je suis Charlie

Egyébként én is szoktam írni magamról a Népszerű Közösségi Oldalra ezt-azt. Például, hogy 24 éves vagyok, de ha Gréczy Zsolt közleményt adna ki, még lehet, azt is kiírnám, hogy saját erőmből boldogulok. Talán a saját Facebook-oldalamra ennyit még lehet. Gondolni, azt szabad.

Meg azt is lehet képzelni, hogy ha látunk valamit, tizenöt perc múlva kötelező élesítenünk róla valamifajta világmegfejtést. Meg kell mondanunk a magunkét, na. Az ember dühös lesz, ha lát ilyen-olyan dolgokat a világhálón, aztán meg az idő pénz, gyorsan ítéletet kell hozni, mert már jön is a következő ügy, amiről kötelező vitriolos megmondást közzétenni.

Advertisement

Néha elgondolkozom azon, miből telik az embereknek minderre. Nem tudják, hogy az idő pénz? Drága mulatság folyton az ablakban állni, és lesni, hogy a szomszéd Józsiék szemtelen lánya mikor libben el ott miniszoknyácskában, mintha legalábbis nem szégyellné magát. „Oké, én is voltam fiatal, de ez még nem ok arra, hogy.”

Egyébként meg tizenötmillió ok van arra, hogy ne szedjünk szét egy 25 éves lányt csak azért, mert a miniszterelnök lánya, mert drága tandíjat fizet és mert kiírt magáról ezt-azt a saját Facebook-oldalára, ahol nem is a rendes nevén van fent. De lehet harmincmillió, vagy naponta tizenötmillió is, attól függ, mennyire akarunk épp nagyot mondani.

De igaz, majd max. törli magát, ha nagyon zavarja, hogy a Vitriolos Megmondásunk nyomán kap magának negyven gyűlölködő levelet, nyilván férfiaktól, tehát lesz benne egy-két kedves sor is arról, kit miként kéne megerőszakolni. De hát kellett írogatni mindenféléket a Népszerű Közösségi Portálra, „házhoz menni a lófaszért”, úgymond. Majd legközelebb erkölcsösebben viselkedik, és jobban meghúzza magát. Nem írogat majd olyan arcátlanságokat, hogy a saját életét éli, meg hogy hisz abban, hogy családcentrikus nő is sikeres lehet a szakmájában, és emellett tanulhat is élethosszig.

Már csak azért sem, mert én is tanultam már egy pár évet, aztán még sincsenek millióim. Pedig én is igazán megérdemelném, nem? Na ugye.

Advertisement

Na, megyek, nem írhatok egész nap blogposztokat.

P.S. Persze beszélhet itt az ember, máris dübörög Facebookon a ‪#‎kedvesrahel‬-kampány, gratulálok minden résztvevőnek, csak így tovább!

Share This Story

Get our newsletter