je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gyurcsány is támogathatná a halálbüntetést

Illustration for article titled Gyurcsány is támogathatná a halálbüntetést

Miután a Jobbik először szerzett egyéniben mandátumot, a kormánynál ismét előkerült a zseniális ötlet: fel kell karolni Vonáék témáit, hátha így vissza lehet még csábítani a megtévedt szavazókat. Láthatóan a Fidesz-KDNP továbbra is a szellemi restség állapotában leledzik, és a Jobbik programjának lenyúlásával próbál javítani romló eredményén: ezt fogalmazták meg jobbikosok az elmúlt években kb. félezerszer úgy, hogy “úgy beszél, mint egy jobbikos, de úgy cselekszik, mint egy MSZP-s.” A nagy ötlet egyébként már jó rég megbukott, egyértelmű, hogy senki nem fogja a béna hamisítványt választani, ha ott az eredeti - de hát ezt láthatóan nem egyhamar fogja belátni az Európa jövőjéről egyébként folyamatosan nagyon innovatívakat mondani akaró miniszterelnök.

Advertisement

Persze, már a Jobbik esetében is el lehetett mondani, hogy tisztában vannak vele: van egy ilyen uniós jog nevű izé, ami miatt se halálbüntetés, se egyéb nem lehetséges, de hát erre még mindig felelhették Vonáék, hogy “akkor ki kell lépni.” A Fidesz-KDNP ezt még ilyen egyértelműen mostanság nem mondta ki (bár Kövér már elkezdett volna hátrálni), de hát ami késik, nem múlik, ugye. Eközben persze a fideszesek is jól tudják, hogy se halálbüntetés, se kényszermunka menekülteknek, se kihátrálás, a fejlesztések jó része meg uniós pénzből megy - de hát mikor is próbáltak ők felelősségteljesen nyilatkozni bármilyen ügyben is?

Egyébként a feltételezett véresszájú közember nemcsak a gyilkosoknak kíván ám kötelet, kedves Orbán Viktor, hanem azoknak a gazdasági bűnözőknek is, akik oly szívesen lopják el közpénzek millióit, milliárdjait bármiféle következmény nélkül. Ciki, mi?

Advertisement

De mindegy is. Ugyanis Orbán ezzel sem fog visszaszerezni egy szavazót sem, ellenben népszerűsége láthatólag eléggé leszállóágban van, így megnyilatkozásainak többsége valószínűleg kifejezetten ellenszenves lesz a választók számára.

Épp ezért szeretném javasolni Orbánnak, hogy továbbra is beszéljen kényszermunkára fogott, országunkba amúgy be sem engedett menekültekről, halálbüntetésről, esetleg kémiai kasztrálásról és melegellenes nézeteiről is. Szavazója ezzel nem lesz több, de ha már tízzel több választó fejében fog összekapcsolódni ez a sok szörnyűség a rendkívül népszerűtlen Orbánnal, már jó. Ha csak néhányan is dafke ellenezni fogják ezután a halálbüntetést, már megérte.

Advertisement

Esetleg a legnépszerűtlenebb politikusok között továbbra is első Gyurcsány Ferenc szintén elkezdhetne hasonlóakat nyilatkozni. Berki Krisztián is elmondhatná két herevasalás között, mennyire nagy támogatója is ő a halálbüntetésnek. Valamelyik csúcsoligarcha szintúgy nyilatkozhatna, hogy ő azért harácsol annyit, mert halálbüntetés. Meg kémiai kasztrálás.

Az csak jó, ha ezekkel a végtelenül ellenszenves, elvtelen, cinikus, erkölcstelen közszereplőkkel kapcsolják össze a választók az elképzelhető legalantasabb emberi ösztönöket, mocskos kijelentéseket. Felelős, megfontolt, nem a barbári indulatokra apelláló vezető persze nem mond ilyeneket, de hát Orbán már elég régóta se felelős, megfontolt vezetőnek, se higgadt, méltóságteljes államférfinak nem mondható.

Share This Story

Get our newsletter