je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nekirontott egy kismamának Novák Előd

Illustration for article titled Nekirontott egy kismamának Novák Előd

Először nem is igazán értettem Novák Előd rikárdózását a tegnap posztolt családi képénél, bár az év első újszülöttjéről szóló cikket futólag már olvastam a Délmagyaron. A képen az édesanyán kívül másra nem is nagyon tudtam akkor figyelni: rendkívül megviseltnek, fáradtnak tűnt, és épp ez tette őt olyan csodálatossá is a képen. Három gyermeknek életet adni ilyen fiatalon, az tényleg emberpróbáló lehet. Tiszteletre méltó.

Advertisement

Az újév első babájának adott ő életet Makón, így a hírekbe, ezzel pedig Novák Elődnek a látókörébe is bekerült. Szerencsétlenségére, mert Novák kapott is az alkalmon, hogy újév első napján rögtön egy kismamára és egy újszülöttre támadjon (így rájuk uszítva a fröcsögő kommentelőhadakat is), és azok származására tegyen cinikus megjegyzéseket. A kislányát Hunórának elnevező képviselő a családi fotójánál pedig következetesen rikárdózta az újszülöttet, Rácz Péter Rikárdót.

A családi fotója mellé ezt bírta továbbá írni Novák: "a 2015-ben elsőként - 23 éves anya harmadik gyermekeként! - megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol."

Advertisement

Akkor lenne néhány kérdésem:

1. Miből szűrte le azt a következtetést Novák Előd, hogy az édesanya cigány lenne? Na és az édesapa esetében: ránézésre?

Advertisement

2. És ha cigány: miből gondolja Novák, hogy ettől még a képen látható anya és apa nem képes felnevelni gyermekeit? Mert nincs egyik szülőnek sem jól fizető állása a parlamentben, mint neki?

3. Mi az, hogy "azért szaporodik a magyar is"? (Túl az undorító megfogalmazáson.) Miért, Rácz Péter és Ráczné Nagy Szilvia talán nem magyarok? Nem magyar az anyanyelvük, nem magyar állampolgárok, nem Magyarországon nevelik gyermeküket?

Advertisement

4. Hogy meri Novák Előd hazánk legnagyobb problémájának nevezni egy gyermek születését? Hogy képzeli, hogy nekiront egy kismamának nem sokkal azután, hogy életet adott gyermekének? Nem szégyelli magát, hogy egy újszülöttet és egy kismamát stigmatizál a vélt származásuk alapján? A Délmagyar cikke szerint az apának egyébként van állása, közmunkásként dolgozik Makón, ami máris tisztességesebb foglalkozásnak tűnik, mint Nováké.

5. Végül egy kérdés a Jobbikhoz: hogy is volt ez akkor a "nem a származással van a baj"-féle bullshittel és az építőkről-rombolókról szóló hazugságokkal? Nem szégyelli egyik jobbikos politikus sem, hogy párttársa újév napján egy kismamának és egy újszülöttnek rontott neki? Remélem, azért igen.

Share This Story

Get our newsletter