je suis Charlie
je suis Charlie

Rossz az idő? A Népi Front megoldja!

Illustration for article titled Rossz az idő? A Népi Front megoldja!

A tavaly december óta működő újkomcsi párt nagyot alkotott rendezvényszervezés terén: időjárási problémák miatt nem szalonnasütést terveznek, hanem inkább egy jó kis politikai agitációs dzsemborit.

Advertisement

Kismillió kis szervezet működik a (szélső)balon, ezek egyike a Népi Front (Szocialista Megújulás Párt), amelynek Facebook-oldalán Petőfi van a borítóképen. A 2012 decemberében alakult új balradikális párt „célja a dolgozó emberek, fiatalok, közalkalmazottak, bérből és fizetésből élők, nyugdíjasok, valamint a munkanélküliek politikai képviselete”. Deklaráltan marxisták, de történelmi küldetésüknek tekintik „a XXI. századi demokratikus szocializmus felépítését, Magyarország szociális jóléti állammá való fejlesztését”. „Ma a demokráciáért, holnap a szocializmusért!” – olvasható a párt szlogenje a Facebook-oldalukon.

Aki némileg mélyebben megismerkedne a Népi Fronttal, annak a párt honlapját ajánlom, azon belül is EZT az oldalt. Merthogy igazándiból nem azért vettük elő most ezt a sosem hallott újkommunista pártot, merthogy Szanyi Tibor mondjuk oda lépne át az MSZP-ből (amelytől ugyebár balra is van élet), hanem azért, mert csodálatos rendezvényszervezési kreativitásról tettek tanúbizonyságot.

Advertisement

Szeptember 29-én ugyanis tartottak volna egy igazi proletár szalonnasütést, de úgy tűnik, hogy az időjárás közbeszól. Így aztán gondoltak egyet, lefújták a zabát, s helyette inkább egy kis politikai agitációval kívánják becsalogatni az utcáról a nagyérdeműt:

Tekintettel az időjárási viszonyokra, a Népi Front szeptember 29-i vasárnapi szalonnasütés helyett politikai fórumot tart délelőtt 10:00 és 11:30 között.

Advertisement

Aki egyébként elmenne, ne felejtsen el e-mailt dobni a szervezőknek!!!

Ha további kommentárokra vágysz, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!

Share This Story

Get our newsletter