je suis Charlie

Fedőneve: Schnurrbart

Falus Ferenc margórája, vagyis arra a történetre, aminek szemtanúi lehettünk az elmúlt kb. 50 napban:

Szépen mutatja Falus példája, hogy a baloldal összefogásos része mennyire tanácstalan, béna és esélytelen egyszerre. Nem tudom mire vélni, hogy a kampány majd 2 hónapját sikerült annak magyarázására fordítani, hogy miért egy Frank Drebinre (Leslie Nielsen legendás hadnagya a "Csupasz pisztoly" c. filmben) hajazó látszólag félnótást indítottak el, majd miután már-már megszokta a tisztelt publikum a jelöltet, az besokkol mindenkit egy haikuval a Facebookon, miszerint ő az egyetlen, erre két nap nem telik el és inkább visszalép. De akkorát, amekkorát egy lórúgástól nem repülünk!

El is jutottunk a baloldal új, egyébként jobboldali, főpolgármester jelöltjéhez...dobpergés...Bokros Lajoshoz. Ezt nem is vesézném tovább, mert remegek a röhögéstől. Ennél szebb csak az lenne, ha Bokros meg Tarlós részére lépne vissza.

Advertisement

Sokan hangoztatják a sajtóban, hogy eleve hiba volt őt indítani. Ez igaz is, de sajnos leragadnak ott, hogy elkezdik boncolgatni a miérteket. A mellette szóló érveket kellene boncolgatni. Mivel ilyet nem igen tudunk mondani, talán egyszerűbb lenne a munka. Na jó! Egyet talán mégis: minden idők legviccesebb fazonja a magyar politikában.

E helyett inkább elmondanék pár dolgot, amit megtanulhatnak a baloldali bohém ifjak összefogásosság tagjai a Falus Ferenc történet példájából.

- A ló nem egy okos állat. Ezt mindenképp érdemes megjegyezni. Bár politikailag sok hasznot nem húzhat belőle senki, de hasznos tudás lehet.

- Lehetőleg a politikusunk szájából ne hangozzék el az, hogy őt nem érdekli a politika. Bajnai Gordon után a második ilyen kísérlet is csúnyán elbukott, a következő (ha lesz még ilyen) ne mondjon ilyet.

Advertisement

-Mindenképp tartsunk gyorstalpalót a jelöltnek kommunikációelméletből, szociológiából, a közösségi oldalak használatából, pláne ha az első perctől kezdve ennyire nyilvánvaló, hogy az emberünk dilettáns, akkor erre mindenképp időt kell fordítani.

-Ha az előbb említett tudást nem sikerül elsajátítani, inkább írjuk meg a szövegét, hogy azt olvassa és semmiképpen se improvizáljon (akármennyire is utál olvasni).

Advertisement

-Ki akar menni egy tüntetésre? Kötözzük le, ne engedjük.

-Valaki nézzen utána a kritizálni kívánt dolgoknak, ha már a jelöltünk erre képtelen.

Advertisement

-A kampánystáb készítsen videókat. Csak ők.

Ha ezeket az alapelveket betartották volna, talán még mindig élvezhetnénk Falus alakítását. Sajnos nem ez történt. Bár így is egy fergeteges komédia lett az ügyből, de talán egy kicsit hosszabb sztorit vártak ettől.

Advertisement

Szigetvári Viktornak azért mindenképpen jár a tisztelet, a taps, a gratuláció és a konfetti!

Neki sok emberrel sikerült elhihetnie, hogy -a lóval ellentétben- ő egy okos állat.

Share This Story