je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Norbert, Magyari és Én

A Magyarországon monopolhelyzetben lévő fitneszfélistennek, Sch. Norbert állampolgárnak sikerült életében először elérnie, hogy elgondolkodjak egy kijelentésén. Ne ijedezzünk, nem arról van szó, hogy a mozgásmágus a fejében lévő izmok helyére visszanövesztette az agyát. Nem is arról, hogy valamiféle furcsa véletlenek összjátéka folytán annyira értelmeset mondott/csinált/kérdezett volna, amitől az ember kezében megáll a repülővetélő is. Pusztán a stílus az, ami határozottan foglalkoztat.

Advertisement

A tornatotem médiabefolyásolós-globálisfelmelegedéses-tengerszintemelkedős konspirációs teóriája pont annyira fajsúlyos, mintha csak a felesége vagy a lova találta volna ki, amit aztán igényes tudományos monográfia formájában az Ulpius-ház ki is adna. Hagyjuk is, mert külön misét érne meg ennek a segélykérő üzenetbe oltott IQ csökkentő kérdőjelhalmozósdinak az elemzése. Én egyetlen dologra vagyok kíváncsi.

Vajon Sch. Norbert tényleg nem emlékszik fizikából a párolgásra, földrajzból az apály-dagályra, geometriából pedig arra, hogy a 20 méter az nem a szintkülönbség, hanem az ő és a kedves felesége távolsága a parttól? Én ezt nem akarom elhinni.

Advertisement

Még egy lehetőséget látok és ettől nem lesz nyugodtabb a lelkem. Azt, hogy a diétadervis, aki úgy kommunikál mind a fogyivideóin a nézővel (bele a kamerába), mind a facebook-adatlapján kommentelőkkel, mintha az izmoktól nem mentes seggéből rángatta volna őket elő, felfedezett egy, a bunkóságnál nagyságrendekkel veszélyesebb kommunikációs eszközt: a magyarizást.

(Aki esetleg nem tudná, a magyarizás definíció szerint írásban elkövetett irónia, ahol az írásmű sajátos gyengeségei miatt nem derül egyértelműen fény a benne rejlő iróniára. Eredete Magyari Péter Gyurta és Én című megosztó írásműve.)

Advertisement

Mi van, ha Escéhának sikerült félrevezetnie a fél országot (vagyis a segíteni, válaszolni kész 73 kommentelőt)? Mi van, ha közben végig tudja, hogy mi az a párolgás, apály és szintkülönbség? Remélem, nem az történt, hogy Magyarország egyik súlyos (bocsánat, ex-súlyos) tömegpusztító bulvárfegyvere, mindenki kedvenc fogyókúrafenoménja szintet lépett és lassanként fekete lyukká alakulva megsemmisíti kicsiny országunkat.

Végezetül lássunk egy videót azokról az időkről, amikor Norbert még tenni akart azért, hogy egészségesebb, sportosabb, jobb országban éljünk:

Figyelem! A cikk szerzőjének nem állt szándékában megbántani azokat, akiknek bármilyen formában előfordul a nevében az "sch" germán eredetű mássalhangzó kapcsolat és/vagy dadognak.

Share This Story

Get our newsletter