je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán Viktor megmondta: bármi megtörténhet

Illustration for article titled Orbán Viktor megmondta: bármi megtörténhet

Mi is lehetne jobb annál, hogy az ország legismertebb oligarcháján és legnépszerűbb politológusán múljon a Fidesz kétharmada? Sajnos a kettő együtt jelenleg úgy tűnik, nem lehetséges, de ettől még izgalmas maradhat.

Advertisement

Már önmagában az is felkavarta az állóvizet, hogy Török Gábor Facebookon meghirdette: ha elég lájkot kap, elindul az időközi választásokon. Így egy elismert politikai elemző próbálná ki elméleti tudását a gyakorlatban is. Ha nyerne, ő lehetne a hiányzó rész a Fidesz-kétharmadhoz. Vona Gábor ezek után bejelentette, hogy ha Török elindul, akkor a Jobbik visszalépne a javára.

Erre jött ma Simicska Lajos és beledobott egy malomkövet a pocsolyába

A Népszava még ismeretlen forrásra hivatkozva hozta címlapon a hírt, de mindenki azt gondolta, hogy az év kacsáját nyelték be. Erre válaszul a Közgép szóvivője, Puskár Anett közleményben tudatott mindenkit, hogy valóban gondolkodik az indulásban.

Advertisement

Így a, nyáron műfajt teremtő, oligarcha-újságírás után itt lehet az újabb izgalmas újítás: az oligarcha-képviselő. Ebben is az a legizgalmasabb, hogy ha indulna és nyerne, akkor ő lenne a 133. képviselő, ami a kétharmadhoz szükséges, így visszaszerezné az áprilisig tartó óriási befolyását a kormányra.

Advertisement

"Majd elindul fideszes jelöltként, aztán kész"

Mondhatnánk. Viszont ha egy kicsit jobban átgondoljuk, hogy ez milyen támadási felületet adna a Fideszen, az máris kétségessé teszi, hogy a kormányzó párt színeiben elinduljon, az pedig teljesen nyilvánvaló, hogy Simicska Lajos nem indulna más párttal. Így ha tényleg megpróbálná megszerezni Navracsics visszaadott mandátumát, akkor marad a független jelöltség, ugyanúgy mint Török Gábor esetében.

Advertisement

A Fidesz helyzete viszont így sem lenne mesés. Legalábbis a Lázár-Seszták-L. Simon -tengelynek erősen bánthatná a szemét az újabban a fényre merészkedő Simicska, ezzel újabb párton belüli feszültségeket generálva. Akármennyire is megromolhatott a viszony Orbán Viktor és a Közgép-vezér között, itt nem lehetne használni a jól bejáratott lejáratókampányt. Bár megnéznénk a reakciót arra, ha a volt Fidesz-pénztárnok és APEH-elnök egy CÖF-CÖKA-plakáton lenne látható valami elmés, lopással és tönkretétellel kapcsolatos mondattal a feje fölött.

Akárhogy is lesz, több okból is csak reménykedhetünk, hogy Simicska Lajos nem csak trollkodik, hanem komolyan fontolóra veszi az indulás lehetőségét.

Advertisement
  • Érdekes lenne látni a Fidesz reakcióját
  • Nagyon szórakoztató lenne látni Lázár Jánosék reakcióját
  • Az előző két témánál is sokkal mókásabb lenne látni egy ilyen kampányt

Jelen pillanatban úgy tűnik, Török Gábor kiszállna a "buliból", ha Simicska szándékai komollyá válnának, de a cikk elején feltett kérdésre van válasz. Ez a Mandineren lévő komment forrásaink szerint nem álnéven íródott (bár úgy tudjuk, sajnos ezt sem gondolja teljesen komolyan a volt magyar nemzetes újságíró szerzője):

Illustration for article titled Orbán Viktor megmondta: bármi megtörténhet
Advertisement

A címlapfotó a Magyar Nemzeté.

Share This Story

Get our newsletter