M√°r egy ideje l√©tezik az a perverzi√≥m, hogy figyelem az egyes p√°rtok √©s politikusok politikai kommunik√°ci√≥j√°t, anno m√©g OTDK-ztam is kamp√°nykommunik√°ci√≥val kapcsolatos t√©m√°ban. SŇĎt, ak√°rmilyen h√ľly√©nek is tŇĪn√∂k, de √©n t√ľzetesen √°t szoktam olvasni √©s megŇĎrz√∂m az ut√≥kornak a hivatalos korm√°nyzati kommunik√°ci√≥s sz√≥r√≥lapokat, p√°rtr√∂plapokat, eff√©l√©ket. A Fidesz kommunik√°ci√≥j√°val is foglalkoztam m√°r nemr√©giben, √°m most, a ny√°ri uborkaszezon k√∂zep√©n siker√ľlt k√©t komoly idŇĎz√≠t√©si bakit is elk√∂vetni e t√©ren.

Benedek, Orbán és a focistadionok

Szombat este √ľnnepelhetett az orsz√°g: t√≠z √©v ut√°n nyert ism√©t vil√°gbajnoki c√≠met a Benedek Tibor √°ltal vezetett f√©rfi v√≠zilabda-v√°logatott, miut√°n legyŇĎzt√©k Montenegr√≥t a barcelonai fin√°l√©ban.

Az orsz√°g sportsikereire mindig rendk√≠v√ľl b√ľszke minisztereln√∂k√ľnk kommunik√°ci√≥s st√°bja ‚Äď a nem k√∂zszereplŇĎ Habony √Ārp√°ddal az √©len ‚Äď viszont √ļgy gondolta, hogy a v√≠zilabd√°s sr√°cok nem annyira fontosak. Bezzeg a m√°r egy√©bk√©nt is sokak √°ltal korm√°nyzati sportk√©nt elk√∂nyvelt √©s emiatt ut√°lt foci. A Pusk√°s Ferenc Labdar√ļg√≥ Akad√©mia honlapj√°n egy al√°k√©rdezŇĎs, nagyon-nagyon hossz√ļ interj√ļban jelentette be, hogy a korm√°ny tov√°bbi focistadionok fel√ļj√≠t√°s√°t fogja seg√≠teni.

Arr√≥l most nem sz√≥lok, hogy √©n mik√©nt viszonyulok a korm√°nyzat labdar√ļg√°ssal kapcsolatos politik√°j√°hoz, csup√°n azt k√≠v√°nom kiemelni, hogy az egy√©bk√©nt is sikersport√°gunknak sz√°m√≠t√≥ v√≠zilabd√°ban el√©rt vil√°gbajnoki c√≠m megszerz√©s√©nek m√°snapj√°n rohadtul nem szerencs√©s bejelenteni, hogy egy olyan sport√°gba √∂lj√ľk tov√°bb a milli√≥kat, amelyre egy √°rva pet√°kot sem k√©ne k√∂lteni a k√∂zv√©lem√©ny jelentŇĎs h√°nyada szerint.

Advertisement

√ďzd, k√∂zk√ļt √©s a k√°nikula

A m√°sik √ľgy szint√©n vas√°rnapi: √ďzdon egy kor√°bbi √∂nkorm√°nyzati test√ľleti d√∂nt√©s √©rtelm√©ben bizonyos ter√ľletek bizonyos k√∂zk√ļtjait elz√°rt√°k, m√°sokat pedig ugyan nyitva hagytak, de szinte csak cs√∂p√∂g belŇĎl√ľk a v√≠z. Az indokl√°s szerint az √∂nkorm√°nyzatnak nincsen p√©nze fenntartani √ļgy ezeket a kutakat, hogy ezek a k√∂rny√©kbeli lakoss√°g elsŇĎ sz√°m√ļ iv√≥v√≠zforr√°s√°nak sz√°m√≠tanak, de a szolg√°ltat√°s√©rt semmit sem fizetnek (ad√≥ form√°j√°ban sem).

Advertisement

Term√©szetesen is vitathat√≥, hogy az √∂nkorm√°nyzat √°ll√°spontja helyes-e vagy sem, mindenesetre az tiszta sor, hogy az idŇĎz√≠t√©st itt is elbalt√°zt√°k: augusztus negyedik√©n, amikor melegrekordok dŇĎlnek meg, elz√°rjuk egy komplett cig√°nytelepet a tiszta v√≠zhez jut√°s lehetŇĎs√©g√©tŇĎl. Nem mondom, hogy ez t√ļlzottan embers√©ges k√©pet fest az orsz√°g lakoss√°ga sz√°m√°ra a fideszes helyi polg√°rmesterrŇĎl √©s k√∂rnyezet√©rŇĎl‚Ķ

Persze azt is tudom, hogy a rossz h√≠r mindig rossz h√≠r marad: ugyan√ļgy ha ma mondom el, mint ha k√©t h√©t m√ļlva. De tal√°n lehetett volna n√©mileg megfelelŇĎbb idŇĎpontot is v√°lasztani‚Ķ Tal√°n‚Ķ