Tegnap a Mandineren a polgĂĄrhĂĄborĂșs logika feladĂĄsĂĄrĂłl Ă­rtam egy posztot. MostantĂłl igyekszĂŒnk minden nap egy-kĂ©t vĂ©lemĂ©nycikk bemutatĂĄsĂĄval szemlĂ©ltetni, hogy mire is gondolunk. Mai versenyzƑnk a gyƱlölet egyik jobboldali mestere, Bayer Zsolt.

A szellemi polgĂĄrhĂĄborĂș lövĂ©szĂĄrkait ĂĄsĂł közĂ­rĂłkat összegyƱjtƑ ÁrokĂĄsĂł blog anno ezt Ă­rta BayerrƑl:

Bayer lĂ©nyegĂ©ben ugyanazt a cikket Ă­rja tĂ­z Ă©ve minden egyes ĂĄldatlan alkalommal. A hĂĄrom ĂĄllandĂł panel: idĂ©zgetĂ©s Julien Benda Az Ă­rĂĄstudĂłk ĂĄrulĂĄsa cĂ­mƱ mƱvĂ©bƑl, sirĂĄnkozĂĄs a szƑke barbĂĄr hadak hiĂĄnya miatt, tovĂĄbbĂĄ egy kis szemĂ©lyeskedƑ gyalĂĄzkodĂĄs az aktuĂĄlis szoci fƑgonosz ellen.

Bayer Zsolt az utĂłbbi idƑben felfokozott aktivitĂĄst mutat Magyar HĂ­rlap vĂ©lemĂ©nyrovatĂĄban, Ă©s tovĂĄbbra is ugyanazt a cikket Ă­rja, most mĂĄr 17 Ă©ve. A cikkek felĂ©pĂ­tĂ©se manapsĂĄg szintĂ©n hosszadalmas idĂ©zetekbƑl, emellett Amerika ostorozĂĄsĂĄbĂłl Ă©s az ĂĄltala ellensĂ©gnek tartott mĂ©diamunkĂĄsok elleni gyalĂĄzkodĂĄsbĂłl ĂĄll. A cikkeknek gyakran nincs semmi belsƑ logikĂĄja, rĂĄnĂ©zĂ©sre csak a gyƱlölet tartja egyben Ƒket. Annak ellenĂ©re rendkĂ­vĂŒl agresszĂ­v a hangvĂ©telĂŒk, hogy Bayer is ott ĂĄllt a BĂ©kemenet molinojĂĄt tartva, mely kimondta: „Aki agresszĂ­v fĂ©l. Mi nem fĂ©lĂŒnk!"

Advertisement

Szerdai, A Majdan szellemei cĂ­mƱ cikkĂ©nek alapjĂĄt az adja, hogy a szerinte „fekete öves spermĂĄkbĂłl ĂĄllĂł honi »szabad« sajtĂł" a jelentĂ©ktelen uszodaĂŒggyel foglalkozik, miközben arrĂłl kellene Ă­rnia, hogy Oliver Stone amerikai filmrendezƑ Facebook-bejegzĂ©sben Ă­tĂ©lte el az USA Ukrajna-politikĂĄjĂĄt. Ezt a Facebook-bejegyzĂ©st Bayer teljes egĂ©szĂ©ben idĂ©zi, Ă­gy nyolc bekezdĂ©ses publicisztikĂĄjĂĄnak hĂĄrom bekezdĂ©sĂ©t ez adja.

A cikk felĂ©pĂ­tĂ©se tehĂĄt Ă­gy nĂ©z ki: 1) az ellensĂ©gnek tartott sajtĂłmunkĂĄsok lespermĂĄzĂĄsa, a mikrobloggere leretkesprolizĂĄsa 2) az uszodaĂŒgy bagatellizĂĄlĂĄsa (tĂ©nyleg bagatell ĂŒgy - a szerk.) 3) Oliver Stone munkĂĄssĂĄgĂĄnak rövid ismertetĂ©se 4) Oliver Stone FB-bejegyzĂ©se 5) annak a kifejtĂ©se, hogy a szellemi polgĂĄrhĂĄborĂș Bayer ĂĄltal nagyon jĂłl ismert logikĂĄja mentĂ©n mit fog Ă­rni Stone-rĂłl szerinte az ellenoldali sajtĂł 5) a tĂŒntetĂ©sek tĂ©mĂĄjĂĄnak beleerƑszakolĂĄsa a publiba 6) Szily LĂĄszlĂł lefehĂ©rjehalmazozĂĄsa.

A cikk mondanivalĂłja röviden: a nem kormĂĄnypĂĄrti lapok dolgozĂłi, illetve a mikrobloggerek nem emberek, az USA kiszolgĂĄlĂłi, Ă©s direkt csak csip-csup ĂŒgyekkel foglalkoznak, mikor pedig Oliver Stone megmondta, hogy a CIA szervezte a Majdant.

Advertisement

Random összehozott tĂ©mĂĄk: ukrĂĄn vĂĄlsĂĄg, tĂŒntetĂ©sek, ellenzĂ©ki mĂ©dia.

Legjobb idézetek:

Mindez szĂłra sem Ă©rdemes, csak errefelĂ©, ahol a fekete öves spermĂĄk meg a retek proli „mikrobloggerek" mĂĄr nem tudnak mit kitalĂĄlni, hogy cseszegessĂ©k a kormĂĄnyt, a Fideszt, Ă©s persze mindenekelƑtt OrbĂĄnt.

Itt tartunk most. És persze ne feledjĂŒk: a szilylacika-fĂ©le fehĂ©rjehalmazok szerint igazsĂĄgos tĂĄrsadalom Ă©s demokrĂĄcia akkor lesz, ha a mĂ©g ki sem nyitott uszodĂĄban NEM Ășszik az egyesĂŒleti alelnök meg a fia. Ha Ƒk NEM Ășsznak, akkor az EgyesĂŒlt Államok kinyĂ­rhat bĂĄrkit a Majdanon. Akkor demokrĂĄcia van, Ă©s kĂ©sz.

Advertisement

GyƱlöletméter: 10/10

GyĂŒlölködƑt talĂĄltĂĄl? Jelentsd fel az AlternatĂ­va Facebook-oldalĂĄn, Ă©s megĂ­rjuk!