, ezt ne írjuk bele, a végén nem kapunk szoctámot!!!)

Advertisement

13:40 Épp itt haladt el egy Szanyira hajazó, cingár emberke. "Cingár pasas" - mondaná Gyurcsány.

13:52 Bence azon elmélkedik, hogy Szegeden mennyivel egyszerűbben megy ez az egész: online.

Advertisement

14:00 A fél társaságot elküldték, aki lemaradt, az tényleg kimaradt. Úgy látjuk, Teczár Szilárd is. Alig várjuk, hogy hazaérjünk, és megnyissuk a magyarnarancs.hu oldalt.

14:12 Sikerült rácsatlakoznunk a TreffOrt Kert wifijére!!! Megpróbálkoztunk a HÖK-irodáéval is, akkor a hálózatukról oszthattuk volna őket.

Advertisement

14:25 Bence sietne vissza, a percről percre tudósításnak így véget vetünk. Itt ülünk a Portugál Tanszék előtt, előbb egy lány a wc-t kereste, de nem tudtunk neki segíteni. Kommentbe jöhet, az ELTE BTK C épületén belül hol talál ilyet. (Az alagsor nem jó, azt mondta, ott már bezárták.)

15:43 Immár otthonról folytatom a percről-percrét: húsz perce kijött egy hölgy az irodából, és azt tanácsolta, hogy ha van sorszámunk, akkor holnap reggel kilenckor próbálkozzunk.

Share This Story

Get our newsletter