je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Nem látod a jövőt? Akkor egy fa vagy! – mondja GFG

Egész egyszerűen szeretjük G. Fodor Gábort, a Századvég stratégiai igazgatóját, aki nem politikai elemző, hanem politikai gondolkodó. Bár Lakner kolléga szerint már újrateremtette önmagát, Pintér kolléga pedig azzal az örökbecsű idézetével foglalkozott, hogy

Advertisement

„Az előre pedig annyit tesz, akármerre.”

Nos, most éppen Táviratok a kampányból címen futtat egy sorozatot a nem politikai elemző a blogján, ennek vannak egysoros, értelmezhetetlen opuszai, de vannak egyéb furcsaságai is. A legutóbbi, 19. „távirat” például így szól:

„Mi az értelme az összefogásnak? A szétesés.
S mi az értelme mindannak, amit most Ferenc csinál?
Egy kínai mondás szerint, amikor a favágó fejszével a kezében az erdőbe indul, a fák összesúgnak, nem eshet bajunk, a nyél úgyis hozzánk húz.
A fákon kívül azonban mindenki tudja, hogy mi fog történni.
Mi fog történni április 6. után.”

Advertisement

Nekem mindig azt tanították, hogy aki azt mondja politikával foglalkozó emberként, hogy látja a jövőt, tudja, hogy mi fog történni pontosan, az valójában nem politikai elemzést/gondolkodást folytat, hanem jóslástannal foglalkozik. GFG lehet a legnagyobb jóslástan-professzor, akinek soraiból le is vonhatjuk a végső következtetést:

Ha nem látod a jövőt, akkor egy fa vagy.

Köszönjük, ó politikai gondolkodó!

A szerző a VS.hu újságírója.

Helyreigazítás: Tévesen állítottam, hogy Lakner kolléga a Krasznahorkai-ügy kapcsán írt GFG önújrateremtéséről. Köszönöm Lakner kollégának, hogy felhívta erre a figyelmemet.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter