Ak√°r tetszik, ak√°r nem, egy ember nemi/szexu√°lis hovatartoz√°sa mag√°n√ľgy. Magyar√°n senkinek semmi k√∂ze ahhoz, hogy ki kit szeret, vagy hogyan akar √©lni - ezt mindenkinek mag√°n√ľgye eld√∂nteni.

√Čn heteroszexu√°lis vagyok, mindig heteroszexu√°lisk√©nt v√°lasztottam magamnak partnert, minthogy jelenleg is heteroszexu√°lis p√°rkapcsolatban √©lek. Mindez az √©n mag√°n√ľgyem, egy√©ni d√∂nt√©sem, amibe nem sz√≥lhat bele senki. Ha ugyanis b√°rki belesz√≥lna abba, hogy kivel √©lhetek egy√ľtt, az m√°ris nem lenne mag√°n√ľgy - r√°ad√°sul kibaszott ideges is lenn√©k miatta.

√Čppen ez√©rt beleugatni abba, hogy ki kivel h√°zasodhat, ki szerethet kicsod√°t, r√°ad√°sul mindezt v√°lasztott vall√°si alapon, vagy egy√©ni meggyŇĎzŇĎd√©s ment√©n tenni: kibaszott ideges√≠tŇĎ.

A magam r√©sz√©rŇĎl persze b√°rki nyugodtan kifejtheti a melegek h√°zass√°g√°val kapcsolatos ellen√©rz√©seit. EttŇĎl m√©g nem fogom gyŇĪl√∂lni √©s nem akarom, hogy korl√°tozva legyen b√°rmiben, puszt√°n az√©rt, mert m√°sk√©nt gondolkodik valamirŇĎl. √Čs eg√©szen addig √≠gy is fogok hozz√°√°llni, ameddig a v√©lem√©nye √∂rv√©n nem vesz√©lyezteti tev√©kenyen m√°sok szuver√©n d√∂nt√©seit, vagy szem√©lyes meggyŇĎzŇĎd√©s√©t.

Advertisement

Aki √ļgy gondolja, hogy tudja, hogyan kell helyesen √©lni, az az √©n olvasatomban csup√°n egy idi√≥ta. Idi√≥t√°nak lenni pedig mindenkinek mag√°n√ľgye. Aki viszont √ļgy gondolja, hogy m√°soknak is √ļgy kell √©lnie, ahogy az szerinte helyes, az egyr√©szt egy vesz√©lyes idi√≥ta, m√°sr√©szt pedig kurva az anyja, √©s semmi keresnival√≥ja egy civiliz√°lt t√°rsadalomban.

Egy ember nemi/szexu√°lis hovatartoz√°sa ugyanis mag√°n√ľgy. Magyar√°n senkinek semmi k√∂ze ahhoz, hogy ki kit szerethet, vagy hogyan √©l. √Čs √©ppen ez az, ami√©rt a mag√°n√ľgyekhez val√≥ jog megad√°sa mindenki sz√°m√°ra k√∂z√ľgy.