je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az elmúlt év 10+1 legbénább közéleti témája

Illustration for article titled Az elmúlt év 10+1 legbénább közéleti témája

Listákat írni szórakoztató. Listákat írni az elmúlt év legunalmasabb, legtúltoltabb, legkiszámíthatóbb közéleti témáiról pedig még szórakoztatóbb.

Advertisement

10. Rezsicsökkentés

Nem elég, hogy valójában 2013-as téma (ez eleve mennyire gáz már), de annyira túl is lett tolva, hogy idén végérvényesen önmaga paródiájába csapott át.

Advertisement

9. Keleti nyitás

Nem tudom mi a rosszabb: hogy a kormány még mindig ezerrel nyomatja ezt a baromságot (és úgy néz ki, hogy nem is fog róla leszakadni egy darabig), vagy az, hogy az ellenzék szinte kritikátlanul öntötte magából a gyengébbnél gyengébb tartalmakat erre válaszul.

Advertisement

8. Várkert bazár

Eleve kevés annál bénább dolog van, hogy valamit vagy háromszor adnak át, arról nem is beszélve, hogy már kezd szétrohadni, ehhez még hozzájön az is, hogy a teljes média próbálja poénforrásként eladni ezt a kicsit sem vicces szerencsétlenkedést.

Advertisement

7. Amerikai titkosszolgálati akciók

Amennyire friss konteó, legalább annyira unalmas is a jobboldal aktuális világmagyarázata. Nem csak az lehangoló, hogy újabb toposzát hasznosítják újra a hidegháborúnak, hanem az is, hogy látszólag teljesen komolyan is gondolják.

Advertisement

6. RTL Klub Híradó

Egy híradóban hírek vannak. És ez komolyan felkapott téma lett. Kell ennél többet mondanom?

Advertisement

5. Falus Ferenc

Falus ideális esetben olyan lett volna, mint egy részeg nagybácsi egy az esküvőn: röhögünk rajta, de azért az esküvői videóra nem tesszük rá, hogy még évekig lehessen nézni. Ideális esetben róla is megfeledkeztünk volna már, de valamiért még mindig visszatérünk a vödrös videóhoz és társaihoz.

Advertisement

4. Urizálás

Azzal foglalkozni, hogy egy politikus legálisan gazdagodott-e meg: fontos és hasznos dolog. Azzal foglalkozni, hogy egy gazdag embernek drága ruhái vannak: irigység. Az irigység pedig nem menő.

Advertisement

3. Diktatúrázás

Orbán Viktor nem szereti azt, amit (liberális) demokráciának hívunk és rendszere egyre inkább hasonlít arra, amit irányított demokráciának szoktak nevezni. Ez azonban nem diktatúra és akárhányszor valaki diktatúrát kiált, csak azt mutatja be, hogy nem tudja megkülönböztetni egymástól a különböző politikai rendszereket.

Advertisement

2. Gyurcsány Ferenc

Tényleg tök érdektelen.

1. Tüntetések

A tüntetés egy szuper dolog, azt jelenti, hogy az emberek fogják magukat és megmutatják, hogy ha tetszik vagy nem tetszik nekik valami. Hogy akkor miért került első helyre? Mert hiába szuper dolog tüntetni, ha a lelkesedést fél perc alatt törik le a magyar tüntetéskultúra kötelező elemei és mert a tüntetések körüli közbeszéd annyira kiszámítható és sablonos lett, hogy arra szavak sincsenek.

Advertisement

+1 Felcsút

Felcsút a NER szívcsakrája és élő szimbóluma, a megtestesítője mindannak, ami ma Magyarország, így szinte magától értetődő, hogy elérte az unalom, ami mindent felemészt, aminek a magyar politikához köze van.

Advertisement

Nem értesz egyet? Szerinted Gyurcsány volt az év legizgalmasabb embere, esetleg remegve vártad a tüntetések utáni elemzéseket? Netalán hiányolsz valamit? Írd meg kommentbe!

Share This Story

Get our newsletter