je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Csak így tovább, baloldal!

Illustration for article titled Csak így tovább, baloldal!

A tapolcai időközi után, a Baloldal Nagy Napján (B.N.N.) néhány javaslatom a nem-jobbradikális ellenzék számára a következő évekre, a biztos választási győzelemhez:

  • Az irány jó, de a választók ezúttal nem annyira érezték a tétet, így még egy kicsit fokozni kell a hangulatot. Gyurcsány Ferenc tegye a lehető legvilágosabbá, hogy Orbán Viktor diktatúra felé vezeti az országot, végveszélyben a demokrácia. Niedermüller Péter aggódva vonja össze a szemöldökét, és tartson egy sajtótájékoztatót arról, hogy a nácik ellen Demokratikus Minimumot kell elfogadni. Lám, Pad Ferenc is leült az ATV-ben Rig Lajossal, aztán mi lett a vége.
  • A PM dolgozzon még egy kicsit ezen az alapjövedelem-koncepción. Oké, hogy a várandós nők kapnának 75 ezret, de hát Tapolcán jelenleg szülni sem lehet, meglepő-e, hogy a csodafegyver nem feltétlenül hat? Bővíteni kell a 75 ezerre jogosultak körét, kapjanak ennyit azok is, akik sikerrel letették az érettségit, akik meg diplomát is szereztek, azok 85-öt!
  • Mesterházy Attila kezdjen el újból vasárnapi bejegyzéseket írni arról, hogy ezt a kormányt nem érdeklik az emberek.
  • Most már tényleg ideje alapítani egy korrupcióellenes baloldali Facebook-oldalt, legyen mondjuk a neve 800Ezren a Korrupció Megakadályozása Érdekében. Az alapító jelentse ki, hogy sosem fognak párttá alakulni. Kell gyorsan egy hatalmas tüntetés is a korrupció és az urizálás ellen. (A vasárnapi zárva tartásról max. egy kabaréjelenet kell az elejére, ez láthatólag nem hozza annyira tűzbe az embereket.)
  • Gyurcsány Ferenc írja meg újabb Dolgozatát arról, miként győzhet a baloldal a jövőben. Elengedhetetlen: Pártok Szoros Szövetsége, semmi kikacsintgatás a résztvevők részéről, az MSZP meg számoljon el a Puch-Simicska tengellyel. Továbbá második hely Gyurcsány Ferencnek a közös listán. Tóbiás József az írás kapcsán nyilatkozza, hogy "a demokratikus oldalon sem mindenben értünk egyet, de vannak megfontolandó javaslatok Gyurcsány Ferenc dolgozatában." Jávor Benedek savanyú arckifejezéssel nézzen félre.
  • Bajnai Gordon térjen vissza!!!!!!!
  • Schiffer András posztoljon még vitriolosabb hangvételű Facebook-bejegyzéseket. Azokra a kérdésekre, hogy miért nem növekszik még mindig az LMP, felelje, hogy "az új pártoknál ez megszokott, és ilyen kevéssel a szakadás után az is csoda, hogy még létezünk."
Advertisement

Szépen fog csillogni az a bronz is 2018-ban.

Share This Story

Get our newsletter