je suis Charlie

Az a jó a hírszerkesztésben, hogy néha tök irreleváns videók is szembejönnek az emberrel, amik aztán kicsit felbasszák az ember agyát. Így történt ez EZZEL videóval is, amelyben az ATV videós riporterei annak kapcsán faggatják a jónépet, hogy az ÁNTSZ azt tervezi: Magyarországon is bevezetteti a szieszta „intézményét”. (Az erről szóló hír egyébként az RTL Klub Híradójában hangzott el először, ha igaz.)

Most ezt így hogy? Egyrészt nem hiszem, hogy ez a magyar emberek legnagyobb problémája, sokkal többen szenvednek hosszú távon mondjuk a devizahitelek következményeitől, vagy a trafikmutyi miatt, mint a pár napig tartó kánikulától.

Advertisement

Másrészt: ez nem a Mediterraneum, hogy az emberek a folyamatos nagy melegben délután pihengessenek. Ez Magyarország, ahol a munkamorál egyébként is alacsony, a többség amúgy is azt lesi, hogy mikor lehetne el-ellopkodni néhány percet a munkaidőből. Ha intézményesítenénk a pihenést, az sem feltétlenül jelentené, hogy a munkaidőben komolyabb munka folyna... Ráadásul sokan nem örülnének annak, ha este hat helyett mondjuk este nyolcra vagy kilencre érnének haza.

Harmadrészt: a meleg ellen pedig lehet védekezni másképp is: ha nagyon nem bírja már a dolgozó a magas hőmérsékletet, a lába alá kell dobni egy lavór hűvös vizet. Fél óra múlva már egészen kellemesen fogja érezni magát. Bár, lehet hogy ez nem lenne éppen a „leg-ÁNTSZ-kompatibilisebb” megoldás – igaz Ásóka biztos nagyon örülne neki.

Ha további kommentárokra vágysz, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!

Share This Story

Get our newsletter