Lassan, de biztosan aff√©le k√∂zfelh√°borod√°s fel√© haladunk egy soroks√°ri fiatal anyuka meggyilkol√°sa √©s ezt k√∂vetŇĎ megbecstelen√≠t√©se kapcs√°n, mint B√°ndy Kata hal√°lakor. Az eset m√©g azt a meglepŇĎ esem√©nyt is kiv√°ltotta, hogy Vona G√°bor egy hal√°lb√ľntet√©s√©rt ki√°lt√≥ Norbi update-st√°tuszt osztott meg saj√°t Facebook-oldal√°n.

Tudom-tudom, √©n vagyok az √©rz√©ketlen faszkalap, de sosem √©rtettem igaz√°n, hogy mi√©rt ker√ľlnek be a h√≠rad√≥kba olyan √ļgymond ‚Äěmindennapos‚ÄĚ bŇĪnesetek folyton-folyv√°st, mint p√©ld√°ul egy-egy bolti lop√°s, vereked√©s, baleset vagy gyilkoss√°g ‚Äď ut√≥bbi persze m√°r nem mindennapos, h√°l‚Äôistennek. Persze dehogyisnem √©rtem, hiszen nyilv√°n ez √©rdekli az embereket, szeretnek borzongani. De az Isten szerelm√©re, rohadtul nincs az rendj√©n, hogy a mindennapos k√©kf√©nyesedŇĎ h√≠rad√°sokkal folyamatosan rombolj√°k az √°llampolg√°rok biztons√°g√©rzet√©t √©s egym√°sba vetett bizalm√°t. Ebben az esetben tal√°n jobb, ha az ember nem tud minden bŇĪnesetrŇĎl ‚Äď ez az ir√°ny messzire vezetett pl. az Egyes√ľlt √Āllamokban.

Mindez annak kapcs√°n jutott eszembe, hogy a B√°ndy Kata-gyilkoss√°ghoz hasonl√≥ k√∂zfelh√°borod√°s √©s hal√°lb√ľntet√©s melletti √©rvel√©s kezd kialakulni egy √ļjabb sz√∂rnyŇĪ gyilkoss√°g kapcs√°n. Soroks√°ron egy rendŇĎr fiatal feles√©ge ment el futni, de t√∂bb√© nem t√©rt haza: meggyilkolt√°k, majd holttest√©t megbecstelen√≠tett√©k. Az eset kapcs√°n Schobert Norbi is megnyilatkozott, sugalmazva, hogy az elk√∂vetŇĎ cig√°ny. Sorait az al√°bbi mondatokkal z√°rta:

‚ÄěElj√∂tt az idŇĎ, hogy ilyen esetekben legyen hal√°lb√ľntet√©s. Nem az√©rt mert csup√°n ez a minimum, hanem legyen benne a felizgult √°llatokban a tudat, hogy elj√∂het a hal√°l √©s nem a mi p√©nz√ľnk√∂n kapnak 20 √©vre meleg sz√°ll√°st, √©telt, orvosi ell√°t√°st.‚ÄĚ

Advertisement

Az ilyen eseteket mindig meglovagol√≥ ‚Äď felh√°borod√°sra, ‚Äěcig√°nybŇĪn√∂z√©sre‚ÄĚ √©s az ebbŇĎl eredŇĎ f√©lelemre mindig vevŇĎ √©s azt mindig kihaszn√°l√≥ ‚Äď Jobbik politikusa, Vona G√°bor is megosztotta a fenti Norbi-bejegyz√©st. Emell√© pedig ezt a kit√©telt √≠rta:

‚ÄěM√°r Schobert Norbi is a hal√°lb√ľntet√©s mellett. Egyet√©rt√ľnk.‚ÄĚ

Lehet, hogy szoci√°lisan √©rz√©ketlen vagyok, de az√©rt mindennek van hat√°ra: a hal√°lb√ľntet√©s-vita m√°r annyiszor lezajlott √©s annyira ler√°gott csont. Persze sokan szeretn√©k vissza√°ll√≠tani, de az ellene felhozhat√≥ √©rvek m√©g mindig erŇĎsebbek, mint a mellette felhozhat√≥ak. El√©g legyen m√°r a f√∂l√∂sleges hangulatkelt√©sbŇĎl √©s ennek meglovagol√°s√°b√≥l, kedves Schobert √©s Vona urak!

Advertisement

Ha további kommentárokra vágysz, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!