Tizenhat √©ves fi√ļt tart√≥ztatott le a francia rendŇĎrs√©g, miut√°n Facebook-oldal√°n egy Charlie Hebdot kritiz√°l√≥ karikat√ļr√°t osztott meg. Kor√°bban egy humorist√°t tart√≥ztattak le, mivel a terrort√°mad√°ssal viccelt. √ögy l√°tszik, a franci√°k is csak addig Charlie-k, am√≠g √©ppen kedv√ľk tartja. Vill√°mposzt.

Je suis Charlie ‚Äď hirdett√©k politikusok, √ļjs√°gok √©s mag√°nszem√©lyek vil√°gszerte TwittertŇĎl Facebookig, c√≠mlapt√≥l c√≠mlapig p√°r h√©ttel ezelŇĎtt, jelezve, hogy ki√°llnak a sz√≥l√°sszabads√°g mellett. √Čn is meg√≠rtam, hogy ha nem is pattanok fel a jesuis-vonatra, mindenesetre a sz√≥l√°sszabads√°got alapvetŇĎ √©rt√©knek tartom akkor is, ha a Kurucinf√≥ t√∂rt√©nelemhamis√≠t√≥ cikkeir√≥l, Maksa Zolt√°n gyenge po√©njair√≥l vagy √ļn. vall√°sgyal√°z√°sr√≥l van sz√≥. Ez form√°lta Eur√≥p√°t Eur√≥p√°v√°, √©s hacsak nem ny√≠lt usz√≠t√°sr√≥l van sz√≥, nincs √©rtelme korl√°tozni.

A Charlie Hebdo m√°r kor√°bban is kiverte a biztos√≠t√©kot p√°rszor provokat√≠v karikat√ļr√°ival, de a legmagasabb szinteken jelezt√©k, hogy Franciaorsz√°gban elfogadhat√≥ a mŇĪk√∂d√©s√ľk. Nem √ļgy azok√© az emberek√©, akik a Charlie Hebdo-t valamilyen form√°ban kritiz√°lj√°k. Ňźk ugyanis terrorist√°k. Janu√°r 14-√©n egy humorista viccelt a terrort√°mad√°sokkal, letart√≥ztatt√°k. Most egy 16 √©ves fi√ļ ford√≠totta ki a Charlie Hebdo egyik c√≠mlapj√°t, Charbot, a meggyilkolt fŇĎszerkesztŇĎt √°br√°zolva rajta, fent megtekinthetik. Ňźt is letart√≥ztatt√°k.

Advertisement

Hát akkor ennyit a sok Charlieról.