Valahol a P√∂tty√∂s utca k√∂rny√©k√©n vagyunk, amikor a k√°nikula dolgozni kezd. Ilyesmiket mondunk, hogy "de kurva meleg van", meg hogy "tehetn√©nek m√°r l√©gkondit ezekbe a sz√°jbak√ļrt metr√≥kba". Nem akartunk, de el kellett indulnunk. El kell menn√ľnk a Hat√°r utcai Europarkba szeletelt keny√©r√©rt. Itt van ugyanis Interspar. A mellett√ľnk l√©vŇĎ √ľl√©sen elolvad egy k√≠nai l√°ny.

Meleg van, k√°nikula, ahogy mondj√°k. A Nagyv√°rad t√©ren m√©g nem √©rezt√ľk, de a metr√≥n fullaszt√≥bb a hŇĎs√©g mind Schmuck Andor h√≥nalj√°ban lehet egy-egy hosszabb edz√©s ut√°n. Nem kellett volna elindulnunk, de mi m√©gis megtett√ľk. Tudtuk, mire v√°llalkozunk, olvastuk a h√≠reket, a percrŇĎl-percr√©ket a k√°nikul√°r√≥l. Tudtuk, hogy meleg van. Fel is k√©sz√ľlt√ľnk: volt n√°lunk napszem√ľveg. A csomagtart√≥ olyan volt... De h√°t miket besz√©lek, a metr√≥nak nincs csomagtart√≥ja. Biztos a meleg miatt. Vizet nem hoztunk, minek.

Meddig b√≠rjuk, tŇĪnŇĎdtem.A Hat√°r √ļti alulj√°r√≥ban hajl√©ktalanok folynak sz√©t a h√ļgyfoltos j√°r√≥lapon. Pog√°cs√°sok √°rulj√°k a meleg pog√°cs√°t, ami miatt legsz√≠vesebben szembek√∂pn√©d ŇĎket. A l√©pcsŇĎn fel√©rve azt√°n meg√ľt minket a hŇĎs√©g, m√°r-m√°r villamos el√© lel√©pŇĎ kismam√°nak √©rzem magam. A beton √ļgy veri vissza a nap sugarait, mint a legfinomabb velencei t√ľk√∂r. H√°t komolyan, gondolom magamban, Superman ide j√∂hetne felt√∂lteni mag√°t. H√ľlye vagy, mondja nekem Stirlitz. MegdŇĎlt a melegrekord, te barom - ,mondom cs√∂k√∂ny√∂sen, √©s ord√≠tani kezdek.

Advertisement

Strandra k√©ne menni. M√°r csak p√°r m√©ter a l√©gkondicion√°lt √©p√ľletig. M√°r csak p√°r m√©ter. Nem tudom, hogy b√≠rjuk. Meleg van.