Bizony√°ra nem egy r√©gi-√ļj trafikos fej√©ben megfordulhatott m√°r a k√©rd√©s, m√©gis hogyan jelezze v√°s√°rl√≥i fel√©, hogy ŇĎ nem az a fajta trafikos, akit a Continental Zrt. vagy a helyi Fidesz-KDNP frakci√≥ szervezett be doh√°nykereskedŇĎnek, hanem olyan, aki m√°r t√∂bb √©ve ebbŇĎl √©l.

A k√©pen l√°that√≥ Bosny√°k t√©ri Nemzeti Doh√°nybolt t√∂k√©letesen megoldotta a helyzetet, √©s az a vicces (vagy sokkal ink√°bb szomor√ļ), hogy m√°r maga a puszta t√©nyk√∂zl√©s, miszerint k√©t √©vtizedes doh√°nykereskedelmi gyakorlat √°ll m√∂g√∂tt√ľk, bŇĎven elegendŇĎ mindenki sz√°m√°ra ahhoz, hogy √ļgy dek√≥dolja az √ľzenetet, hogy ezt a trafikot nem mutyival szerezte meg az √ľzemeltetŇĎje.

Nemr√©g az Alternat√≠v√°n Herizonford foglalta √∂ssze remek√ľl a furcsa helyzetet:

Mi a trafikrendszer legnagyobb bŇĪne? Hogy bentrŇĎl lehet hallani, ahogy a bolt elŇĎtt elmenŇĎk arr√≥l besz√©lgetnek, mekkora gennyl√°d√°k a trafikosok, hogy a v√°s√°rl√≥k biztosan ŇĎket hib√°ztatj√°k, ha valami dr√°gul, hogy az emberek azt gondolj√°k, sokcsilli√≥ forintot fognak keresni a boltosok ezzel a "mutyival". √Čs ez a rendszer legnagyobb bŇĪne. Ahogyan a trafikosok √°rr√©s√©nek cs√∂kkent√©s√©re √©s a trafikban √°rulhat√≥ term√©kek k√∂r√©nek szŇĪk√≠t√©s√©re vonatkoz√≥ n√©pszavaz√°si kezdem√©nyez√©sek, a tumblren fut√≥ po√©nok √©s sok minden m√°s mutatja: az a n√©pharag, ami n√©h√°ny p√∂khendi politikus √©s moh√≥ √ľzletember arroganci√°ja √©s egy nyilv√°nval√≥an a leny√ļl√°sr√≥l sz√≥l√≥ p√°ly√°zat miatt felgy√ľlemlett, nem szem√©lyesen L√°z√°r J√°nosra, a Continental Zrt-re, a Fideszre vagy a korm√°nyra csap le, hanem kollekt√≠ven az √∂sszes trafikosra.

Advertisement

A meg√°ll√≠t√≥t√°bla baromi profi munka am√ļgy.

Ha nem akarsz lemaradni semmirŇĎl sem, k√∂vesd az Alternat√≠v√°t a Facebookon!