H√°t ez gyorsan eszkal√°l√≥dott. Orb√°n elvette a p√©nzt a Simicska-lapokt√≥l, Simicska m√©diah√°bor√ļt hirdetett, azt√°n m√°snap hirtelen felmondott az √∂sszes t√°bornoka. Innen sz√©p nyerni, Lajos! Nek√ľnk meg el√©g neh√©z eld√∂nteni, hogy kinek ne szurkoljunk.

Az √©lezŇĎdŇĎ Simicska-Orb√°n-meccs egyik nem t√ļl r√©gi fejlem√©nye volt, hogy a minisztereln√∂k mintegy h√°zi kedvenck√©nt kezelve a jobboldali m√©di√°t bejelentette: nem lesz t√∂bb √°llami hirdet√©s nekik, mert ink√°bb k√∂zm√©di√°t fejlesztik tr√ļ lak√°jm√©di√°v√°. Azt√°n Simicsk√°n√°l tegnap v√©g√ľl az verte ki a biztos√≠t√©kot, hogy az RTL-re szabott, s√°vos rekl√°mad√≥ cs√∂kkent√©s√©vel egys√©ges√≠t√©s√©vel most majd t√∂bbet kell az ŇĎ c√©geinek fizetni, ez√©rt m√©diah√°bor√ļt hirdetett a N√©pszava has√°bjain. (Az is meg√©r egy mis√©t, hogy Simicska mi√©rt a N√©pszava has√°bjain kommunik√°l.)

H√°t a m√©diah√°bor√ļ elsŇĎ Blitzkriegje el√©g hamar v√©get is √©rt, mivel Simicska Lajos t√°bornokai lelkiismereti okokra hivatkozva p√©ntek d√©lben bejelentett√©k le- √©s felmond√°sukat:

A mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a H√≠r Telev√≠zi√≥ √©s a L√°nch√≠d R√°di√≥ al√°bbi vezetŇĎi lelkiismereti okokb√≥l beny√ļjtott√°k a fel-, illetve lemond√°sukat:

Liszkay G√°bor, a Magyar Nemzet fŇĎszerkesztŇĎje, a H√≠r Telev√≠zi√≥ eln√∂ke,

Gajdics Ott√≥, a L√°nch√≠d R√°di√≥ fŇĎszerkesztŇĎje,

√ČlŇĎ G√°bor, az MNO fŇĎszerkesztŇĎje,

Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,

Csermely P√©ter, a Magyar Nemzet fŇĎszerkesztŇĎ-helyettese,

SzeretŇĎ Szabolcs, a Magyar Nemzet fŇĎszerkesztŇĎ-helyettese.

Azt az√≥ta is tal√°lgatjuk, hogy milyen lelkiismereti okai vannak a Fideszt, Orb√°n Viktor √©s Simicska Lajost eddig nagy h√©vvel √©s minden skrupulus n√©lk√ľl kiszolg√°l√≥ fŇĎszerkesztŇĎknek. Tekintve, hogy maga Simicska Lajos sajt√≥ban megjelenŇĎ hiszterikus reakci√≥i alapj√°n semmit nem tudott a dologr√≥l, k√©t lehetŇĎs√©g van. Vagy egy nagyon bonyolult, j√≥l kifund√°lt tervet hajt v√©gre Simicska, vagy az orb√°nh√≠vŇĎ fŇĎn√∂k√∂k √ļgy d√∂nt√∂ttek: itt az ideje elhagyni a tavaly ny√°r √≥ta s√ľllyedŇĎ haj√≥t √©s ink√°bb mondjuk √°tigazolni az alakul√≥ szuperk√∂zm√©di√°hoz, ahol h√°bor√≠tatlanul szolg√°lhatj√°k ki Orb√°n Viktor k√©tnaponta v√°ltoz√≥ propagand√°j√°t. Ez is egyfajta lelkiismeret, nem mondom, hogy nem.

