Szami, az Alternatíva legendás fotósa nem aprózza el. Amióta nem jelenünk meg nyomtatott formátumban, csak online, Szami hozzánk képest háromszorosan lépegetett azokon a bizonyos lépcsőfokokon felfelé. Bizony, két éve volt csak, hogy a Mai Manóban bemutatta első komolyabb budapesti kiállítását, vagyis a Máz/Glaze című anyagot! Szami azóta is olyan tempóval ontja a menőséget virtuálisan és fizikailag is, hogy mi már arra is alig emlékszünk, hogy egy hónapja Oltai Kata, a fővárosi COOL-királynő kurátor nyitotta meg Szamiék Random című kiállítását a Design Terminálban! Pedig micsoda buli volt!

És hogy miért ilyen nehéz megerőltetni a memóriánkat? Hát például Szami mai facebookos posztja miatt, amit a fenti képen láthattok. Nem tudjuk, milyen fotózáson készült a kép, mert bár próbáltuk meginterjúvolni a magyar Terry Richardsont, ő csak ennyit válaszolt:

Alternatíva: esetleg egy mininterjú a kép mellé?
Szami: neeem, ezt nem tudná megfizetni az Alter!

Lassan ott tartunk, hogy Szaminak még igaza is lesz. Addig is kedvenc fotósunk jóvoltából elérhetővé tesszük fenti képet mindenki számára, hogy bárki megtapasztalhassa, milyen - ha csak egy picit is - a fotós bőrébe bújni:

Advertisement

Egyből javasoltam Szaminak, hogy a műterem bejáratánál ez a kép fogadja életnagyságban a fotózkodni vágyó üzleti partnereket és/vagy a gyakornokokat.

Én lennék az első, aki bedugná a fejét az üres lyukba.