je suis Charlie

Csányi Sándor Szegedre viszi a pénzét?

Az elmúlt napokban olyan intenzitással kezdett el pörögni az OTP Bank részvényeladása körüli összeesküvés-elmélet-spirál, hogy sokkal kevésbé lenne kedvem a végkifejletre tippelni, mint egy Leslie L. Lawrence klasszikus, vagy egy 70-es évekbeli francia krimi esetében. A sajtótájékoztatóra egyébként meg nem hívott Index már azt is tudni véli: a pénzből Szegeden lesz vágóhíd és új Pick-üzemrész. Ha egyáltalán bármilyen alapja van a híresztelésnek, az ellenzéki város sertéságazati Atlantic Cityvé való fejlesztése már önmagában is politikai üzenet-értékkel bírna.

Csányi Sándor minden bizonnyal tudatosan is rájátszik a róla lassan, de biztosan kialakuló "kárpáti Nucky Thompson" imidzsre, és szupertitkos sajtótájékoztatón (az év paradoxona-díj már szinte biztos) számolt be állítólagos indítékairól és terveiről, megerősítve az a keretsztorit, miszerint a most kivett pénz az agrárvállalkozásaira kell. Ennyit közölt le első kézből az Origo, és ehhez rakta hozzá az Index a saját értesüléseit.

Advertisement

Mindenesetre ha a szegedi forgatókönyv valós, nem lenne teljesen logikátlan: azon kívül, hogy a városnak már eleve van egy kész, Csányi érdekeltségébe tartozó húsüzeme, hogy az iszonyatos békési és cosngrádi munkanélküliség miatt a segédmunkaerő szinte fillérekért jönne dolgozni, és hogy a város egyetemének erős az élelmiszermérnöki képzése, a Botka László által vezetett utolsó MSZP-végvárat Esztergommal és a 13. kerülettel együtt nem hivatalos Fidesz-büntetés sújtja, ide beruházni egyértelmű üzenet Orbánéknak, és alátámasztaná azt az elképzelést, miszerint Csányi nyíltan hadat üzent volna a Simicska-Nyerges tengelynek.

Hogy Csányi Sándor ezt ilyen durván és egyértelműen teszi-e meg valóban, vagy valószínűbb forgatókönyv az MKKP által ígért szegedi űrállomás (képünkön), hamarosan kiderül majd.

Share This Story