je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Szárba szökkenhet Sherlock és Watson szerelme

Úgy néz ki, ez egy ilyen nap, ma már másodikként foglalkozunk az Alternatíván valamilyen kontextusban a melegekkel, ráadásul én is Bence vagyok (lehet összeesküvés-elméleteket gyártani!). No de a lényeg: Nagy-Britanniában átjutott a Lordok Házán a melegházasságról szóló törvényjavaslat, így igen nagy a valószínűsége, hogy a nagy múltú brit meleg közösség (gondoljunk csak a sokak által melegnek tartott, címben is említett detektívpárosra!) tagjai legálisan léphetnek majd frigyre egymással a közeljövőben.

Advertisement

Ugyanis – ahogy azt a Telegraph újságírója is megírta – arra van a legnagyobb esély, hogy miután a hét vége felé a királynő aláírását fogják kérni a törvényjavaslat alá, II. Erzsébet nem fog akadályt gördíteni a melegházasság legalizálásának útjába. Ez lehet uralkodásának egyik legnagyobb társadalmi hatást kiváltó aláírása, hiszen megnyílhat az út a meleg párok előtt, hogy életüket legálisan kössék össze Angliában és Walesben jövő nyártól.

Advertisement

És hogy ez jól van-e így? Természetesen kérdéses, a világ számos pontján komoly vita dúl arról, hogy vajon legalizálni kell-e a melegházasságot, vagy afféle devianciaként kell kezelni és nem szabad engedni a liberálisok nyomásának. Annyi azonban biztos, hogy a „fejlett Nyugat”-nak mondott országok közül az Egyesült Királyság lehet a 16., amely törvényes úton elismeri a melegek házasságát.

Szerinted legalizálni kéne-e itthon a melegházasságot?

Ha nem szeretnél lemaradni a posztjainkról, lájkoddal kövesd figyelemmel Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!

Share This Story

Get our newsletter