je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lapszemle: a baloldal végighaknizta a hetilapokat

Illustration for article titled Lapszemle: a baloldal végighaknizta a hetilapokat

Lakner Dávid kolléga minden héten megvesz egy rakat különböző hetilapot, amelyeket nagy lelkesen végig szoktam pörgetni, de cikkeket végigolvasni már ritkán, haha. Na de a lényeg, hogy ezen a héten is végiglapoztam a laprengeteget és arra lettem figyelmes, hogy legyen szó bal- vagy jobboldali hetilapról, ezen a héten mindegyikben volt baloldali politikussal vagy elemzővel egy-egy interjú.

Advertisement

Harangozó Tamás, Kakuk György, Csepeli György – 168 óra

Természetesen a legerősebb baloldali jelentét a 168 órában volt. Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezetője például elárulta, hogy a DK „orbáni módra” kötött volna kompromisszumot velük. Persze a dékásokat is megszólaltatták, Kakuk György Gyurcsány Ferencet éltette. „(...) talán még sosem kampányolt ilyen lendülettel. Túlélte a karaktergyilkosságot, nincs már vesztenivalója: immúnissá vált a támadásokra. »Golyóálló« lett” – mondta róla a volt újságíró. A lapnak Csepeli György is interjút adott, ezt mondta október 23-a kapcsán: „Hogy mire »emlékszünk«, az egyáltalán nem fontos. Nem a tények számítanak”. Hát csókolom.

Advertisement

Lendvai Ildikó – Heti Válasz

Stumpf András csinált interjút a szocialisták nagyasszonyával, poénkodtak egyet a korával, majd Lendvai Ildikó volt pártelnök önmagát (is) ostorozta, amiért meghívták október 23-i rendezvényükre Gyurcsányt. „Nyilván hülye vagyok, de nem ébredt fel bennem a veszélyérzet” – mondta.

Advertisement

Szigetvári Viktor, Krekó Péter – Magyar Narancs

A Narancsban az Együtt 2014 társelnöke, Szigetvári Viktor „politikai stratéga” interjúját olvashatja a nagyérdemű. A politikus elmondta, hogy változatlanul tíz százalék fölötti eredményre számít. Egyébként is, „ami a lényeg: az tesz, aki új szavazót hoz”. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója is adott interút a lapnak, méghozzá ezzel a címmel: Szexivé tenni a szélsőjobbot. Ez sok mindent elárul...

Advertisement

A HVG pedig „üdítő kivételként” nem készített baloldali politikussal interjút, ellenben Zsigó Róberttel igen (ahogy a 168 órában Deutsch Tamással is volt egy beszélgetés).

Share This Story

Get our newsletter