je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Nem, komolyan, esküszünk, hogy csak gyengeelméjűek vagyunk!

Nagyszerű hetet zárunk a Jobbik szempontjából, érezni, hogy már közeleg a végleges középre nyitás, hamarosan a párt tényleg eljuthat a kölyökvizslák szintjére, ha hasonló lelkesedéssel és őszinteséggel folytatja ezt a mérséklődés-dolgot.

Advertisement

Ne menjünk vissza Ádámig, Éváig és Kötél Jánosig, nézzük csak az utóbbi napok termését.

Először volt ugye a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, aki egy hangfelvétel tanúsága szerint nem is oly rég Orbán Viktor származását ecsetelte egy szekszárdi eseményen, illetve ilyeneket és ehhez hasonlókat mondott:

"Azért jó, hogy van egy Betyársereg, azért jó, hogy van a Hatvannégy Vármegye, mert ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg bent a Parlamentben, mert nekem arra kell figyelnem, hogy az egyszerű helyi polgár is, akiben mondjuk semmi nemzeti érzés nincsen, mégis azt mondja, hogy szimpatikus ez a Jobbik, rá fogok szavazni. Nem könnyű dolog. Én magam szívesebben lennék harcos továbbra is, meg aki ezen a területen mozog, úgyhogy jön helyettem más, aki csinálja helyettem így is."

Advertisement

A hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után aztán Sneider magyarázkodásba kezdett: mint mondta, nem is ő cigányozott először, hanem az MSZP-sek. Meg aztán az ember egy ilyen beszélgetésen szabadabban fogalmaz, "bizonyos kötőszavakat nem mindig tesz bele" a mondatba.

Az alelnök az Egyenes Beszédben is érdekes kijelentéseket tett: állítása szerint nem ismeri a Betyársereg eszméit, ezért nem tudja, egyetért-e azokkal vagy sem. De a legszebb kétségkívül az volt, amikor egy Hitler-tetoválásos aktivista kapcsán Sneider úgy vélekedett: "ez egy tipikus példája annak, hogy ha a magyar állam nem tartja fenn a rendet Magyarországon, akkor hová fajulhat mindez." A jobbikos politikus szerint ezért kell rend, hogy ne kelljen ilyen szervezeteknek létrejönniük.

Advertisement

Zseniális. Mondjuk, Sneidernek valójában igaza is van: ha tényleg rend lenne, nem jöhetnének létre ilyen szervezetek sem, mert azt a magyar állam valamiképp megakadályozná. Csak aztán ugye jönne is a siránkozás radikáliséktól, hogy hát szólás- és gyülekezési szabadság meg véleménynyilvánítási jog: tudják, ezek a béna, liberális demokráciákban tiszteletben tartott elvek, amiket már annyira vissza kéne szorítani jobbikosék szerint a REND érdekében.

Aztán jött a tapolcai képviselőjelölt, Rig Lajos, akit a Pesti Srácok támadott be azzal, hogy egy SS-jelmondatot tetováltatott magára. Konkrétan a "Meine Ehre heißt Treue" magyar változatát, ezt: "Becsületem a hűség."

Advertisement

Rig a PS kérdésére azt válaszolta: nem tudja, ez mit jelent. "Magyarul ez egy SS-mondat?" - magyarázkodott továbbá, hogy aztán a Jobbik egy közleményben tisztázza a dolgot: "Rig Lajos felhatalmazása alapján írjuk le, hogy testén négy különböző helyen négy különböző tetoválás van: az egyik egy hun lovas figura, a másik egy székely rovásírásos szöveg, a harmadik egy Árpád-sávos pajzs, a negyedik meg a házasságkötésére emlékeztető szöveg a „hűség" és „becsület" szavakkal. A két szó egy nonfiguratív, szív alakú mintával van összekötve, és az esküvőjének dátuma szerepel alattuk: „2011.06.25."

Aztán itt van a mai nap győztese, Kulcsár Gergely, aki 2011-ben e-mailben tájékoztatta arról rossz helyesírással harcostársait: beleköpött a Duna-parti, zsidó származású magyar állampolgárokra emlékező cipőkbe. Kulcsár a megjelent cikkek szerint ezt írta levelében: "Kedves Harcostársak! Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna parton, a képen látható vidám helyet. A kép a cipőbe köpés után készült :) Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be. Kitartás! Gergő"

Advertisement

És vajon mit írhattak minderre a tisztelt harcostársak? Hogy "ikszdé"? Hogy "LOL, nagy vagy, Gergő?" Ahogy a Kettős Mérce felhívta rá a figyelmet, eddig legalábbis nem tájékoztatták arról a nyilvánosságot, mi volt anno a kedves harcostársak reakciója.

A mostani ismert: Mirkóczki Ádám szerint Kulcsár "megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el." Mirkóczki szerint a Jobbik "elítéli és vállalhatatlannak tartja ezt a cselekedetét, de tekintettel arra, hogy egy négy évvel ezelőtti magánlevelezésről van szó, amit a képviselő meg is bánt, a magunk részéről lezártnak is tekintjük az ügyet."

Advertisement

Srácok, ez már tényleg annyira kínos. Rig Lajos nem tudja, mi az, hogy "becsületem a hűség"? A házasságkötése alkalmából tetováltatja magára ezeket a szavakat? Sneider Tamás nem ismeri a Betyársereg eszméit? Kulcsár hirtelen felindulásból beleköp a cipőkbe, lefényképezi magát és a munka folytatásáról ábrándozik? És hogy ő mindezt megbánta?

Tényleg annyira vállalhatóbb idiótának, gyengeelméjűnek tűnni, mint szimpla rasszistának, nácinak?

Advertisement

Ne már, srácok, ha már lefényképezitek, kiposztoljátok, magatokra varratjátok, kimondjátok, legalább utólag ne játsszátok már a tízéves hülyegyereket, aki nem tudta, hogy nem is szabad a falra graffitizni, meg amúgy sem ő volt, és egyébként is csak belerángatták, mert nagyon nehéz időket élt át. Ez így annyira nevetséges. A tartalmi mérséklődést már úgysem hiszi el senki, főleg nem ezzel a kontenttel. (Aranyos jókisfiúnak meg felesleges tűnni, ha a tartalom marad, ami. Úgyis hazugság lesz az egész.)

(Fotó: dkp.hu)

Share This Story

Get our newsletter