je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Az időzítés bajnokai

Már egy ideje létezik az a perverzióm, hogy figyelem az egyes pártok és politikusok politikai kommunikációját, anno még OTDK-ztam is kampánykommunikációval kapcsolatos témában. Sőt, akármilyen hülyének is tűnök, de én tüzetesen át szoktam olvasni és megőrzöm az utókornak a hivatalos kormányzati kommunikációs szórólapokat, pártröplapokat, efféléket. A Fidesz kommunikációjával is foglalkoztam már nemrégiben, ám most, a nyári uborkaszezon közepén sikerült két komoly időzítési bakit is elkövetni e téren.

Advertisement

Benedek, Orbán és a focistadionok

Szombat este ünnepelhetett az ország: tíz év után nyert ismét világbajnoki címet a Benedek Tibor által vezetett férfi vízilabda-válogatott, miután legyőzték Montenegrót a barcelonai fináléban.

Advertisement

Az ország sportsikereire mindig rendkívül büszke miniszterelnökünk kommunikációs stábja – a nem közszereplő Habony Árpáddal az élen – viszont úgy gondolta, hogy a vízilabdás srácok nem annyira fontosak. Bezzeg a már egyébként is sokak által kormányzati sportként elkönyvelt és emiatt utált foci. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapján egy alákérdezős, nagyon-nagyon hosszú interjúban jelentette be, hogy a kormány további focistadionok felújítását fogja segíteni.

Arról most nem szólok, hogy én miként viszonyulok a kormányzat labdarúgással kapcsolatos politikájához, csupán azt kívánom kiemelni, hogy az egyébként is sikersportágunknak számító vízilabdában elért világbajnoki cím megszerzésének másnapján rohadtul nem szerencsés bejelenteni, hogy egy olyan sportágba öljük tovább a milliókat, amelyre egy árva petákot sem kéne költeni a közvélemény jelentős hányada szerint.

Advertisement

Ózd, közkút és a kánikula

A másik ügy szintén vasárnapi: Ózdon egy korábbi önkormányzati testületi döntés értelmében bizonyos területek bizonyos közkútjait elzárták, másokat pedig ugyan nyitva hagytak, de szinte csak csöpög belőlük a víz. Az indoklás szerint az önkormányzatnak nincsen pénze fenntartani úgy ezeket a kutakat, hogy ezek a környékbeli lakosság első számú ivóvízforrásának számítanak, de a szolgáltatásért semmit sem fizetnek (adó formájában sem).

Advertisement

Természetesen is vitatható, hogy az önkormányzat álláspontja helyes-e vagy sem, mindenesetre az tiszta sor, hogy az időzítést itt is elbaltázták: augusztus negyedikén, amikor melegrekordok dőlnek meg, elzárjuk egy komplett cigánytelepet a tiszta vízhez jutás lehetőségétől. Nem mondom, hogy ez túlzottan emberséges képet fest az ország lakossága számára a fideszes helyi polgármesterről és környezetéről…

Persze azt is tudom, hogy a rossz hír mindig rossz hír marad: ugyanúgy ha ma mondom el, mint ha két hét múlva. De talán lehetett volna némileg megfelelőbb időpontot is választani… Talán…

Share This Story

Get our newsletter