Advertisement

A nagy k√©rd√©s, hogy kinek is szurkoljunk ebben a h√°bor√ļban: a k√∂zp√©nzbŇĎl t√≠z- meg sz√°zmilli√°rdokat kitalicsk√°z√≥ K√∂zg√©p-vez√©rnek, vagy az ezt sok√°ig elŇĎseg√≠tŇĎ Fidesznek, jeles√ľl pedig Orb√°n Viktornak? Neh√©z k√©rd√©s. A Fidesz jelenlegi politik√°ja szerintem nagyon rossz ir√°nyba viszi orsz√°got, Simicska Lajos pedig a korrupci√≥ f√∂ldi helytart√≥ja, az az ember, aki n√©lk√ľl soha az √©letben nem tartana ott ez a p√°rt, ahol. Nem lehet √©s nem is kell szurkolni senkinek, de abban szinte biztos vagyok, hogy a baloldal egyes r√©szei be fognak √°llni valahogy Simicska m√∂g√©.

A m√°sik j√≥ k√©rd√©s pedig az, hogy Orb√°n Viktor t√©nyleg j√≥l megfontolta-e azt, amit csin√°l. A k√∂zm√©dia sosem fogja el√©rni a sz√°nalmas szintet sem, komoly ember nem tudja komolyan venni, b√°r az el√©r√©se mindenk√©ppen nagy. Viszont a Fidesz h√≠vei is szeretik azt hinni magukr√≥l, hogy komoly √©s okos emberek. Plusz mint kor√°bban √≠rtam, az ellenz√©ki √©vek alatt mindenki erŇĎsen inveszt√°lt lelkileg a H√≠r TV-be meg a Magyar Nemzetbe, ahonnan azt√°n korm√°nyra ker√ľlve a Fidesz minden h√≠ve kaphatott egy kis visszaigazol√°st: l√°m, nagy faszs√°gnak tŇĪnik amit csin√°ltok, de a kedvenc cikk√≠rom is meg√≠rta, hogy milyen j√≥. Most Orb√°n gyakorlatilag eddigi form√°j√°ban kiny√≠rta ezeket a lapokat, mondhatni fel√©gette a hidakat maga m√∂g√∂tt √©s teljesen r√°b√≠zta mag√°t a hossz√ļt√°v√ļ n√©pbut√≠t√°s √©s az agyatlan, komolyanvehetetlen propaganda p√°ros√°ra.

Advertisement

V√©g√ľl egy best of a sajt√≥ √°ltal telefonon begyŇĪjt√∂tt Simicska-reakci√≥kb√≥l:

‚ÄěMaga is most olvasta a k√∂zlem√©nyt, h√°t √©n is. Kurv√°ra meglepet√©sk√©nt √©rt, ez√©rt ha megbocs√°t, akkor most leteszem, √©s megpr√≥b√°lom kider√≠teni, hogy mi t√∂rt√©nt.‚ÄĚ (Index)

‚ÄěNe haragudjon, most le kell tennem, mert √©ppen √∂lt√∂zk√∂d√∂m. Megyek be a laphoz, √©s mindenkit kir√ļgok, mert h√°tba t√°madtak.‚ÄĚ (Pesti Sr√°cok)

‚ÄěA kurva anyjukat, h√°tba t√°madtak a b√ľd√∂s gecik. De most le kell tennem, mert megyek be √©s kibaszok mindenkit a pics√°ba!‚ÄĚ (Tutiblog, √°ll√≠t√≥lag ezt finom√≠totta a Pesti Sr√°cok)

‚ÄěBemegyek √©s kiv√°gok mindenkit ‚Äď mondta Simicska, akkor, amikor nek√ľnk is siker√ľlt el√©rn√ľnk.‚ÄĚ (NOL)

‚ÄěAm√≠g √©n vagyok, minden van, folytatom a h√°bor√ļt, √©s mindenkit kibaszok." (Origo)

‚ÄěBayer Zsolt egy geci... Orb√°n Viktor is egy geci." (H√≠r24)

Ui.: Az √Ātl√°tsz√≥ egy√©bk√©nt k√∂zben meg√≠rta: nem olyan biztos, hogy olyan k√∂nnyen fog menni a Simicska √°ltal tervezett le√©p√≠t√©s.

Advertisement