je suis Charlie

Mindennapi gyűlöleteink #1

Tegnap a Mandineren a polgárháborús logika feladásáról írtam egy posztot. Mostantól igyekszünk minden nap egy-két véleménycikk bemutatásával szemléltetni, hogy mire is gondolunk. Mai versenyzőnk a gyűlölet egyik jobboldali mestere, Bayer Zsolt.

Advertisement

A szellemi polgárháború lövészárkait ásó közírókat összegyűjtő Árokásó blog anno ezt írta Bayerről:

Bayer lényegében ugyanazt a cikket írja tíz éve minden egyes áldatlan alkalommal. A három állandó panel: idézgetés Julien Benda Az írástudók árulása című művéből, siránkozás a szőke barbár hadak hiánya miatt, továbbá egy kis személyeskedő gyalázkodás az aktuális szoci főgonosz ellen.

Bayer Zsolt az utóbbi időben felfokozott aktivitást mutat Magyar Hírlap véleményrovatában, és továbbra is ugyanazt a cikket írja, most már 17 éve. A cikkek felépítése manapság szintén hosszadalmas idézetekből, emellett Amerika ostorozásából és az általa ellenségnek tartott médiamunkások elleni gyalázkodásból áll. A cikkeknek gyakran nincs semmi belső logikája, ránézésre csak a gyűlölet tartja egyben őket. Annak ellenére rendkívül agresszív a hangvételük, hogy Bayer is ott állt a Békemenet molinoját tartva, mely kimondta: „Aki agresszív fél. Mi nem félünk!"

Szerdai, A Majdan szellemei című cikkének alapját az adja, hogy a szerinte „fekete öves spermákból álló honi »szabad« sajtó" a jelentéktelen uszodaüggyel foglalkozik, miközben arról kellene írnia, hogy Oliver Stone amerikai filmrendező Facebook-bejegzésben ítélte el az USA Ukrajna-politikáját. Ezt a Facebook-bejegyzést Bayer teljes egészében idézi, így nyolc bekezdéses publicisztikájának három bekezdését ez adja.

Advertisement

A cikk felépítése tehát így néz ki: 1) az ellenségnek tartott sajtómunkások lespermázása, a mikrobloggere leretkesprolizása 2) az uszodaügy bagatellizálása (tényleg bagatell ügy - a szerk.) 3) Oliver Stone munkásságának rövid ismertetése 4) Oliver Stone FB-bejegyzése 5) annak a kifejtése, hogy a szellemi polgárháború Bayer által nagyon jól ismert logikája mentén mit fog írni Stone-ról szerinte az ellenoldali sajtó 5) a tüntetések témájának beleerőszakolása a publiba 6) Szily László lefehérjehalmazozása.

A cikk mondanivalója röviden: a nem kormánypárti lapok dolgozói, illetve a mikrobloggerek nem emberek, az USA kiszolgálói, és direkt csak csip-csup ügyekkel foglalkoznak, mikor pedig Oliver Stone megmondta, hogy a CIA szervezte a Majdant.

Advertisement

Random összehozott témák: ukrán válság, tüntetések, ellenzéki média.

Legjobb idézetek:

Mindez szóra sem érdemes, csak errefelé, ahol a fekete öves spermák meg a retek proli „mikrobloggerek" már nem tudnak mit kitalálni, hogy cseszegessék a kormányt, a Fideszt, és persze mindenekelőtt Orbánt.

Itt tartunk most. És persze ne feledjük: a szilylacika-féle fehérjehalmazok szerint igazságos társadalom és demokrácia akkor lesz, ha a még ki sem nyitott uszodában NEM úszik az egyesületi alelnök meg a fia. Ha ők NEM úsznak, akkor az Egyesült Államok kinyírhat bárkit a Majdanon. Akkor demokrácia van, és kész.

Advertisement

Gyűlöletméter: 10/10

Gyülölködőt találtál? Jelentsd fel az Alternatíva Facebook-oldalán, és megírjuk!

Share This Story