je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Bustával konferenciázni? Talán nem kéne!

Illustration for article titled Bustával konferenciázni? Talán nem kéne!

„Most már pénz nélkül porért is szopnátok,
Oda süllyedt az agyabaszott pinátok,
Hogy a szart megeszitek, amit kirántok,
Mert a vendégek, igények változnak,
Most már fejen állva, hugyosan is megtosznak,
Hogyha beszarsz a bugyidba az is menő,
Spriccel a segged mint a tűzoltótömlő,
Sárgák meg feketék, ez is, meg az is,
Kössél egy fejkendőt, az meg a nagyis,
A titkárnős tarol a szabadban,
De a lószopástól le is lankadtam,
Csak egyet nem értek, hogy miért mondod azt:
Hogy bébiszitterként eszed a faszt!”

Advertisement

Fenti sorok annak a Mr Bustának az egyik dalából származnak, akivel a héten leült többek közt Navracsics Tibor és Gerendai Károly az európai szerzői jogok modernizálásáról és a kulturális értékekről beszélgetni. A Music Hungary zeneipari konferencián az MTI szerint Busta „egyebek mellett a nehezen elérhető pályázati források jelentette nehézségekről beszélt. A rapper az illegális torrent oldalak okozta problémákra is kitért, mint mondta, ellenük a kormányzatnak is fel kellene lépnie.” Mint a 444-en olvasható, a konferencián felbukkant Nyitrai Zsolt fideszes képviselő és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter is.

Az mindenképp jó hír, ha a szemetével 12 éves gyerekeket mérgező Busta számára valóban nehezen érhetőek el erre a nívótlan, a rap legalját jelentő (nemcsak hulladék szövegek, de gagyi alapok, irritáló hang és nulla ritmusérzék) mocsokra a pályázati pénzek, ez csak azt jelzi, hogy még egy többé-kevésbé normális országban élünk. Ellenben nem jó hír, ha Fontos Emberek komolyan veszik őt, leülnek vele konferenciázni kulturális javakról és ezek után nem jutnak arra a következtetésre, hogy ha ez az ember torrentoldalak elleni fellépést sürget, akkor annak pont az ellenkezőjét kell tenni.

Advertisement

De ha az üzleti élet szereplőinek és a politikai elitet képviselőknek ennyire mindegy, akkor legközelebb nyugodtan leülhetnek Petrás Jánossal, Lupóval, VV Alekosszal vagy valami várpalotai punkbandával is kulturális javakról, kreatíviparról és szerzői jogokról beszélgetni. Nívósabb kulturális produktumot ők sem állítanak elő, de legalább egyiknek-másiknak is van épp annyi rajongója, és színvonaltalan szövegekben is felveszik a versenyt Mr RealTrill Bustával.

Share This Story

Get our newsletter