Kedves Feri,

√∂r√ľl√∂k, hogy akt√≠van nyomatod a 2006-os tematik√°t ugyanis √ļgy l√°tszik pontosan olyan h√ľlye vagy, mint ahogy Habony √Ārp√°d gondolta r√≥lad, amikor kieszelte ezt az eg√©sz nyilv√°noss√°gra hoz√°st.

De tényleg Feri, mondd már meg nekem, hogy miért kell ilyeneket nyilatkoznod:

"lassan kez√ľnkben a bizony√≠t√©k, hogy ha nem is az eg√©sz jobboldal, de Orb√°n Viktor √©s p√°rtja futballhulig√°nok seg√≠ts√©g√©vel r√°t√∂rt saj√°t k√∂zt√°rsas√°g√°ra annak √©rdek√©ben, hogy elt√°vol√≠tsa a t√∂rv√©nyesen megv√°lasztott korm√°nyt."

Nem az a baj ezzel, hogy h√ľlyes√©g, lehet, hogy igaz amit √°ll√≠tasz, de h√°t tal√°n be k√©ne l√°tnod, hogy a Fidesznek az√©rt nem volt olyan neh√©z dolga akkor, amikor ellened akarta hangolni a k√∂zv√©lem√©nyt. Mert h√°t ugye megnyertetek egy v√°laszt√°st √©s h√°t ugye ti mondt√°tok, hogy a tervek a fi√≥kban meg minden, ehhez k√©pest kider√ľlt, hogy az egyetlen igazi terv az volt, hogy hazudtok addig, am√≠g meg nem nyeritek, azt√°n majd √∂sszehoztok valamit. √Čs akkor meglepŇĎdsz, hogy a frissen megkezdett megszor√≠t√°sok miatt am√ļgy sem felhŇĎtlen√ľl boldog n√©p az utc√°ra vonul amikor megtudja, hogy √°tk√ļrt√°tok.

Istenemre mondom, nem √©rdekel, hogy hazudt√°l, a kamp√°nyban mindenki azt teszi, viszont azt sem neked, sem az MSZP-nek nem tudom megbocs√°tani, amit korm√°nyz√°s c√≠m√©n produk√°ltatok. Tudom, neh√©z sz√©llel szemben hugyozni, k√ľl√∂n√∂sen ha az a sz√©l az orsz√°g akarata. De most nem is errŇĎl akarok √≠rni, hanem arr√≥l, hogy ugyan j√≥l hangzik ez a Fidesz √°ltal tervezett puccs (b√°r erŇĎsen egybecseng azzal, amit Janukovics mondott p√°r napja), csak h√°t ez imm√°r nyolc √©ve volt √©s senkit sem √©rdekel igaz√°n. Tal√°n, ha mutatn√°l valami bizony√≠t√©kot, de tulajdonk√©ppen akkor sem.

Advertisement

Tudod, 2014-ben a magyar embereknek rezsics√∂kkent√©s kell meg populizmus. Nem b√°nom, ha ezzel nem akartok versenyezni, azt m√°r sokkal jobban, hogy nem igaz√°n tudtok felmutatni egy √©rvet sem azon k√≠v√ľl, hogy ti nem az Orb√°n vagytok. Ne haragudj Feri, de √©n nem szeretn√©k arra a p√°rtra szavazni, aki minden reformk√≠s√©rletet megakad√°lyozott akkor, amikor te volt√°l a minisztereln√∂k. SŇĎt, r√°d se akarok igaz√°n szavazni, mert v√©geredm√©nyben nem tartalak t√∂bbnek egy k√ľldet√©studatos ripacsn√°l (igaz, ezzel sok magyar politikust √≠gy is fel√ľlm√ļlsz). Ha az √Ėsszefog√°s val√≥ban korszakv√°lt√°st hirdet, akkor ideje lenne, hogy felhagyjatok a nyolc √©vvel ezelŇĎtti gumicsontok r√°gcs√°l√°s√°val √©s ink√°bb elkezdjetek azon gondolkozni, hogy mit tanultatok az elm√ļlt √©vektŇĎl. Ideje lenne szemben√©zni a m√ļlttal. Nem csak neked, hanem mondjuk a liber√°lis bar√°taidnak, akiknek siker√ľlt sz√°mos diskurzust m√©g v√°rhat√≥an √©vekre elŇĎre t√∂nkrebaszniuk, vagy mondjuk a szociknak, akikrŇĎl √ļgy k√©ne elhinnem, hogy megv√°ltoztak, hogy az aleln√∂k√ľkrŇĎl nemr√©g der√ľlt ki, hogy n√©h√°ny milli√≥t sikeresen eltitkolt (h√°t baszki, a minisztereln√∂k-jel√∂ltetek reakci√≥j√°n az√≥ta is r√∂h√∂g√∂k).

Sz√≥val Feri, arra k√©rlek, hogy ha csak ennyit tudsz mondani, akkor ink√°bb maradj cs√∂ndben, mert a v√°laszt√°sokig m√©g t√∂bb mint egy h√≥nap van √©s nem √∂r√ľln√©k, ha addig siker√ľlne m√©g kicsit lejjebb torn√°znotok a t√°mogatotts√°gotokat.