je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Itt a magyar Tumblr kapcsolati hálója

... vagyis ezen a képen csak egy apró részlete a Social Times-on publikált térképnek. Kiderül belőle például, hogy engem - aki a térképnek eléggé a szélén, a bal felső sarokban foglalok helyet - három felhasználóhoz fűz szorosabb kapcsolat: galaxisriporterhez, szazsoketharmadaharomharmaderthez és kilgoretrout42-hez, aki mellesleg az Alternatíva főszerkesztője. Ezt írja a Social Times a térképről:

Kiss Balázs a a magyar Tumblr felhasználók kapcsolati hálójáról készített vizualizációt. Az ábrán a körök az egyes blogokat jelölik, a köztük futó vonalak pedig azt, hogy az elmúlt 180 posztjuk során reblogoltak legalább egyszer egymástól. Minél több közös "szomszédja" van két blognak, annál közelebb találhatóak egymáshoz, és minél több kapcsolata van egy blognak, annál nagyobb az őt ábrázoló kör.

Advertisement

Különböző színekkel kijelöltünk pár embert, a nagy piros nyíl pedig azt a vicces tényt hivatott jelezni, hogy a Tumblr vezető emigránsát, ollirehnt lekörözte egy londonbanlandoltam nevű felhasználó. De vannak más meglepetések is a térképen.

Share This Story

Get our newsletter