je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Independent: Osztatlan tetszést aratott a kaposvári diákok akciója

Persze tudjuk, meztelen férfis/nős/Miley Cyrusos esetleg Hitleres képpel minden kontentot el lehet adni, főleg a fogyasztói Britanniában. A balos irányultságú Independent online kiadása a mai napon épp a Kaposvári Egyetemnek, a Rajnák elvtárs legszebb napjait idéző illemtani fegyelmezését, és az az elleni tiltakozást halászta ki az infótengerből. A magyar diákok meztelen akciójáról szóló hír pedig estére az oktatási rovat második legnépszerűbb cikkévé vált, több mint háromezer megosztással.

Advertisement

Az írás kiemeli az ügy minden fontosabb, általunk már jól ismert részletét, még az eredeti rektori határozatból is idéz egy rövid részletet. Hogy a meztelen magyar diáklányok látványa mellett miért érdekelheti még a téma a nyugati olvasót, az talán ugyanennyire érdekes: nagyon sok troll és valódi kommentelő is azonnal a nyugati egyetemek ruházkodási problémáira utal: beengedjük, vagy ne engedjük be a burkát vagy az egyszerű fejfedőt, megengedjük-e ultrakonzervatív csoportoknak, hogy főleg politikai okokból visszavigyék egyes közterületekre (mint pl. az egyetem) a magyar tekintélyelvűség által sem megvetett erkölcsi normákat.

Advertisement

Szeretik ezen kívül a cikket még a feministák is, hiszen az eredeti rendelet és a rá adott reakció tökéletesen bemutatható úgy is, mint a keményfejű patriarchátusra adott pofonegyszerű és hatásos válasz.

Akárhogyan is, az akció a teljes magyar politikai ellenzéket megszégyenítően jóra sikerült, egészen jó érzés egy csomó külföldi ismerősöm facebookján találkozni Kaposvár nevével.

Advertisement

Well done!

Share This Story

Get our newsletter