Vagyis minden rosszm√°j√ļ kommentelŇĎnek a v√°gya teljes√ľl √©s egy a szabadidej√ľkben blogokat szerkesztŇĎ fiatal csapat √ļgy gondolja, megmutatja, hogy lehet √©rtelmesen besz√©lgetni, val√≥di √©s mindennapos probl√©m√°kr√≥l.

Nem szeretn√©nk csak az olyan nehezen megfoghat√≥ dolgokkal t√∂mni az egyre f√°radtabb emberek fej√©t, mint a saj√°t demokr√°cia-felfog√°sunk, vagy az √©ppen regn√°l√≥ minisztereln√∂k√∂k nev√©nek a "takarodj" sz√≥val val√≥ egy√ľttes skand√°l√°sa. Szerint√ľnk ez sosem lesz megold√°s semmire.

Sokszor √≠rtunk az Alternat√≠v√°n bejegyz√©seket, amelyekbŇĎl √©rezhetŇĎ volt: eleg√ľnk van. Elmondtuk a v√©lem√©ny√ľnket rengeteg t√©m√°r√≥l. Volt, hogy g√ļnyol√≥dtunk t√ľntet√©seken, politikusokon, civileken, egym√°son, de n√©h√°ny h√≥napja p√°ran a k√©pzeletbeli szerkesztŇĎs√©g√ľnkbŇĎl m√°s blogok szerzŇĎivel egy√ľtt √ļgy gondoltuk, hogy valami k√©zzelfoghat√≥t is tenni szeretn√©nk ebben a kicsi, √°mde fesz√ľlt orsz√°gban. Itt gondolkodni kell. J√≥zanul k√∂rbetekinteni √©s elkezdeni besz√©lgetni a mindennapok dolgair√≥l √©s az eg√©szen kicsi dolgokon v√°ltoztatni, hogy v√©g√ľl az eg√©sz ‚Äď jelenleg m√°r √©rezhetŇĎen rothad√≥ ‚Äď 25 √©ve mŇĪk√∂dŇĎ rendszer megv√°ltozhasson egy olyan ir√°nyba, amely √©lhetŇĎbb, sikeresebb √©s szerethetŇĎbb orsz√°gg√° tesz majd minket.

De mi is ez valójában?

A M√°rcius17 K√∂r p√°r bar√°t √∂tlete, akik sz√°mos alapvetŇĎ √©rt√©kben egyet√©rtenek √©s szeretn√©k, hogy sz√©lesebb k√∂z√∂ns√©g is l√°ssa azt, hogy c√©lravezetŇĎbb, ha a mindannyiunkat √©rintŇĎ probl√©m√°kra v√°laszokat keres√ľnk √©s azokat k√∂z√∂sen pr√≥b√°ljuk megoldani.

Advertisement

Sokan tették fel és fontos kérdés, hogy kik vagyunk.

√Ėr√∂mmel mutatom be a M√°rcius17 K√∂r alap√≠t√≥it:

Pintér Bencét, Németh Mártont, Szabolcsi Gergelyt, G. Szabó Dánielt, Kutassy Barnabást, Pintér Mátét, Prinz Dánielt, Szabó Benjamint, Tóth Pétert, Molnár Benedeket, Szakács Andrást és magamat, Mátrai Viktort.

Advertisement

Sokunk neve ismerŇĎs lehet k√ľl√∂nb√∂zŇĎ blogokr√≥l, h√≠roldalakr√≥l vagy szervezetekbŇĎl, azonban nem mi vagyunk a legfontosabbak, hanem a tervezett rendezv√©nyeink!

Ilyen lesz?

Igen, lesznek a sajt√≥ sz√°m√°ra is nyilv√°nos rendezv√©nyeink. A sorozat neve Mindennapok szabads√°ga. Az elsŇĎ most szerd√°n M√°rcius 18-√°n amire sok szeretettek v√°runk mindenkit az AnKERTbe. Ott meg is n√©zhettek minket √©s besz√©lgethettek vel√ľnk √©s az elŇĎad√≥inkkal.

Advertisement

MirŇĎl lesz sz√≥?

Az elsŇĎn a KKV szektorr√≥l, a lehetŇĎs√©gekrŇĎl, neh√©zs√©gekrŇĎl √©s arr√≥l, hogy mennyire m√©lyrŇĎl is indul a mutyiz√°s, amely v√©g√ľl kihat az eg√©sz rendszerre. Ennek megvitat√°s√°ra meg is tal√°ltuk a h√°rom tal√°n legalkalmasabb szem√©lyt, akik nem politikai hovatartoz√°suk, hanem a j√≥zanesz√ľk ment√©n fognak errŇĎl besz√©lni. Ňźk Szepesi Bal√°zs, Martin J√≥zsef P√©ter √©s Kis Ervin Egon.

Advertisement

Miért Március17 Kör?

Erre lehet, hogy a többiek másképp fognak emlékezni, de Kincsem, a ló miatt.