je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Je suis Kuruc.info?

Illustration for article titled Je suis Kuruc.info?

Egy héttel azután, hogy terroristák újságírókat mészároltak le azért, mert nem értettek velük egyet és három nappal azután, hogy Orbán Viktor a világ vezető politikusai mellett vonult a sajtószabadságért, Magyarországon, a rendszerváltás után először, betiltottak egy cikket.

Advertisement

A Kuruc.info szélsőséges portál régóta szálka sokak szemében. Gyűlölködő írásaik, melyekben gyakran jogsértéseket követnek el, illetve erőszakos cselekményekre buzdítanak, már számtalan alkalommal felkavarták a magyar közvéleményt. Cikkeik, publicisztikáik szellemiségével azonosulni nem vagyok képes, azonban vállalhatatlannak tartom azt, hogy egy olyan anyagot tiltson le bármely hatóság, amelynek egyetlen vétke, hogy szembemegy a véleményszabadságot korlátozó, holokauszttagadást tiltó törvénnyel.

Advertisement

Biztos sokan lesznek, akik ezt a döntést sikernek, győzelemnek könyvelik el.

Azt kell mondjam, hogy tévednek. Nem siker az, ha korlátozzuk a sajtószabadságot, nem siker az, ha a számos jogsértést elkövető neonáci honlap egy cikkét egy elhibázott törvény alapján betiltjuk. Egy demokráciában ugyanis nem illik ilyesmit csinálni (az pedig, hogy ezt esetleg mások is megteszik, véletlenül se legyen példa számunkra). Egy demokráciában még a náciknak is jár a véleményszabadság, akár tetszik ez másoknak, akár nem.

Advertisement

Tetszik amit csinálunk? Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a blog.hu-s oldalunkat is.

Share This Story

Get our newsletter