Nem viccelek, tényleg.

A Magyar Szolidarit√°s Mozgalom szervez november 14-re, p√©ntekre felvonul√°st a v√°rosban 13.00 √©s 16.00 √≥ra k√∂z√∂tt. A rendŇĎrs√©g honlapja szerint a k√∂vetkezŇĎ utak szerepelnek majd a lez√°rtak k√∂zt:

"HŇĎs√∂k tere ‚Äď Oktogon ‚Äď Nyugati p√°lyaudvar ‚Äď J√°szai Mari t√©r ‚Äď Margit h√≠d ‚Äď Margit k√∂r√ļt - Sz√©ll K√°lm√°n t√©r-Batthy√°ny t√©r - FŇĎ utca - Clark √Ād√°m t√©r ‚Äď L√°nch√≠d - Sz√©chenyi t√©r - J√≥zsef Attila utca - K√°roly k√∂r√ļt -M√ļzeum k√∂r√ļt - FŇĎv√°m t√©r ‚Äď Szabads√°g h√≠d - Gell√©rt t√©r - Bart√≥k B√©la √ļt - Vill√°nyi √ļt - BAH csom√≥pont - Hegyalja √ļt-Erzs√©bet h√≠d - id.Antall J√≥zsef rakpart - Carl Lutz rakpart - Dr√°va utca-D√≥zsa Gy√∂rgy √ļt - HŇĎs√∂k tere."

Aki nem szeretne agyv√©rz√©st kapni az aut√≥j√°ban √©s tud bring√°val menni, annak j√≥ h√≠r az, hogy naps√ľt√∂tte 15 fok lesz, √≠gy biciklivel sima √ľgy lehet a k√∂zleked√©s. √Čn legal√°bbis nem √ľln√©k aut√≥ba, csak nagyon sok p√©nz√©rt.

De a legjobb, ha az ember kivesz egy szabadnapot √©s szervez mag√°nak egy j√≥ programot a dug√≥ban √ľl√©s helyett. Adok egy kis ihletet:

-T√ļr√°z√°s a Budai-hegys√©gben: Napok √≥ta nem esett, az erdŇĎ gy√∂ny√∂rŇĪ sz√≠nekben pomp√°zik, a Normaf√°n finom a r√©tes, a Gyermekvas√ļt is sz√≥rakoztat√≥. Szerintem ezek m√°r t√∂k√©letes indokok egy szabadnapra.

Advertisement

-Tess√©k kipr√≥b√°lni valahol a M√°rton napi liba √©tkeket. Van n√©h√°ny eg√©sz j√≥ √©tterem, ahol fant√°ziad√ļs aj√°nlattal v√°rj√°k azokat, akik dug√≥ban √ľl√©s helyett enn√©nek valami finomat. Aj√°nlok is p√°r √©tteremben, ahol √©n is enn√©k: D√©ryn√©, N√°ncsi n√©ni vend√©glŇĎje, Dunyha, vagy a Bocelli √©tteremben. Ezeken a helyeken minden √©vben hib√°tlan M√°rton napi aj√°nlatokkal v√°rj√°k a vend√©geiket.

-Lehet venni egy √ľveg bort √©s ki√ľlni valahov√° meginni. Olyan sok sz√©p placc van a v√°rosban.

-Bring√°s v√°rosn√©z√©s, ha m√°r √ļgyis aut√≥mentesek lesznek a legszebb k√∂zterek.

-Ha esetleg valakinek t√ľntetni szottyanna kedve, akkor pedig ne habozzon... ha m√°r √ļgyis lez√°rj√°k a f√©l v√°rost.