A Poszt magazinon majdnem annyit nevettem, mint a Sólyom Airwaysen: kinyomtatott internet? Ki veszi ezt meg? Én biztosan nem - gondoltam. Aztán a szerkesztőségben lévő ingyenpéldányokat átlapozva úgy döntöttem, hogy nem is rossz dolog ez: volt egy csomó anyag, amiről hét közben valahogy lemaradtam, szemlére került pár Alternatíva-poszt is, valamint három oldalt kapott az egyik mandineres írásom az egyik számban. Megvenni mondjuk így sem vettem meg, mert jár a szerkesztőségbe. Vagy csak járt?

Kedves mindenki! Megjelent az új számunk, amely azonban egyben az utolsó is. Köszönjük az eddigi figyelmet!

Ez az üzenet fogadta a nyomtatott internet Facebook-oldalára látogató olvasókat tegnap este, több hírportál pedig erre alapozva tényként közölte az újság megszűnését. Az utolsó szám egyébként éppen elég unalmas lett, és volt benne két egész oldalas, nagyon csúnya reklám, ami eléggé felidegesített, ettől függetlenül sosem öröm egy sajtótermék megszűnése - mármint a Hócipőn kívül.

Ettől függetlenül még mindig csak ez az árva Facebook-üzenet tanúskodik a megszűnésről . Ha tényleg megszűnt a Poszt, akkor annyi lehet a tanulság, hogy ma Magyarországon, de valószínűleg nemzetközi viszonylatban sem érdemes printújság kiadásába kezdeni, mert egy hónap után ez lehet a vége.

Azt már nem is merjük felhozni, hogy vajon lehet-e összefüggés a Sólyom Airways fizetésképtelensége és a Poszt magazin megszűnése között.

Advertisement

EDIT: Kedves olvasónk, Kiss Brigi mutatott rá a nyilvánvaló igazságra, hogy lehet, hogy egy sima printlap még el is tengődne, de egy ingyenesen olvasható tartalmak kinyomtatásából élőnél elég rosszak voltak az esélyek is.