Most ezen felbasztam magam, holnap √≠rok is r√≥la - mes√©lte az √Ātl√°tsz√≥ oktat√°s bloggere, Hava Nikita, hogy Mesterh√°zy Attila az MSZP nagyon komoly szakmai programj√°t aj√°nlgatta az Egyenes Besz√©dben. Mint a p√°rtvez√©r elmondta, a kontent el√©rhetŇĎ az MSZP honlapj√°n, Nikita pedig d√∂bbenten linkelgette a szocialista p√°rt oktat√°si programtervezet√©t, mely alatt m√©g 2012. novemberi d√°tum szerepel. Mivel az √∂nmagukat sajt√≥munk√°snak gondol√≥ bloggerek is szeretik a t√∂bbiek elŇĎl elorozni a lehetŇĎs√©get, √©n sem hagyhatom ki, hogy most azonnal ne tegyem k√∂zkinccs√© az MSZP oktat√°si aj√°nlat√°t Magyarorsz√°g sz√°m√°ra.

"A szakmai program politikai ajánlat - vitaalap a demokratikus pártoknak, mozgalmaknak, szakszervezeteknek, szakmai és civil szervezeteknek
‚ÄĘ Az MSZP p√°rbesz√©det kezdem√©nyez a kidolgozott program alapj√°n‚Äď elsŇĎ l√©p√©s a programalap√ļ egy√ľttmŇĪk√∂d√©shez
‚ÄĘ Megalapozott program n√©lk√ľl nincs j√≥ korm√°nyz√°s‚Äď csak kapkod√°s, k√°osz"

√ćgy a fel√ľt√©s, mely "A program c√©lja: aj√°nlat Magyarorsz√°gnak" c√≠mre hallgat, amit a nyomat√©kos√≠t√°s kedv√©√©rt pirossal ki is emeltek. B√∂lcs gondolatok egym√°s hegy√©n-h√°t√°n, a c√≠m t√©nyleg m√°r csak hab a tort√°n - magam sosem gondoltam volna, hogy egy politikai program c√©lja egyszer a k√∂d√∂s j√∂vŇĎben az legyen, hogy aj√°nlatot ny√ļjtson az orsz√°g sz√°m√°ra.

Ha tov√°bb haladunk, tal√°lkozhatunk a fŇĎ ir√°nyvonalakkal is: "tud√°sintenz√≠v ipar√°gak fejleszt√©se", "fejlŇĎdŇĎ, innovat√≠v gazdas√°g", stb. stb. Olyan az eg√©sz, mintha az ember egy egyetemista jegyzeteit olvasn√°: a hossz√ļ √©s bonyolult mondatok lejegyz√©s√©re valahogy m√°r nem volt idŇĎ, de a fŇĎ pontok az√©rt megvannak, √©s egy-egy ATV-s jelen√©sre val√≥sz√≠nŇĪleg nemcsak Hiller Istv√°n √©s Kunhalmi √Āgnes, de m√©g T√≥bi√°s J√≥zsef is be fogja tudni magolni ŇĎket.

Advertisement

A kedvencem a felsŇĎoktat√°sr√≥l sz√≥l√≥ r√©sz, mely √≠gy hangzik:

"FelsŇĎoktat√°s ‚Äď cs√∂kkenŇĎ t√°mogat√°s

‚ÄĘ FelsŇĎoktat√°s ‚Äď csak az √°tver√©s felsŇĎfok√ļ

‚ÄĘ Bebizonyosodott: a n√©pszavaz√°s 2008-ban hazugs√°g volt, csak a hatalomr√≥l sz√≥lt

‚ÄĘ Orb√°n 2008: ‚ÄěTand√≠j m√°rpedig nem lesz!‚ÄĚ"

H√°t nem csod√°latos? Mennyire √∂tletes programpont m√°r a felsŇĎoktat√°s megszervez√©s√©re, hogy "csak az √°tver√©s felsŇĎfok√ļ", nem? Magam el is tudom k√©pzelni egy√©bk√©nt, hogy otthon bifl√°zz√°k ezeket az MSZP-s k√°derek, hogy azt√°n ha a t√©v√©be invit√°lj√°k ŇĎket, akkor z√©p sorban felmondj√°k, hogy "ez nem felsŇĎoktat√°s, itt csak az √°tver√©s felsŇĎfok√ļ", meg hogy "Orb√°n arr√≥l besz√©lt, tand√≠j m√°rpedig nem lesz, azt√°n m√©gis be akarta vezetni". EgyszerŇĪ √ľzenetek kellenek, hogy Mari n√©ni is √©rtse - magyar√°zn√° k√∂z√©leti k√ľldet√©s√©nek kvintesszenci√°j√°t Konr√°d Gy√∂rgy, Moln√°r Csaba pedig k√∂zben kijelenten√©, hogy ŇĎ is √≠gy gondolja, de errŇĎl nem fog jobbikosok jelenl√©t√©ben vitatkozni.

Advertisement

"Ehhez k√©pest a haza √©s halad√°s feh√©r k√∂nyve egy remekmŇĪ....." - √≠rta Nikita, de a bajnaista h√ļrok penget√©s√©re m√°r ink√°bb nem t√©rt√ľnk ki.

Ha semmirŇĎl sem akarsz lemaradni, k√∂vesd az Alternat√≠va Facebook-oldal√°t.