Tegnap a Mandineren a polg√°rh√°bor√ļs logika felad√°s√°r√≥l √≠rtam egy posztot. Mostant√≥l igyeksz√ľnk minden nap egy-k√©t v√©lem√©nycikk bemutat√°s√°val szeml√©ltetni, hogy mire is gondolunk. Mai versenyzŇĎnk a gyŇĪl√∂let egyik jobboldali mestere, Bayer Zsolt.

A szellemi polg√°rh√°bor√ļ l√∂v√©sz√°rkait √°s√≥ k√∂z√≠r√≥kat √∂sszegyŇĪjtŇĎ √Ārok√°s√≥ blog anno ezt √≠rta BayerrŇĎl:

Bayer l√©nyeg√©ben ugyanazt a cikket √≠rja t√≠z √©ve minden egyes √°ldatlan alkalommal. A h√°rom √°lland√≥ panel: id√©zget√©s Julien Benda Az √≠r√°stud√≥k √°rul√°sa c√≠mŇĪ mŇĪv√©bŇĎl, sir√°nkoz√°s a szŇĎke barb√°r hadak hi√°nya miatt, tov√°bb√° egy kis szem√©lyeskedŇĎ gyal√°zkod√°s az aktu√°lis szoci fŇĎgonosz ellen.

Bayer Zsolt az ut√≥bbi idŇĎben felfokozott aktivit√°st mutat Magyar H√≠rlap v√©lem√©nyrovat√°ban, √©s tov√°bbra is ugyanazt a cikket √≠rja, most m√°r 17 √©ve. A cikkek fel√©p√≠t√©se manaps√°g szint√©n hosszadalmas id√©zetekbŇĎl, emellett Amerika ostoroz√°s√°b√≥l √©s az √°ltala ellens√©gnek tartott m√©diamunk√°sok elleni gyal√°zkod√°sb√≥l √°ll. A cikkeknek gyakran nincs semmi belsŇĎ logik√°ja, r√°n√©z√©sre csak a gyŇĪl√∂let tartja egyben ŇĎket. Annak ellen√©re rendk√≠v√ľl agressz√≠v a hangv√©tel√ľk, hogy Bayer is ott √°llt a B√©kemenet molinoj√°t tartva, mely kimondta: ‚ÄěAki agressz√≠v f√©l. Mi nem f√©l√ľnk!"

Advertisement

Szerdai, A Majdan szellemei c√≠mŇĪ cikk√©nek alapj√°t az adja, hogy a szerinte ‚Äěfekete √∂ves sperm√°kb√≥l √°ll√≥ honi ¬Ľszabad¬ę sajt√≥" a jelent√©ktelen uszoda√ľggyel foglalkozik, mik√∂zben arr√≥l kellene √≠rnia, hogy Oliver Stone amerikai filmrendezŇĎ Facebook-bejegz√©sben √≠t√©lte el az USA Ukrajna-politik√°j√°t. Ezt a Facebook-bejegyz√©st Bayer teljes eg√©sz√©ben id√©zi, √≠gy nyolc bekezd√©ses publicisztik√°j√°nak h√°rom bekezd√©s√©t ez adja.

A cikk fel√©p√≠t√©se teh√°t √≠gy n√©z ki: 1) az ellens√©gnek tartott sajt√≥munk√°sok lesperm√°z√°sa, a mikrobloggere leretkesproliz√°sa 2) az uszoda√ľgy bagatelliz√°l√°sa (t√©nyleg bagatell √ľgy - a szerk.) 3) Oliver Stone munk√°ss√°g√°nak r√∂vid ismertet√©se 4) Oliver Stone FB-bejegyz√©se 5) annak a kifejt√©se, hogy a szellemi polg√°rh√°bor√ļ Bayer √°ltal nagyon j√≥l ismert logik√°ja ment√©n mit fog √≠rni Stone-r√≥l szerinte az ellenoldali sajt√≥ 5) a t√ľntet√©sek t√©m√°j√°nak beleerŇĎszakol√°sa a publiba 6) Szily L√°szl√≥ lefeh√©rjehalmazoz√°sa.

A cikk mondanival√≥ja r√∂viden: a nem korm√°nyp√°rti lapok dolgoz√≥i, illetve a mikrobloggerek nem emberek, az USA kiszolg√°l√≥i, √©s direkt csak csip-csup √ľgyekkel foglalkoznak, mikor pedig Oliver Stone megmondta, hogy a CIA szervezte a Majdant.

Advertisement

Random √∂sszehozott t√©m√°k: ukr√°n v√°ls√°g, t√ľntet√©sek, ellenz√©ki m√©dia.

Legjobb idézetek:

Mindez sz√≥ra sem √©rdemes, csak errefel√©, ahol a fekete √∂ves sperm√°k meg a retek proli ‚Äěmikrobloggerek" m√°r nem tudnak mit kital√°lni, hogy cseszegess√©k a korm√°nyt, a Fideszt, √©s persze mindenekelŇĎtt Orb√°nt.

Itt tartunk most. √Čs persze ne feledj√ľk: a szilylacika-f√©le feh√©rjehalmazok szerint igazs√°gos t√°rsadalom √©s demokr√°cia akkor lesz, ha a m√©g ki sem nyitott uszod√°ban NEM √ļszik az egyes√ľleti aleln√∂k meg a fia. Ha ŇĎk NEM √ļsznak, akkor az Egyes√ľlt √Āllamok kiny√≠rhat b√°rkit a Majdanon. Akkor demokr√°cia van, √©s k√©sz.

Advertisement

GyŇĪl√∂letm√©ter: 10/10

Gy√ľl√∂lk√∂dŇĎt tal√°lt√°l? Jelentsd fel az Alternat√≠va Facebook-oldal√°n, √©s meg√≠rjuk!