ListĂĄkat Ă­rni szĂłrakoztatĂł. ListĂĄkat Ă­rni az elmĂșlt Ă©v legunalmasabb, legtĂșltoltabb, legkiszĂĄmĂ­thatĂłbb közĂ©leti tĂ©mĂĄirĂłl pedig mĂ©g szĂłrakoztatĂłbb.

10. Rezsicsökkentés

Nem elĂ©g, hogy valĂłjĂĄban 2013-as tĂ©ma (ez eleve mennyire gĂĄz mĂĄr), de annyira tĂșl is lett tolva, hogy idĂ©n vĂ©gĂ©rvĂ©nyesen önmaga parĂłdiĂĄjĂĄba csapott ĂĄt.

9. Keleti nyitĂĄs

Nem tudom mi a rosszabb: hogy a kormĂĄny mĂ©g mindig ezerrel nyomatja ezt a baromsĂĄgot (Ă©s Ășgy nĂ©z ki, hogy nem is fog rĂłla leszakadni egy darabig), vagy az, hogy az ellenzĂ©k szinte kritikĂĄtlanul öntötte magĂĄbĂłl a gyengĂ©bbnĂ©l gyengĂ©bb tartalmakat erre vĂĄlaszul.

Advertisement

8. VĂĄrkert bazĂĄr

Eleve kevés annål bénåbb dolog van, hogy valamit vagy håromszor adnak åt, arról nem is beszélve, hogy mår kezd szétrohadni, ehhez még hozzåjön az is, hogy a teljes média próbålja poénforråsként eladni ezt a kicsit sem vicces szerencsétlenkedést.

Advertisement

7. Amerikai titkosszolgĂĄlati akciĂłk

Amennyire friss konteĂł, legalĂĄbb annyira unalmas is a jobboldal aktuĂĄlis vilĂĄgmagyarĂĄzata. Nem csak az lehangolĂł, hogy Ășjabb toposzĂĄt hasznosĂ­tjĂĄk Ășjra a hideghĂĄborĂșnak, hanem az is, hogy lĂĄtszĂłlag teljesen komolyan is gondoljĂĄk.

Advertisement

6. RTL Klub HĂ­radĂł

Egy hĂ­radĂłban hĂ­rek vannak. És ez komolyan felkapott tĂ©ma lett. Kell ennĂ©l többet mondanom?

Advertisement

5. Falus Ferenc

Falus ideĂĄlis esetben olyan lett volna, mint egy rĂ©szeg nagybĂĄcsi egy az eskĂŒvƑn: röhögĂŒnk rajta, de azĂ©rt az eskĂŒvƑi videĂłra nem tesszĂŒk rĂĄ, hogy mĂ©g Ă©vekig lehessen nĂ©zni. IdeĂĄlis esetben rĂłla is megfeledkeztĂŒnk volna mĂĄr, de valamiĂ©rt mĂ©g mindig visszatĂ©rĂŒnk a vödrös videĂłhoz Ă©s tĂĄrsaihoz.

Advertisement

4. UrizĂĄlĂĄs

Azzal foglalkozni, hogy egy politikus legĂĄlisan gazdagodott-e meg: fontos Ă©s hasznos dolog. Azzal foglalkozni, hogy egy gazdag embernek drĂĄga ruhĂĄi vannak: irigysĂ©g. Az irigysĂ©g pedig nem menƑ.

Advertisement

3. DiktatĂșrĂĄzĂĄs

OrbĂĄn Viktor nem szereti azt, amit (liberĂĄlis) demokrĂĄciĂĄnak hĂ­vunk Ă©s rendszere egyre inkĂĄbb hasonlĂ­t arra, amit irĂĄnyĂ­tott demokrĂĄciĂĄnak szoktak nevezni. Ez azonban nem diktatĂșra Ă©s akĂĄrhĂĄnyszor valaki diktatĂșrĂĄt kiĂĄlt, csak azt mutatja be, hogy nem tudja megkĂŒlönböztetni egymĂĄstĂłl a kĂŒlönbözƑ politikai rendszereket.

Advertisement

2. GyurcsĂĄny Ferenc

Tényleg tök érdektelen.

1. TĂŒntetĂ©sek

A tĂŒntetĂ©s egy szuper dolog, azt jelenti, hogy az emberek fogjĂĄk magukat Ă©s megmutatjĂĄk, hogy ha tetszik vagy nem tetszik nekik valami. Hogy akkor miĂ©rt kerĂŒlt elsƑ helyre? Mert hiĂĄba szuper dolog tĂŒntetni, ha a lelkesedĂ©st fĂ©l perc alatt törik le a magyar tĂŒntetĂ©skultĂșra kötelezƑ elemei Ă©s mert a tĂŒntetĂ©sek körĂŒli közbeszĂ©d annyira kiszĂĄmĂ­thatĂł Ă©s sablonos lett, hogy arra szavak sincsenek.

Advertisement

+1 FelcsĂșt

FelcsĂșt a NER szĂ­vcsakrĂĄja Ă©s Ă©lƑ szimbĂłluma, a megtestesĂ­tƑje mindannak, ami ma MagyarorszĂĄg, Ă­gy szinte magĂĄtĂłl Ă©rtetƑdƑ, hogy elĂ©rte az unalom, ami mindent felemĂ©szt, aminek a magyar politikĂĄhoz köze van.

Advertisement

Nem Ă©rtesz egyet? Szerinted GyurcsĂĄny volt az Ă©v legizgalmasabb embere, esetleg remegve vĂĄrtad a tĂŒntetĂ©sek utĂĄni elemzĂ©seket? NetalĂĄn hiĂĄnyolsz valamit? Írd meg kommentbe!