Egy h√≥nap k√©s√©ssel a 444-hez is eljutott az a vide√≥, amin a SzupiMester nevŇĪ Youtube-felhaszn√°l√≥ bejelentette: fi√ļs k√ľlseje ellen√©re val√≥j√°ban nŇĎ, Guly√°s Katalinnak h√≠vj√°k. Ezt bizony√≠tand√≥ be is mutatta szem√©lyij√©t, √©s elmondta: folyton fi√ļnak n√©zik, √©s nem tudja, hogy mondja meg, hogy nem, ŇĎ val√≥j√°ban nŇĎ.

Mindezek ut√°n a 444 meg√≠rta: ‚Äěa 37 √©ves fi√ļ egyszerŇĪen csak elmondta (‚Ķ), hogy Guly√°s Katalin a sz√ľlet√©si neve.‚ÄĚ A cikk pedig kiker√ľlt a top al√° ezzel a c√≠mmel: ‚Äěa magyar Youtube elsŇĎ transz-coming outja.‚ÄĚ A c√≠mlapon egy√©bk√©nt m√©g mindig 37 √©ves fi√ļnak nevezik szerencs√©tlen Guly√°s Katalint, aki ezut√°n k√©nytelen volt levelet √≠rni: ‚Äě√Čn egy leszbikus l√°ny vagyok akinek fi√ļs a kin√©zete √©s a st√≠lusa. Nem vagyok fi√ļ!!! Az√©rt v√°llaltam ezt fel egy vide√≥ban, mert az emberek fi√ļk√©nt k√∂nyveltek el √©s √©n nem szerettem volna senkit sem √ļgymond √°tverni.‚ÄĚ A c√≠mbŇĎl ezut√°n kiker√ľlt a transz sz√≥.

Teh√°t: a coming out ez√ļttal az volt, hogy SzupiMester k√∂z√∂lte: b√°r kin√©zete alapj√°n f√©rfinak hiszik, val√≥j√°ban nŇĎ. Ennyi, m√©g a szexu√°lis orient√°ci√≥j√°r√≥l sem mondott az eredeti vide√≥ban semmit. EbbŇĎl lett azt√°n Facebookon az a ki√≠r√°s: ‚ÄěM√©lyen meghat√≥ kit√°rulkoz√°s egy igaz√°n b√°tor embertŇĎl. Respekt!‚ÄĚ

Ha m√°r respekt, √©rdemes azt is megn√©zni, miket mondott ez az arc eddig a vide√≥iban. M√©ly kit√°rulkoz√°s volt azt√°n ott is. Egy h√©ttel ezelŇĎtti felt√∂lt√©s√©ben p√©ld√°ul a hal√°lb√ľntet√©srŇĎl elm√©lkedett, kijelentve: elŇĎsz√∂r arra gondolt, ha m√°r nem lehets√©ges, legal√°bb munkat√°borok kellen√©nek. Azt√°n, mint mondja, v√©lem√©nye megv√°ltozott: m√°r sz√ľks√©gesnek tartja a hal√°lb√ľntet√©st, ‚Äěitt egy lehetŇĎs√©g ezzel, hogy el tudn√°nk indulni a takar√≠t√°s ir√°ny√°ba‚ÄĚ a cig√°nyok k√∂z√∂tt. Persze, siet pontos√≠tani: nem kell az√©rt kiirtani ‚Äěminden brazilt‚ÄĚ, hisz ‚Äěa magyar emberek k√∂z√∂tt is van ugyanolyan f√©reg, mint k√∂zt√ľk.‚ÄĚ De. Elmondja azt√°n: ‚Äět√©ny, hogy volt olyan ember Amerik√°ban, akit √°ll√≠t√≥lagosan √°rtatlanul v√©geztek ki. Na bumm. Benne van a pakliban.‚ÄĚ Azt√°n ked√©lyesen elmorfond√≠rozik azon, hogy a tolvajokat is meg lehetne az√©rt csonk√≠tani.

Egy m√°sik vide√≥j√°ban felveti azt√°n azt is: a cig√°nyok nem emberek, ‚Äěegy m√°sik faj‚ÄĚ tagjai szerinte. A v√©g√©n pedig d√∂bbenten sz√°mol be arr√≥l, hogy ‚Äěitt vannak ezek a zsid√≥k, √©s itt van nekik a szent√≠r√°suk, amiben az van, hogy az apa elŇĎjogot √©lvez a l√°ny√°val szemben, h√°rom√©ves kor√°t√≥l meg is ronthatja.‚ÄĚ Zseni√°lis, ahogy ezek ut√°n arr√≥l ejt p√°r sz√≥t, hogy el kell fogadni a m√°ss√°got ‚Äď m√°rmint a melegek eset√©ben. Mert ez √≠gy szokott menni, √∂nmag√°t mindenki nagyon sz√©pen tudja toler√°lni, azon mindenki j√≥kat tud h√°borogni, ha vele szemben elŇĎ√≠t√©letesek m√°sok.

Visszat√©rve a ‚Äěcomingoutra‚ÄĚ: kedves SzupiMester, a megal√°ztat√°s meg a meghurcoltat√°s akkor is csak megal√°ztat√°s √©s meghurcoltat√°s, ha nem √∂nnel t√∂rt√©nik, vagy nem olyannal, aki eg√©szen hasonlatos √∂nh√∂z. ‚ÄěNa bumm‚ÄĚ ‚Äď valahogy √≠gy reag√°lnak azok a bizonyos trollkommentelŇĎk arra, hogy √∂nt √©rt√©k m√°r identit√°sa miatt b√°nt√°sok az √©let√©ben. Tal√°n m√©gsem lehet ezt ennyivel elint√©zni.

Advertisement

Nagyon helyesen elhangzik mindig: nem az alapj√°n kell meg√≠t√©lni egy embert, hogy milyennek sz√ľletett, hanem mondatai √©s cselekedetei szerint. Guly√°s Katalint ennek alapj√°n nem hiszem, hogy lenne mi√©rt √ľnnepelni. Tal√°n a 444-nek sem √°rtana, ha nem sz√≥rna az olvas√≥k el√© reflekt√°latlanul minden Youtube-vide√≥st, mintegy val√≥s teljes√≠tm√©nyk√©nt bemutatva azt, hogy valaki 37 √©vesen baroms√°gokat mond nagy lend√ľlettel egy webkamer√°ba. √Čs ha m√°r √©rz√©keny√≠t√©s, nem k√©ne haboz√°s n√©lk√ľl lefi√ļzni egy nŇĎt, aki √©pp arr√≥l besz√©l, hogy kin√©zete ellen√©re nem f√©rfi. √Čs egy√©bk√©nt is, 37 √©vesen fi√ļzni sem igen szok√°s senkit.