A tapolcai időközi után, a Baloldal Nagy Napján (B.N.N.) néhány javaslatom a nem-jobbradikális ellenzék számára a következő évekre, a biztos választási győzelemhez:

  • Az irány jĂł, de a választĂłk ezĂşttal nem annyira Ă©reztĂ©k a tĂ©tet, Ă­gy mĂ©g egy kicsit fokozni kell a hangulatot. Gyurcsány Ferenc tegye a lehetĹ‘ legvilágosabbá, hogy Orbán Viktor diktatĂşra felĂ© vezeti az országot, vĂ©gveszĂ©lyben a demokrácia. NiedermĂĽller PĂ©ter aggĂłdva vonja össze a szemöldökĂ©t, Ă©s tartson egy sajtĂłtájĂ©koztatĂłt arrĂłl, hogy a nácik ellen Demokratikus Minimumot kell elfogadni. Lám, Pad Ferenc is leĂĽlt az ATV-ben Rig Lajossal, aztán mi lett a vĂ©ge.
  • A PM dolgozzon mĂ©g egy kicsit ezen az alapjövedelem-koncepciĂłn. OkĂ©, hogy a várandĂłs nĹ‘k kapnának 75 ezret, de hát Tapolcán jelenleg szĂĽlni sem lehet, meglepĹ‘-e, hogy a csodafegyver nem feltĂ©tlenĂĽl hat? BĹ‘vĂ­teni kell a 75 ezerre jogosultak körĂ©t, kapjanak ennyit azok is, akik sikerrel letettĂ©k az Ă©rettsĂ©git, akik meg diplomát is szereztek, azok 85-öt!
  • Mesterházy Attila kezdjen el ĂşjbĂłl vasárnapi bejegyzĂ©seket Ă­rni arrĂłl, hogy ezt a kormányt nem Ă©rdeklik az emberek.
  • Most már tĂ©nyleg ideje alapĂ­tani egy korrupciĂłellenes baloldali Facebook-oldalt, legyen mondjuk a neve 800Ezren a KorrupciĂł Megakadályozása ÉrdekĂ©ben. Az alapĂ­tĂł jelentse ki, hogy sosem fognak párttá alakulni. Kell gyorsan egy hatalmas tĂĽntetĂ©s is a korrupciĂł Ă©s az urizálás ellen. (A vasárnapi zárva tartásrĂłl max. egy kabarĂ©jelenet kell az elejĂ©re, ez láthatĂłlag nem hozza annyira tűzbe az embereket.)
  • Gyurcsány Ferenc Ă­rja meg Ăşjabb Dolgozatát arrĂłl, mikĂ©nt gyĹ‘zhet a baloldal a jövĹ‘ben. Elengedhetetlen: Pártok Szoros SzövetsĂ©ge, semmi kikacsintgatás a rĂ©sztvevĹ‘k rĂ©szĂ©rĹ‘l, az MSZP meg számoljon el a Puch-Simicska tengellyel. Továbbá második hely Gyurcsány Ferencnek a közös listán. TĂłbiás JĂłzsef az Ă­rás kapcsán nyilatkozza, hogy "a demokratikus oldalon sem mindenben Ă©rtĂĽnk egyet, de vannak megfontolandĂł javaslatok Gyurcsány Ferenc dolgozatában." Jávor Benedek savanyĂş arckifejezĂ©ssel nĂ©zzen fĂ©lre.
  • Bajnai Gordon tĂ©rjen vissza!!!!!!!
  • Schiffer András posztoljon mĂ©g vitriolosabb hangvĂ©telű Facebook-bejegyzĂ©seket. Azokra a kĂ©rdĂ©sekre, hogy miĂ©rt nem növekszik mĂ©g mindig az LMP, felelje, hogy "az Ăşj pártoknál ez megszokott, Ă©s ilyen kevĂ©ssel a szakadás után az is csoda, hogy mĂ©g lĂ©tezĂĽnk."

Szépen fog csillogni az a bronz is 2018-ban.