je suis Charlie
je suis Charlie

Ami az Index cikkéből kimaradt

Illustration for article titled Ami az Index cikkéből kimaradt

Helyenként 185 kilométer per órás is lehet a Xavér nevű vihar, ami most Németország északi részének feszül neki. A híradások soha nem látott vízszintről és készültségről szólnak, ám a mindennapi élet ennek kicsit ellentmond - igaz, jóval délebbre a veszélyeztetett területektől. A szöveg mellett baloldalt található képen a zöld színű pötty és a "HELLO" felirat jelzi tartózkodási helyemet. Az Index engem is megkérdezett, ám a valószínűsíthetően unalmas és tényeket nélkülöző nyilatkozatom mégsem jelent meg. De ha egyszer Frankfurt környékén nem történik semmi olyan, ami Mosonmagyaróvár egy-egy erősebb estéjén ne lenne megszokott? Csak fújt a szél. Van egy jó hírünk: a sajtó- és véleményszabadság rendíthetetlen harcosaként az Alternatíva nem hallgatja el ezt sem!

Index: hahó, Németországban vagy?

me: persze

Index: akkor mesélj az Indexnek, h milyen kint a hangulat! mindenki a meleg szobában ül, bedeszkázott ablakkal, imádkoztok és a tévéhíreken izgultok és dögölj meg xavér feliratot spréztek a falakra?

me: miért? van valami cucc itt? :D

Index: ok :D

me: jaaaa, a vihar! a vihar. most jöttem meg 5 perce Frankfurtból

"Bukovics Martin, Németországban élő újságíró" így kérném majd

a vonaton mindenki azt beszélte h siet haza a vihar miatt. én nem siettem haza, hanem borkóstolóra mentem, ahol meglepően kevesen voltak, a borbolttól körülbelül 1,5 km-re lakom, gyalog jöttem haza, és bár az ittenihez képest valóban szokatlan szél volt, de szerintem aki már volt Mosonmagyaróváron, az erre csak megvonja a vállát. én ugye a frankfurti agglomerációban, vagyis a Rajna-Majna-vidéken élek, ez az egész Xavér-zóna alsó része. az élet a szokott kerékvágásban halad, a Deutsche Bahn meg szerintem örül, mert végre van mire fogni a késéseket. ahogy olvasom, az Északi-tengernél van a para, Sylt szigetén 185 km/h-s orkán ment végig. szép sziget.

Index: kielégítő válasz, köszönjük

me: remélem lehozod a nyilatkozatomat!!!

Index: hát lehetne benne egy kicsit több akció, legalább egy elütött mókus vagy valami

me: kiszínezhetem! hát nézd. a villamosközlekedés rendben, a vonatok járnak, késni amúgy is szoktak. sajnos itt nem járnak szoknyában a lányok, így semmi pozitív nincs benne, többre meg nem képes ez a szél itt. viszont végre leveri a szőlőtőkékről azokat a leveleket, amik még nem hullottak le maguktól! szőlőlevélholokauszt!

Index: alakul ez :D

me: nagyon szép szőke lány volt a villamoson! de sajnos nincs róla fotóm:((

Index: :((

Ez tehát Xavér igaz története a Rajna-Majna-vidéken.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter