‚ÄěMit nekem, te √ľv√∂ltŇĎ fesztiv√°loknak r√©szeg hollandokkal vadreg√©nyes t√°ja! T√°n csod√°llak, √°mde nem szeretlek, s k√©pzetem koncertjeid nem j√°rja. Lenn Velence, G√∂d, Szigetmonostor √©s Budapest roggyan√≥ vid√©kein, ott vagyok honn, ott az √©n vil√°gom, b√∂rt√∂n√©bŇĎl szabadult sas a lelkem, ha a fiatal demokrat√°k rendezv√©nyeit j√°rom!‚ÄĚ ‚Äď ki√°lt fel a bennem √©lŇĎ PetŇĎfi S√°ndor, hiszen tal√°n a meleg hat√°s√°ra, tal√°n korm√°nyp√°rtunk vil√°g, √©rtelem √©s j√≥√©rz√©s ellen folytatott szabads√°gharc√°nak eredm√©nyek√©pp az id√©n majdhogynem t√∂bb fiataloknak sz√≥l√≥ konferencia √©s chillout lesz, mint √©rtelmes fesztiv√°l.

Kezd√©snek kedd este az Ifj√ļ Dementorok tartanak ny√≠lt tal√°lkoz√≥t egy kocsm√°ban, ahol vel√ľk, illetve a Demokratikus Koalamack√≥k operat√≠v izgat√≥j√°val lehet besz√©lgetni, tal√°n a nagy ny√°ri beindul√°sr√≥l, amely azzal indult ugye, hogy Tormay C√©cile eml√©kt√°bl√°j√°ra sziv√°rv√°nyos par√≥k√°t aggattak a Gyurcs√°ny-g√°rda izg√°ga lurk√≥i. Az izgalmasnak √≠g√©rkezŇĎ esem√©nyre az Ifj√ļ Demotiv√°l√≥k legal√°bb hatsz√°z embert h√≠vtak meg a n√©pszerŇĪ k√∂z√∂ss√©gi port√°lon, eddig nyolcan jelezt√©k vissza, hogy mennek.

R√∂gt√∂n a k√∂vetkezŇĎ h√≥nap elej√©n tartja T√©rnyit√°s c√≠mmel √ļtkeresŇĎ konferenci√°j√°t az a fiatal egyetemist√°kb√≥l √°ll√≥ csoport, akik m√°r r√°n√©z√©sre is rezsics√∂kkent√©s-ellenes magatart√°st fognak folytatni az √ļtkeresŇĎ fesztiv√°l h√°rom napja alatt. Az egyik szervezŇĎvel k√©sz√≠tett interj√ļm alapj√°n ha Farkash√°zy Tivadar megjelenik √©s lefot√≥zza a v√©c√©t, biztos rep√ľlni fog a fiatal gondolkod√≥k izgalmasnak √≠g√©rkezŇĎ esem√©ny√©rŇĎl. √ćme egy r√∂vid v√°logat√°s az elŇĎad√°st√©m√°kb√≥l:

A mŇĪv√©szek t√°rsadalmi felelŇĎss√©gv√°llal√°s√°nak lehetŇĎs√©gei a rendszerv√°lt√°s ut√°ni Magyarorsz√°gon

A filmfinanszírozási rendszer változásai

Szingularitás vagy partikularitás? Filozófiai döntés és politikai cselekvés

"A kelet-eur√≥pai √°llamok nyomor√ļs√°ga" - A r√©gi√≥ saj√°tos fejlŇĎd√©si modellj√©nek gy√∂kerei

Az LMBT k√∂z√∂ss√©gre jellemzŇĎ nyelvi megnyilatkoz√°sok

Particip√°ci√≥ √©s k√∂z√∂ss√©g√©p√≠t√©s ‚Äď a szolidarit√°s √ļj form√°inak megjelen√©se a szoci√°lisan elk√∂telezett mŇĪv√©szeten kereszt√ľl

Advertisement

A T√©rnyit√°ssal sajnos egy idŇĎben tart a Magyar K√©tfark√ļ Kutyap√°rt orsz√°gos tal√°lkoz√≥t Szigetmonostoron. A kiv√°l√≥nak √≠g√©rkezŇĎ programok k√∂z√∂tt ott tal√°ljuk a fikt√≠v term√©kek k√©sz√≠t√©s√©t, l√©tezŇĎ √ļjs√°gok hackel√©s√©t, √ļjs√°gok l√©trehoz√°s√°t koll√°zsos m√≥dszerrel, de nem felejthetj√ľk el az Oligarcha Tamagochi fedŇĎnevŇĪ programot sem. Engem szem√©ly szerint az egyszem√©lyes √°l√ļjs√°g k√©sz√≠t√©se izgatott fel legink√°bb, v√©g√ľl is az Alternat√≠va szerkesztŇĎs√©ge ugyanezt csin√°lja kollekt√≠ven.

V√©g√ľl, de nem utols√≥ sorban meg kell eml√≠ten√ľnk a Munk√°sok √öjs√°gja √°ltal szervezett Fesztiv√°lt, Ahol Nem Lesz K√≠nos Egy Sz√°l Git√°rral Tolni A Commandante Che Guevar√°t. A 2013-as G√∂di F√©szek olyan szt√°rvend√©gekkel ind√≠t augusztus 17-√©n, mint Schiffer ‚ÄěEgyens√ļlyoz√≥‚ÄĚ Andr√°s, Szanyi ‚ÄěEgyed√ľl Vagyunk‚ÄĚ Tibor √©s Tam√°s ‚ÄěHossz√ļszav√ļ‚ÄĚ G√°sp√°r Mikl√≥s, csak az√©rt hogy olyan nagy√°gy√ļkkal folytass√°k, mint... Mint egy-k√©t hi√°nyos mŇĪvelts√©gem miatt sz√°momra ismeretlen arc, meg Konok P√©ter, meg ilyesmi. √Āll√≠t√≥lag feminista blokk is lesz.

Advertisement

Mi megpr√≥b√°lunk mindegyik esem√©nyre ell√°togatni, hogy az a Kedves Olvas√≥ is √©rtes√ľlj√∂n a t√∂rt√©n√©sekrŇĎl, aki nem akarja kitenni a segg√©t a laptopja mellŇĎl.