Persze tudjuk, meztelen f√©rfis/nŇĎs/Miley Cyrusos esetleg Hitleres k√©ppel minden kontentot el lehet adni, fŇĎleg a fogyaszt√≥i Britanni√°ban. A balos ir√°nyults√°g√ļ Independent online kiad√°sa a mai napon √©pp a Kaposv√°ri Egyetemnek, a Rajn√°k elvt√°rs legszebb napjait id√©zŇĎ illemtani fegyelmez√©s√©t, √©s az az elleni tiltakoz√°st hal√°szta ki az inf√≥tengerbŇĎl. A magyar di√°kok meztelen akci√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ h√≠r pedig est√©re az oktat√°si rovat m√°sodik legn√©pszerŇĪbb cikk√©v√© v√°lt, t√∂bb mint h√°romezer megoszt√°ssal.

Az √≠r√°s kiemeli az √ľgy minden fontosabb, √°ltalunk m√°r j√≥l ismert r√©szlet√©t, m√©g az eredeti rektori hat√°rozatb√≥l is id√©z egy r√∂vid r√©szletet. Hogy a meztelen magyar di√°kl√°nyok l√°tv√°nya mellett mi√©rt √©rdekelheti m√©g a t√©ma a nyugati olvas√≥t, az tal√°n ugyanennyire √©rdekes: nagyon sok troll √©s val√≥di kommentelŇĎ is azonnal a nyugati egyetemek ruh√°zkod√°si probl√©m√°ira utal: beengedj√ľk, vagy ne engedj√ľk be a burk√°t vagy az egyszerŇĪ fejfedŇĎt, megengedj√ľk-e ultrakonzervat√≠v csoportoknak, hogy fŇĎleg politikai okokb√≥l visszavigy√©k egyes k√∂zter√ľletekre (mint pl. az egyetem) a magyar tekint√©lyelvŇĪs√©g √°ltal sem megvetett erk√∂lcsi norm√°kat.

Szeretik ezen k√≠v√ľl a cikket m√©g a feminist√°k is, hiszen az eredeti rendelet √©s a r√° adott reakci√≥ t√∂k√©letesen bemutathat√≥ √ļgy is, mint a kem√©nyfejŇĪ patriarch√°tusra adott pofonegyszerŇĪ √©s hat√°sos v√°lasz.

Advertisement

Ak√°rhogyan is, az akci√≥ a teljes magyar politikai ellenz√©ket megsz√©gyen√≠tŇĎen j√≥ra siker√ľlt, eg√©szen j√≥ √©rz√©s egy csom√≥ k√ľlf√∂ldi ismerŇĎs√∂m facebookj√°n tal√°lkozni Kaposv√°r nev√©vel.

Well done!