je suis Charlie

Kedves Feri,

örülök, hogy aktívan nyomatod a 2006-os tematikát ugyanis úgy látszik pontosan olyan hülye vagy, mint ahogy Habony Árpád gondolta rólad, amikor kieszelte ezt az egész nyilvánosságra hozást.

De tényleg Feri, mondd már meg nekem, hogy miért kell ilyeneket nyilatkoznod:

"lassan kezünkben a bizonyíték, hogy ha nem is az egész jobboldal, de Orbán Viktor és pártja futballhuligánok segítségével rátört saját köztársaságára annak érdekében, hogy eltávolítsa a törvényesen megválasztott kormányt."

Advertisement

Nem az a baj ezzel, hogy hülyeség, lehet, hogy igaz amit állítasz, de hát talán be kéne látnod, hogy a Fidesznek azért nem volt olyan nehéz dolga akkor, amikor ellened akarta hangolni a közvéleményt. Mert hát ugye megnyertetek egy választást és hát ugye ti mondtátok, hogy a tervek a fiókban meg minden, ehhez képest kiderült, hogy az egyetlen igazi terv az volt, hogy hazudtok addig, amíg meg nem nyeritek, aztán majd összehoztok valamit. És akkor meglepődsz, hogy a frissen megkezdett megszorítások miatt amúgy sem felhőtlenül boldog nép az utcára vonul amikor megtudja, hogy átkúrtátok.

Istenemre mondom, nem érdekel, hogy hazudtál, a kampányban mindenki azt teszi, viszont azt sem neked, sem az MSZP-nek nem tudom megbocsátani, amit kormányzás címén produkáltatok. Tudom, nehéz széllel szemben hugyozni, különösen ha az a szél az ország akarata. De most nem is erről akarok írni, hanem arról, hogy ugyan jól hangzik ez a Fidesz által tervezett puccs (bár erősen egybecseng azzal, amit Janukovics mondott pár napja), csak hát ez immár nyolc éve volt és senkit sem érdekel igazán. Talán, ha mutatnál valami bizonyítékot, de tulajdonképpen akkor sem.

Tudod, 2014-ben a magyar embereknek rezsicsökkentés kell meg populizmus. Nem bánom, ha ezzel nem akartok versenyezni, azt már sokkal jobban, hogy nem igazán tudtok felmutatni egy érvet sem azon kívül, hogy ti nem az Orbán vagytok. Ne haragudj Feri, de én nem szeretnék arra a pártra szavazni, aki minden reformkísérletet megakadályozott akkor, amikor te voltál a miniszterelnök. Sőt, rád se akarok igazán szavazni, mert végeredményben nem tartalak többnek egy küldetéstudatos ripacsnál (igaz, ezzel sok magyar politikust így is felülmúlsz). Ha az Összefogás valóban korszakváltást hirdet, akkor ideje lenne, hogy felhagyjatok a nyolc évvel ezelőtti gumicsontok rágcsálásával és inkább elkezdjetek azon gondolkozni, hogy mit tanultatok az elmúlt évektől. Ideje lenne szembenézni a múlttal. Nem csak neked, hanem mondjuk a liberális barátaidnak, akiknek sikerült számos diskurzust még várhatóan évekre előre tönkrebaszniuk, vagy mondjuk a szociknak, akikről úgy kéne elhinnem, hogy megváltoztak, hogy az alelnökükről nemrég derült ki, hogy néhány milliót sikeresen eltitkolt (hát baszki, a miniszterelnök-jelöltetek reakcióján azóta is röhögök).

Szóval Feri, arra kérlek, hogy ha csak ennyit tudsz mondani, akkor inkább maradj csöndben, mert a választásokig még több mint egy hónap van és nem örülnék, ha addig sikerülne még kicsit lejjebb tornáznotok a támogatottságotokat.

Share This Story

Get our newsletter