je suis Charlie

Trafikos vagyok, nem mutyista

Bizonyára nem egy régi-új trafikos fejében megfordulhatott már a kérdés, mégis hogyan jelezze vásárlói felé, hogy ő nem az a fajta trafikos, akit a Continental Zrt. vagy a helyi Fidesz-KDNP frakció szervezett be dohánykereskedőnek, hanem olyan, aki már több éve ebből él.

A képen látható Bosnyák téri Nemzeti Dohánybolt tökéletesen megoldotta a helyzetet, és az a vicces (vagy sokkal inkább szomorú), hogy már maga a puszta tényközlés, miszerint két évtizedes dohánykereskedelmi gyakorlat áll mögöttük, bőven elegendő mindenki számára ahhoz, hogy úgy dekódolja az üzenetet, hogy ezt a trafikot nem mutyival szerezte meg az üzemeltetője.

Advertisement

Nemrég az Alternatíván Herizonford foglalta össze remekül a furcsa helyzetet:

Mi a trafikrendszer legnagyobb bűne? Hogy bentről lehet hallani, ahogy a bolt előtt elmenők arról beszélgetnek, mekkora gennyládák a trafikosok, hogy a vásárlók biztosan őket hibáztatják, ha valami drágul, hogy az emberek azt gondolják, sokcsillió forintot fognak keresni a boltosok ezzel a "mutyival". És ez a rendszer legnagyobb bűne. Ahogyan a trafikosok árrésének csökkentésére és a trafikban árulható termékek körének szűkítésére vonatkozó népszavazási kezdeményezések, a tumblren futó poénok és sok minden más mutatja: az a népharag, ami néhány pökhendi politikus és mohó üzletember arroganciája és egy nyilvánvalóan a lenyúlásról szóló pályázat miatt felgyülemlett, nem személyesen Lázár Jánosra, a Continental Zrt-re, a Fideszre vagy a kormányra csap le, hanem kollektíven az összes trafikosra.

A megállítótábla baromi profi munka amúgy.

Ha nem akarsz lemaradni semmiről sem, kövesd az Alternatívát a Facebookon!

Share This Story