je suis Charlie
je suis Charlie

Nem viccelek, tényleg.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szervez november 14-re, péntekre felvonulást a városban 13.00 és 16.00 óra között. A rendőrség honlapja szerint a következő utak szerepelnek majd a lezártak közt:

"Hősök tere – Oktogon – Nyugati pályaudvar – Jászai Mari tér – Margit híd – Margit körút - Széll Kálmán tér-Batthyány tér - Fő utca - Clark Ádám tér – Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Károly körút -Múzeum körút - Fővám tér – Szabadság híd - Gellért tér - Bartók Béla út - Villányi út - BAH csomópont - Hegyalja út-Erzsébet híd - id.Antall József rakpart - Carl Lutz rakpart - Dráva utca-Dózsa György út - Hősök tere."

Advertisement

Aki nem szeretne agyvérzést kapni az autójában és tud bringával menni, annak jó hír az, hogy napsütötte 15 fok lesz, így biciklivel sima ügy lehet a közlekedés. Én legalábbis nem ülnék autóba, csak nagyon sok pénzért.

De a legjobb, ha az ember kivesz egy szabadnapot és szervez magának egy jó programot a dugóban ülés helyett. Adok egy kis ihletet:

-Túrázás a Budai-hegységben: Napok óta nem esett, az erdő gyönyörű színekben pompázik, a Normafán finom a rétes, a Gyermekvasút is szórakoztató. Szerintem ezek már tökéletes indokok egy szabadnapra.

Advertisement

-Tessék kipróbálni valahol a Márton napi liba étkeket. Van néhány egész jó étterem, ahol fantáziadús ajánlattal várják azokat, akik dugóban ülés helyett ennének valami finomat. Ajánlok is pár étteremben, ahol én is ennék: Déryné, Náncsi néni vendéglője, Dunyha, vagy a Bocelli étteremben. Ezeken a helyeken minden évben hibátlan Márton napi ajánlatokkal várják a vendégeiket.

-Lehet venni egy üveg bort és kiülni valahová meginni. Olyan sok szép placc van a városban.

Advertisement

-Bringás városnézés, ha már úgyis autómentesek lesznek a legszebb közterek.

-Ha esetleg valakinek tüntetni szottyanna kedve, akkor pedig ne habozzon... ha már úgyis lezárják a fél várost.

Share This Story

Get our newsletter