Az a j√≥ a h√≠rszerkeszt√©sben, hogy n√©ha t√∂k irrelev√°ns vide√≥k is szembej√∂nnek az emberrel, amik azt√°n kicsit felbassz√°k az ember agy√°t. √ćgy t√∂rt√©nt ez EZZEL vide√≥val is, amelyben az ATV vide√≥s riporterei annak kapcs√°n faggatj√°k a j√≥n√©pet, hogy az √ĀNTSZ azt tervezi: Magyarorsz√°gon is bevezetteti a szieszta ‚Äěint√©zm√©ny√©t‚ÄĚ. (Az errŇĎl sz√≥l√≥ h√≠r egy√©bk√©nt az RTL Klub H√≠rad√≥j√°ban hangzott el elŇĎsz√∂r, ha igaz.)

Most ezt √≠gy hogy? Egyr√©szt nem hiszem, hogy ez a magyar emberek legnagyobb probl√©m√°ja, sokkal t√∂bben szenvednek hossz√ļ t√°von mondjuk a devizahitelek k√∂vetkezm√©nyeitŇĎl, vagy a trafikmutyi miatt, mint a p√°r napig tart√≥ k√°nikul√°t√≥l.

M√°sr√©szt: ez nem a Mediterraneum, hogy az emberek a folyamatos nagy melegben d√©lut√°n pihengessenek. Ez Magyarorsz√°g, ahol a munkamor√°l egy√©bk√©nt is alacsony, a t√∂bbs√©g am√ļgy is azt lesi, hogy mikor lehetne el-ellopkodni n√©h√°ny percet a munkaidŇĎbŇĎl. Ha int√©zm√©nyes√≠ten√©nk a pihen√©st, az sem felt√©tlen√ľl jelenten√©, hogy a munkaidŇĎben komolyabb munka folyna... R√°ad√°sul sokan nem √∂r√ľln√©nek annak, ha este hat helyett mondjuk este nyolcra vagy kilencre √©rn√©nek haza.

Harmadr√©szt: a meleg ellen pedig lehet v√©dekezni m√°sk√©pp is: ha nagyon nem b√≠rja m√°r a dolgoz√≥ a magas hŇĎm√©rs√©kletet, a l√°ba al√° kell dobni egy lav√≥r hŇĪv√∂s vizet. F√©l √≥ra m√ļlva m√°r eg√©szen kellemesen fogja √©rezni mag√°t. B√°r, lehet hogy ez nem lenne √©ppen a ‚Äěleg-√ĀNTSZ-kompatibilisebb‚ÄĚ megold√°s ‚Äď igaz √Ās√≥ka biztos nagyon √∂r√ľlne neki.

Advertisement

Ha további kommentárokra vágysz, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!