je suis Charlie

Egy jó suli a Rheingauban? Visszautasíthatatlan ajánlat Brüsszelből? Hosszútávú külföldi kiküldetés? Mosogatás Londonban? Igazából mindegy is, mi az apropó, a lényeg, hogy minden közeli hozzátartozód, pontosabban az összes Facebook-ismerősöd megtudja: te most elmész az országból és egy darabig nélkülözni fogod a túró rudit és a világ legszebb lányainak társaságát.

A feladat nehéz, ezért ez egy hiánypótló cikk.

Érzelmes levelet biztos ne írjunk, pláne ne köszönjünk meg semmit senkinek, mert

  • ezt személyesen szokás,
  • valakit biztosan kifelejtünk és megsértődik,
  • az ezzel töltött időt inkább okos pakolásra fordítsuk,
  • meg hát eleve: minek?

Bizonyára vannak, akiknél opcióként merül fel pár olyan status report, miszerint "én most egy kis időre elmegyek, sziasztok" vagy hogy "szép volt, jó volt, elég volt", de ezek hiába tűnnek lazának, valójában tökre erőltetettek, arról nem is beszélve, hogy az elsőről a sarki kisbolt jut eszembe, a másikról pedig most így hirtelen semmi. Ezeknél jóval elegánsabb húzás megérkezés után átállítani a régi tartózkodási helyedet az újra, ez azonban rengeteg kamuérdeklődő levelet vonz maga után, ha lány vagy és jól nézel ki.

Advertisement

Teljesen egyértelmű tehát, hogy zenét kell posztolni. Csomó időt megspórolsz vele, még csak fogalmaznod sem kell, mégis kimondod vele, amit ki kell. Összegyűjtöttem most pár ilyen számot, hogy még ezen se kelljen gondolkodnod, miközben pakolod a bőröndödet.

N Sync: Bye bye bye

Ugye jól sejtem, hogy ezt hívják erős kezdésnek? Minden bizonnyal sokakat zavarba lehet hozni ezzel a számmal, de ha valakinek már szavazni sincs kedve 2014-ben, csak rakja ki ezt a dalszöveget még ma este az üzenőfalára, és már mehet is a reptérre!

The Beatles: Hello Goodbye

Már a gimiben is csak azért jöttél be reggel korábban, hogy leülhess a hideg folyosóra a gitároddal és eljátszd az Emesét? Akkor ez a te számod, mosogató fiú!

Advertisement

Hobo: Vándor az úton

Hasonló a helyzet, mint a fentieknél, de nemcsak gitárod volt, hanem saját verseid is a gimis iskolaújságban? Jó, persze, Hobo nem egy Jim Morrison, de cserébe beszél magyarul. Hasonló témát dolgoz fel a Groovehouse is Vándor című dalában.

Advertisement

Presser Gábor: Nagy utazás

Semmilyen körülmény között nem tennék olyat, hogy ezt afféle üzenetként posztoljam, pedig biztos sokaknak tetszene. Ha valakinek ez fontos szempont, csak bátran!

Advertisement

Scooter: Stuttgart

Alapmű már eleve, de aki Németországba vagy Ausztriába készül, posztolja nyugodtan akár többször is, itthon úgysem tudja senki, hol van Geisenheim vagy Weihenstephan.

Advertisement

Emberek: Száz út

Tegyük félre személyes ízlésünket, számos érv szól ugyanis a szám mellett:

  • Elmenni rossz megoldás, de maradni hazugság, értsd meg: ez ilyen világ.
  • Igaz és gyönyörű szám, ennyi.
  • Ugyan még csak 20 leszek de imádom őket! És mindig azt mondom hogy sokkal jobbak ezek a zenék(!!!) mint a mai (nem)zenék.
  • Ez a dal megerositi azt, hogy soha sem tudod elore hogy mit hoz az elet!Koszonom EMBEREK es Magyargyerek!
Advertisement

Aztán el ne felejtsük, hol is van az a bizonyos Végállomás ;-)

Ákos: Búcsúdal + Valami véget ért

Nemcsak a mosonmagyaróvári augusztus 20-i ünnepségről, de egy ilyen listáról sem maradhat le Ákos. Ez egy ilyen szomorúbb szám, igazából kettő. Ha Ákos-rajongó ismerőseid kedvében szeretnél járni, posztold az eredetit, ha a magadéban, ezt a remek feldolgozást.

Advertisement

Ray Charles: Hit the Road Jack

Ha nem tudsz dönteni, ez egy megbízható kompromisszum. Mindenki ismeri, mindenki szereti, és még te is jófejnek tűnsz, mivel egy koncertfelvételt posztolsz.

Advertisement

Pa-dö-dő: Bye, bye Szása

Meglepő módon éppen a Pa-dö-dő szállította az egyik legjobb témába passzoló számot, az akár az oroszok kivonulásának szóló örömhimnuszként is értelmezhető Bye-bye, Szását, ami mint az lenti idézetből is kitűnik, valójában az ukrán-magyar kettős állampolgárokat célozza meg:

Ha jobban belegondolok, most leszünk csak boldogok,
Úgysem kaphatsz vízumot.
Küldök Neked csomagot, benne egy-két szexlapot,
Remélem azt megkapod.

Advertisement

Csak nagyon speciális esetben posztoljuk, de akkor jó sokszor egymás után.

EDDA: Elhagyom a várost

Nem volt szívem kihagyni Miskolc város középiskolás fiataljainak himnuszát, és hát nem is nagyon lehet, hiszen Pataky Attilának azóta bérelt helye van a szívemben, amióta egyik koncertjén így mutatta be zenekarát: Öt ember, öt betű, EDDA!

Advertisement

Kozmix: Honfoglalás (Peat Jr. & Fernando Klubb Traxx Mix)

Ez úgy lenne az igazi, ha már lehetne utazni a Sólyom Airways valamelyik járatával, bár kiposztolni ezt a számot, majd felszállni egy Lufthansa-gépre sem utolsó dolog.

Advertisement

Oh Happy Day

Hatalmas jolly joker! Csak az indulás napján posztold. Vagy ha megérkeztél.

Máté Péter: Elmegyek

Óvatosan bánnék a helyedben ezzel a számmal! Sokan elcsépeltnek és közhelyesnek gondolják, pedig 3:05-től mekkora szintifutam van már! Ha ismerősöd a Facebookon az alsós napközis tanárod vagy a szomszéd szocialista néni, akit húsvétkor gyerekkorod óta mindig meglocsolsz, szűkítsd le rájuk a mezőnyt, lájkjaik garantáltan rárepülnek a posztodra. A Time To Say Goodbye Andrea Bocelli és Sarah Brightman előadásában ugyanez.

Advertisement

Madonna: Don't cry for me, Argentina

Egyértelműen ezt a számot kell posztolni! Ezt írd hozzá: "ÉRTI, AKI ÉRTI!"

A legjobb tipp persze, hogy a végére maradt

Posztold az összeset egymás után, húszperces szünetekkel. Jó utat és sok sikert, sikereket!

Share This Story

Get our newsletter