je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megújul és költözik az Alternatíva. De csak egy picit!

Az Alternatíva blog régóta ismert szereplője a magyarországi közéleti blogok piacának. Fiatal, szókimondó, szellemes, okos, szabados – nagyjából ezeket a jelzőket szokás emlegetni, ha az Alternatívárol van szó. A blog fiatal újságírókból álló szerkesztősége most úgy döntött: a komplett hazai webpiac úttörőjeként platformot és koncepciót vált, hogy a megváltozott médiafogyasztási szokásoknak elébe menjen, és az újabb, fiatal közönséget sikeresen becsatornázza. Sajtóközlemény, azonnal közölhető, osztható.

"Nem igazán vált be a szerkesztett tartalom. Már a blog.hu-nál is akadtak problémáink a tartalomgyártással, de a Kinja végleg megölte a lapot. Persze alapvető koncepcionális problémáink is voltak, amiket a Gawker Media rendszere sajnos csak átmenetileg tudott orvosolni" – vallott kudarcáról Pintér Bence, az Alternatíva frissen lemondott főszerkesztője. "Most, hogy kirúgtam a Pintért, végre van helyünk ás lehetőségünk növekedni. Mert azt a vak is látja, hogy van hova" – szögezte le Bukovics Martin, a lap alapítója és régi-új főszerkesztője. Ezzel Pintér Bence is egyetért: "Természetesen nem távozom a lap kötelékéből, hiszen főszerkesztő úr tárgyalásainkon biztosított afelől, hogy az új koncepció számos kreatív megnyilvánulási lehetőséget biztosít számomra."

Advertisement

Még mielőtt lerántanánk a leplet a költözés pontos helyéről, felidéznénk picit a múltat. Az Alternatívát 2007 januárjában alapította Bukovics Martin pár társával, közülük Pintér Bencével. 2007-ben még a győri Révai Miklós Gimnázium iskolai lapjának alternatívája volt az újság, többek közt erre utal a címadás is. Kiadtak két iskolai terjesztésű lapszámot, majd a szerkesztőség sikeres pályázata után az Európai Unió Youth in Action programjának köszönhetően 2008 szeptemberétől kezdve egy teljes éven át nyomtatásban is megjelent az Alternatíva. 2009. szeptembere óta a lap az interneten jelenik meg: először a CEMP médiacsoport által üzemeltetett blog.hu motorján, majd egy sikeres platformváltást követően, 2013 nyara óta a Kinján.

Ezeknek az időknek azonban vége.

"Vissza a gyökerekhez!" – adta ki a jelszót Bukovics Martin. Az új Alternatíva szakítani szeretne azokkal a felnőttes sablonokkal, amiket a közéleti blogok piacán mindenki magára aggatott. "Gimis lapként kezdtük, befutottunk, és úgy néz ki, elfelejtettük, honnan jöttünk, kik is voltunk. Ezen akartam változtatni. Hogy megmutassam, még mindig azok vagyunk, akik voltunk" – mondta Bukovics Martin, miközben beregisztrálta az Alternatíva új webes elérhetőségét:

ask.fm/ujalternativa

Share This Story

Get our newsletter