je suis Charlie

Manapság, az Internet világában, a Világhálón, úgymond, lehetőség nyílik arra, hogy tényleges Nemzeti Konzultációt tartsunk. Hogy nemzetikonzultáljunk. Dajcstomi is megnézheti, hogy hogyan kell ezt.

Az utóbbi a napokban több fronton is rászállt a kormány a nagyobb élelmiszerláncokra: újracsomagolták a korábban kivezetett különadót, most pedig a nemkívánatos piaci jelenségek miatt bezáratnák azt a boltot, amely két évig veszteséges. Arról már nem is beszélve, hogy a világörökségi területekről is kitiltanának egyes boltokat. Na meg a vasárnapi zárva tartás teljes kérdésköre.

Advertisement

A cél láthatóan az, hogy a külföldi tulajdonú élelmiszerláncoknak ne érje meg Magyarországon maradni, és minél jobb helyzetbe kerüljenek a kormányközeli, magyar tulajdonú láncok. Felmerül a kérdés: támogatják-e a választók, hogy a kormány ennyire mikromenedzselje az életüket? Megmondja, hogy hol és mikor vásároljanak be?

Hát erre való a nemzeti konzultáció!

Ezen a linken elérhető egy teljesen egyszerű Surveymonkey-felmérés a legfontosabb kérdésekről. Lehet továbbadni: legkésőbb péntek estig várjuk a válaszokat.

Share This Story

Get our newsletter