je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nem, komolyan, esküszünk, hogy csak gyengeelméjűek vagyunk!

Illustration for article titled Nem, komolyan, esküszünk, hogy csak gyengeelméjűek vagyunk!

Nagyszerű hetet zárunk a Jobbik szempontjából, érezni, hogy már közeleg a végleges középre nyitás, hamarosan a párt tényleg eljuthat a kölyökvizslák szintjére, ha hasonló lelkesedéssel és őszinteséggel folytatja ezt a mérséklődés-dolgot.

Advertisement

Ne menjünk vissza Ádámig, Éváig és Kötél Jánosig, nézzük csak az utóbbi napok termését.

Először volt ugye a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, aki egy hangfelvétel tanúsága szerint nem is oly rég Orbán Viktor származását ecsetelte egy szekszárdi eseményen, illetve ilyeneket és ehhez hasonlókat mondott:

"Azért jó, hogy van egy Betyársereg, azért jó, hogy van a Hatvannégy Vármegye, mert ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg bent a Parlamentben, mert nekem arra kell figyelnem, hogy az egyszerű helyi polgár is, akiben mondjuk semmi nemzeti érzés nincsen, mégis azt mondja, hogy szimpatikus ez a Jobbik, rá fogok szavazni. Nem könnyű dolog. Én magam szívesebben lennék harcos továbbra is, meg aki ezen a területen mozog, úgyhogy jön helyettem más, aki csinálja helyettem így is."

Advertisement

A hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után aztán Sneider magyarázkodásba kezdett: mint mondta, nem is ő cigányozott először, hanem az MSZP-sek. Meg aztán az ember egy ilyen beszélgetésen szabadabban fogalmaz, "bizonyos kötőszavakat nem mindig tesz bele" a mondatba.

Az alelnök az Egyenes Beszédben is érdekes kijelentéseket tett: állítása szerint nem ismeri a Betyársereg eszméit, ezért nem tudja, egyetért-e azokkal vagy sem. De a legszebb kétségkívül az volt, amikor egy Hitler-tetoválásos aktivista kapcsán Sneider úgy vélekedett: "ez egy tipikus példája annak, hogy ha a magyar állam nem tartja fenn a rendet Magyarországon, akkor hová fajulhat mindez." A jobbikos politikus szerint ezért kell rend, hogy ne kelljen ilyen szervezeteknek létrejönniük.

Advertisement

Zseniális. Mondjuk, Sneidernek valójában igaza is van: ha tényleg rend lenne, nem jöhetnének létre ilyen szervezetek sem, mert azt a magyar állam valamiképp megakadályozná. Csak aztán ugye jönne is a siránkozás radikáliséktól, hogy hát szólás- és gyülekezési szabadság meg véleménynyilvánítási jog: tudják, ezek a béna, liberális demokráciákban tiszteletben tartott elvek, amiket már annyira vissza kéne szorítani jobbikosék szerint a REND érdekében.

Aztán jött a tapolcai képviselőjelölt, Rig Lajos, akit a Pesti Srácok támadott be azzal, hogy egy SS-jelmondatot tetováltatott magára. Konkrétan a "Meine Ehre heißt Treue" magyar változatát, ezt: "Becsületem a hűség."

Advertisement

Rig a PS kérdésére azt válaszolta: nem tudja, ez mit jelent. "Magyarul ez egy SS-mondat?" - magyarázkodott továbbá, hogy aztán a Jobbik egy közleményben tisztázza a dolgot: "Rig Lajos felhatalmazása alapján írjuk le, hogy testén négy különböző helyen négy különböző tetoválás van: az egyik egy hun lovas figura, a másik egy székely rovásírásos szöveg, a harmadik egy Árpád-sávos pajzs, a negyedik meg a házasságkötésére emlékeztető szöveg a „hűség" és „becsület" szavakkal. A két szó egy nonfiguratív, szív alakú mintával van összekötve, és az esküvőjének dátuma szerepel alattuk: „2011.06.25."

Aztán itt van a mai nap győztese, Kulcsár Gergely, aki 2011-ben e-mailben tájékoztatta arról rossz helyesírással harcostársait: beleköpött a Duna-parti, zsidó származású magyar állampolgárokra emlékező cipőkbe. Kulcsár a megjelent cikkek szerint ezt írta levelében: "Kedves Harcostársak! Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna parton, a képen látható vidám helyet. A kép a cipőbe köpés után készült :) Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be. Kitartás! Gergő"

Advertisement

És vajon mit írhattak minderre a tisztelt harcostársak? Hogy "ikszdé"? Hogy "LOL, nagy vagy, Gergő?" Ahogy a Kettős Mérce felhívta rá a figyelmet, eddig legalábbis nem tájékoztatták arról a nyilvánosságot, mi volt anno a kedves harcostársak reakciója.

A mostani ismert: Mirkóczki Ádám szerint Kulcsár "megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el." Mirkóczki szerint a Jobbik "elítéli és vállalhatatlannak tartja ezt a cselekedetét, de tekintettel arra, hogy egy négy évvel ezelőtti magánlevelezésről van szó, amit a képviselő meg is bánt, a magunk részéről lezártnak is tekintjük az ügyet."

Advertisement

Srácok, ez már tényleg annyira kínos. Rig Lajos nem tudja, mi az, hogy "becsületem a hűség"? A házasságkötése alkalmából tetováltatja magára ezeket a szavakat? Sneider Tamás nem ismeri a Betyársereg eszméit? Kulcsár hirtelen felindulásból beleköp a cipőkbe, lefényképezi magát és a munka folytatásáról ábrándozik? És hogy ő mindezt megbánta?

Tényleg annyira vállalhatóbb idiótának, gyengeelméjűnek tűnni, mint szimpla rasszistának, nácinak?

Advertisement

Ne már, srácok, ha már lefényképezitek, kiposztoljátok, magatokra varratjátok, kimondjátok, legalább utólag ne játsszátok már a tízéves hülyegyereket, aki nem tudta, hogy nem is szabad a falra graffitizni, meg amúgy sem ő volt, és egyébként is csak belerángatták, mert nagyon nehéz időket élt át. Ez így annyira nevetséges. A tartalmi mérséklődést már úgysem hiszi el senki, főleg nem ezzel a kontenttel. (Aranyos jókisfiúnak meg felesleges tűnni, ha a tartalom marad, ami. Úgyis hazugság lesz az egész.)

(Fotó: dkp.hu)

Share This Story

Get our newsletter